Lehet le kell arról mondanom, hogy a jövőben lakást vásároljak?
Értem én hogy drágább a törlesztő, viszont azt a 130-140.000 forintot kB az ablakon dobod ki. Persze, lakni kell valahol, de a sajátodban azt csinálsz amit akarsz, nem rakhat ki a tulaj maholnap.
Szóval osszessegeben de, jobban megeri a hitelt fizetni.
Értem, persze vannak pro kontra érvek
Viszont ami odaver nekem, az az életszínvonal
Ha alacsonyabb a bérlemény, havonta (nem feltétlen hosszútávon), akkor több mindenre tud az emberfia-lány költeni, és itt sem luxus dolgokra gondolok, hanem minőségi étkezés, szellemi kikapcsolódásra (akár könyv, akár túra, színház)
na ja, de a hiteledet tudod fixálni évtizedekre, az albérlet árat meg nem. pl. nekem a lakáshitelem 63 ezer ft, pár éve vettem fel, lassan a telefonszámlám is magasabb, és ez még nagyon sok évig változatlan lesz. ha pedig lesz jobb konstrukció az évek során, ki tudod váltani egy jobbra.
+ itthon az albérletkultúra még nem nyugati (csak az ára). nyugaton tervezhetsz bele családot, állatot, nem érhet hátrány, itt meg a balkáni nó gyerek, nó kutya, nó számla, de 8 havi kaució meg isten tudja mi.
Alberletet nem erdemes, mert: 1. nem a sajatodban vagy, valaki mast gazdagitasz egy kisebb vagyonnal honaprol honapra, 2. a tulaj barmikor kirakhat es megjelenhet ellenorizni a szerzode ellenere is mindenfele mondvacsinalt urugyekkel, 3. oregkorodra nem lesz semmid, 4. szulok ingatlananak a megoroklesere varni is bizonytalan.
Tehat hosszu tavon semmikeppen.
Rovid tavon akkor erdemes, ha pl. munka miatt kell valahova tavolabbra koltozni, de van egy biztos pont, hogy nem kerulsz a hid ala, es a sajat ingatlanodat is ki tudod adni addig arra az idore.
De termeszetesen mindenki azt csinal, amit akar. ;-)
Én 11 éve vettem fel a lakáshitelemet,20 évre.
Fix havi törlesztőrészletem 29,865ft.
El inflálódik idővel az is.
Ugyanaz az ingatlan amiben laksz most, az kerülne hitellel havonta 250e -be?
Az azért nem korrekt összehasonlítás ha mondjuk egy kis garzon albérletet hasonlítasz össze egy nagy családi ház hitelével.
Pont ez az én dilemmám is.
Rövidtávon, ha bizonytalan az ember, hogy hogyan lesz később, akár munka, akár életkörnyezet téren, ha mobilisnek kell maradni, mert bármikor kellhet ugorni tovább, akkor mindenképpen albérlet.
Ha már kialakult az életmenet, ha letelepedés, és hosszú évek kényelmes eltöltése a cél, akkor viszont semmiképp sem érdemes bérelni.
Nyilván, egy hitellel terheltet eladni macerás marhára, és nem is olcsó.
Ugyanakkor amíg te a mindennapokban jobban akarsz élni, addig amit a lakhatásodra költesz, azt már nem kapod vissza, és végtelenül sokáig fog tartani, mire összegyűjtöd a pénzt a sajátodra.
Nyilván hitellel meg életed végéig a banknak fizetsz majd…
Egyszerűen nincs jó megoldás.
Az itthoni bérekből nincs.
A külföldiekből meg nem fogsz itthon sajátot venni.
Vagy azért, mert ha külföldre mentél, nem fogsz visszajönni, vagy azért, mert ott is sokba kerül a lakhatás, és ugyanaz lesz a vége, ha össze akarod gyűjteni, a napi megélhetés olyan sokat elvisz, hogy a végtelenbe fog nyúlni az itthoni sajátra való összegyűjtése, és a saját farkába harap a kígyó végül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!