Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogy vásároljak családi házat...

Hogy vásároljak családi házat 18 évesen?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy nincs e olyan oldala az önkormányzatnak hogy pl volt szociálos lakásokat adnak el vagy ilyesmit részletre akár vagy olcsóbban?

Nem tudok előtermelni 1-2 év alatt sem 10-20 milliókat.

Viszont a bérlések horror áron mennek.

Komárom esztergom megyében gondolkozok.

aug. 15. 16:47
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A legdrágább megyék között szerepel.

Ha olyan könnyű lenne nem lenne ennyi bérlő.

Üdv a felnőttek között lesz ez még meglepőbb is ;)

aug. 15. 16:58
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Talán érjen a kezed a bilibe.

Pályakezdőként rögtön családi ház? Igények azok vannak!

Rövid válaszom: sehogyan. Ahogyan más se tud ennyi idősen, max. ha a szülei vesznek neki.

aug. 15. 19:49
 3/9 anonim ***** válasza:
80%

Egyszer volt Budán kutyavásár - ez írja le legjobban a rendszerváltás utáni éveket, amikor a tanácsi lakásokat bagóér eladta az akkori felelőtlen pártvezetés. Részben ma is ennek issza a levét a lakosság egy része (különösen a szegényebb családból származó fiatalok) hiszen ma sokan azért tudhatnak magukénak több ingatlant mivel annakidején bagóért aránytalanul nagy ingatlanvagyonra tettek szert. Részben emiatt is alakult ki mára két elkülönülő társadalmi csoport, vagyis az ingatlanfelhalmozók és a csórók csoportja. Ha az utóbbiak közé tartozol, mert a felmenőidnek nem jutott az akkori jólétből, akkor bizony nulláról kell indulnod, és rengeteget kell dolgoznod hogy legyen egy saját lakásod vagy házad.

Nem lesz mégegyszer olyan jóvilág, mint annakidején egyeseknek hogy bagóért lehessen tanácsi lakást venni. Nagy hiba volt amit csináltak, talán az egyik legnagyobb, közjóléti és nemzetgazdasági kérdéseket is felvet. Emiatt mára már nagy hiány van a tanácsi lakásokból, nem hogy eladásra nincs lehetőség, óriási várólisták vannak! Újakat nem építenek. Szomorúságos és sajnálatos szegény mai fiatalok helyzete, venni se tudnak sajátot, és tanácsi lakást se tudnak bérelni. Végül pedig meg kell említeni hogy volt valamilyen CSOK-program ugyebár, ugyan nem ismerem minden részletét, de akikkel beszélgetek, szinte mindenki azt mondta hogy a támogatás mértékét gyakorlatilag az építőipari gyártók és a vállalkozók benyelték, a tőkések malmára hajtva a vizet.

aug. 15. 23:08
 4/9 anonim ***** válasza:
84%

Egyből családi ház? Van itt álom kérem szépen...

21 évesen vettem a férjemmel ketten egy 35 nm lyukat. Fürdő, WC, nappali ami galérias volt, és egy ici pici konyha.

A hogyan pedig: Balaton. Akkor még nem volt ennyi infláció(7,5 millióért vettük), 5 hónapot voltunk lent ketten, nem vettünk semmit, lakást adtak ingyen kaja is volt. Akkor 1 ember kapott 600-at.

Ketten 1,2M de mondjuk elraktunk 1,1 vagy max 1 Misit. 5 Misi megvolt, előtte tartalék 1 millió, és erre vettünk fel fotelt meg 3 milliót. (felújítás, bútor, ügyvédi költség, +4% adó.)

1 évre rá ismét Balaton, a hitelt kiporgettuk azonnal, maradt a zsebunkben 3 millió.

Jövő évben megint Balaton, akkor már többet tudtunk félre tenni(1,6 kaptunk ketten, 1, 5 Misi félretettunk 5 hónapon keresztül azaz 7,5M) Eladtuk a házat, akkor kaptunk érte 15

milliót, volt a 7,5 Misi, plusz a 3 millió tartalék. 25 millióért vettünk egy lakást, és koppon voltunk teljesen. Anyuék adtak kölcsön az ügyvédre. És azóta is itt élünk, pedig már nem 23 vagyok hanem 28. Jelenleg 2 szobas, nappali, konyha, külön fürdő WC erkélyes lakásban lakunk ami ér most 35-40 milliót. A második hazunkhoz úgy jutottunk hozzá hogy utoljára megegyszer Balatonra lementunk, akkor már1, 9/2 milliót raktunk félre /honap.

5 hónap alatt lett 10 milliónk, önerőre elég volt, és a covid kellős közepén hitelt vettünk fel. Az a ház kivan adva, szóval úgymond ingyen lesz a lakásunk.

Hát így.

Évek alatt. 🤷‍♀️

aug. 15. 23:15
 5/9 anonim ***** válasza:
93%
Jobb helyeken egy panel is 30 - 40 millió. Ahol van munka persze. Az mondjuk 10 millió önrész meg 20 hitel. Családi ház ilyen részeken meg 80 milliotol felfelé. Persze vannak olyan részei az országnak ahol van 15 millióért is netán családi ház. De ott se munka se semmi sincsen. Arra hoG 18 évesen családi házba gondolkodsz az valami álmodozás???
aug. 16. 06:03
 6/9 anonim ***** válasza:
84%
Jah és jelen árak mellett örülhetetnek sokan ha 30 èves korukra osszejon nekik a lakás. Nem hogy 18 évesen családi ház lol.
aug. 16. 06:05
 7/9 anonim ***** válasza:
65%
Egyebkent ha valami keresett szakmám lenne és fiatalabb lennék én kimennek külföldre szó nélkül. Fiatalon nem válogatnék, olyan helyre mennék ahol szallast is adnak a dolgozóknak kint. Így legalább a kinti fizu felét minden hónapban problanam félre tenni ha nem többet. Csak kajára költeni... Ennél gyorsabb módja talán nincs is a dolognak.
aug. 16. 06:07
 8/9 anonim ***** válasza:
64%
31 évesen, 3 tanári diplomával, 2 nyelvvizsgával, 2 állásban egy szaros 21 négyzetméteres panelre nem kaptam hitelt🤷🏼‍♀️
aug. 16. 08:29
 9/9 anonim ***** válasza:
87%

Ha kapsz vagy örökölsz pénzt akkor tudsz, egyébként meg évek munkája csak az hogy az önerőt összeszedd a hitelre és emellé olyan jövedelmet kell felmutatnod hogy hitelképes legyél.

Én 30 évesen vettem a feleségemmel hitelre egy kis házat külföldön. Akkor még olcsóbbak voltak, azóta nálunk is felmentek az árak.

Az áremelkedések miatt viszont annyit ér a házunk, hogy ha eladnánk, a hitelt kifizetnénk akkor maradna az eladásból annyi pénzünk hogy Magyarországon egy 30 éves falusi családi házat megvegyünk, vagy egy kisvárosban egy új építésű 2 szobás társasházat. Mi már nem 18 évesek vagyuk, én már a 30-as éveim közepefelé járok és csak mostanra jutottam el odaáig sok külföldi munkával, lemondással és oriási szerencsével lett annyi vagyonom, hogy ha hazaköltöznék akkor lehetne egy tehermentes házam. Ez sem egyedül hanem közösen a feleségemmel. Egyedül nem tartanék itt.

Szóval egyedül nehéz és 18 évesen meg különösen nehéz.

aug. 17. 02:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!