Mik a buktatói az osztrák ingatlan vásárlásnak? Kicsit túl szép, hogy igaz legyen.
Ingatlanokat nézegetek 100-160 ezer Euro-s ársávban Bécs agglomerációjában, azon belük is Wiener-Neustadt és St. Pölten-ben, de amúgy Graz után is érdeklődöm. Az a meglepő, hogy már ebben az árkategóriában is látok 41-68 nm-es, akár új építésű (neubau) és a képek alapján is nagyon korrektnek tűnő lakások vannak a willhaben.at-n.
De ez nem lehet, mert ha ezt átváltjuk forintba, akkor ez ilyen 39-55 millió forintos árkategória, ennyiért már Magyarországon is csak putrit kapsz. És már nem is csak Budapesten, de már Debrecenben, Sopronban meg ilyen helyeken is.
Mi lehet a buktató ezekben a hirdetésekben? Egyáltalán valós hirdetések ezek?
Vagy tényleg igaz lehet, hogy már annyiba kerül egy magyar ingatlan mint egy osztrák?
Minden ami 1953 után épült az a neubau Ausztriában. Erstbezug a felujitott. A vadonatúj az a neubau projekt jóval magasabb áron. Én is nézegetem, az olcsóbbak lakbért fizető lakóval együtt eladók hatarozott vagy határozatlan idejű szerződéssel. Van ami felujitando vagy sokat kell a felújítási alapba tenni havonta az is olcsóbb vagy autóút, reptéri zaj a gond.
Arra jutottam, hogy ca. 2-2,5-szer annyiba kerül Bécs körül egy ugyanolyan lakás , mint Győrben és a havi rezsi is duplája lenne.
Ez például mi? Átverés?
Hogy lehet 81 nm-es lakást kapni Bécstől vonattal 30 percre, 50 millió forintért? Ennyiért nem veszek Vácon se ekkora lakást.
Mi a buktató ebben? Hol van az apróbetűs részlet?
Mert én sem tartom elképzelhetőnek, hogy egy országban ahol 3x annyi a fizetés, ugyanannyi legyen az ingatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!