Felvennétek a hitelt? Meddig várjunk?
Sziasztok.
Szeretnénk venni egy házat egy számunkra tetsző településen. Azonban olyan problémánk van, hogy nincs pénzünk. Ugyanis sajnos tavaly vettünk egy házat egy pici faluba, ahova párom való, azonban én azóta sem érzem magamat itt jól. (lehet valaki emlékszik is a problémáimra)
Szerencsére átbeszéltük a párommal és megbeszéltük, hogy elmennénk lakni a településre, ami mindkettőnknek megfelel.
Egyetlen problémánk van vele, hogy sajnos teljesen sík. Szeretjük a dombos vidékeket. Azonban ezt el tudjuk engedni.
Az igazi problémánk, hogy nincs pénzünk. Párom nem szeretné eladni a falusi házat, szeretné megtartani hétvégi háznak. Hallani sem akar eladásról.
15 millióért vettük és még a babavárót ráköltöttük.... :(
Jelenleg van egy 9 hónapos babánk. Jelenleg benne lennék egy lepukkant házat venni és majd lassan felújítjuk, ugyanis drágák a házak ott.
Szirmabesenyőről lenne szó, ha valaki esetleg szeretne ránézni az árakra...
Falusi csok felvehető lenne rá. Szeretnénk 3-4 akár 5 gyermeket is. Nagy családra vágyunk! Azonban én kissé félek az ilyen támogatás igénybe vételétől. A 30 milliós támogatott hitelt néztük. Meg a 10 milliós támogatást 3 gyerekre. De ugyebár még csak 1 van...
Nyilván a legegyenesebb út az lenne hogy adjuk el a falusi házat vagy várjunk 5 évet mire lesz pénzünk.
Még szeretnénk megvárni, hogy megfoganjon a második gyermekünk jövőre és csak utána esetleg belemennék a 3 gyerekes csokba.
Kérlek szépen írjátok le a véleményeteket! Elfogadom, ha azt írjátok, hogy óriási felelőtlenség csokot előre felvenni. Szerintem is, viszont én itt nagyon nem érzem magam jól és ha elmegyünk panelba albérletbe akkor elfolyik a pénzünk.
Ezt a "nincs élet falun" hozzá állást sosem értettem. Miért jó az neked, ha délelőtt elsétál az ablakod előtt 1000 ember, akiket nem is mersz, 100-5000 jármű, akik közül szinte biztosan szintén nem ismersz senkit. De, ha lenne is egy ismerős az autóban, úgy sem arra figyel, hogy te éppen integetsz neki az ablakból.
Most van egy gyermeked :), emiatt már alapból nem jártok szórakozni a férjeddel hétvégéken. Azért, mert olyan programot szerveztek, ahova 3-an is tudtok menni. Aztán nagy ritkán kettesben is elmentek valahova.
Ha beülsz egy magad egy városi kávézóba, amíg bölcsiben van, akkor az neked miért jó, hogy több 100 ismeretlen megy el melletted, akiknek a fele észre sem vesz, a másik fele meg keresztül néz rajtad.
2 kis gyermekkel még kevesebb időd lesz magadra és a pároddal is. Ekkor meg olyan programot szerveztek ahova 4-en tudtok menni.
Szóval fiatalon, bulizós korszakban egy zsúfolt városnál biztosan nincs jobb, de neked már a család az első nem pedig a szórakozás.
Ha az lenne a problémád, hogy a városi barátaid nem igen jönnek látogatóba, az csak a barátság felüteteségét jellemzi, amit te korábban nem vettél észre. Ez kb olyan, mint amikor te mész havonta 5x egy barátnődhöz a városban, de ő, jó, ha 2-3 havonta 1x oda keveredik hozzád.
Keresd az életed előnyeit, szépségeit, ne csak a negatívumot lásd meg. Idővel ettől a közérzeted sokat javul.
Teljesen megértem, amit írtok, hisz babával lelassul a világ és inkább értekelnem kellene h van pici babám és hogy baba mellett az élet ilyen.
Azonban nekem az a gondom, hogy én nem szeretek itt élni. Én szeretnék egy olyan kis városban vagy nagyobb községben lakni, ahol van legalább 1 ált.suli, nagyobb üzlet, ahol lehet kapni pl. húst, van pékség, zöldséges. Ahol vannak programok.
Ennyi. :( ahol van miért kimozdulni, mert itt sehol nem látok senkit. Már hónapok óta van hogy 1 nap hiába sétálgatok csak anyósékat látom meg a férjem meg azt az 1 szem kisboltos nőt, ha elmegyek.
Vagy 1-2 öreget.
Tény és való h lehet ez jobb, mint több száz idegent látni. Beilleszkedni nekem is kicsit nehéz lenne egy új településre, de mivel pici gyerekem van szerintem könnyebb lenne, hiszen az ovi, suli által megismerhetném őket...
Iszonyat nagy felelőtlenség lenne hitelre még hitelt felvenni.
Naa meg arra alapozni a bevételt hogy a férjed főnöke egyszer elhunyt és majd a te párod lesz a főnök. Bármi történhet. Csődbe megy a cég, létszám leépítés kitudja lehet ma még 150%os biztonságban van az állása holnap meg már a küszöbön kívül áll.
Iszonyat kevés 4gyerek eltartásához is ez a bevétel. Minnél nagyobbak annál nagyobb igényük lesz ahogy írták is fodrász stb. Nekem 3lányom van gondolj bele mennyi pénz 3kamaszt eltartani. Egészségügyi holmik, fodrász,szemüveg az egyiknek,ruhák,külön órák,mindegyik táncra jár, telefon elöfüzetés, illetve megtakarítás is van mindegyiknek, néha egy-egy mozi a barátokkal nyilván ezek nélkül is lehet élni és gyereket nevelni de én úgy gondolom hogy ha valaki gyereket válal gondoljon a későbbi időszakra is.
A falusi házat kellene eladni és venni egy másikat. Ha a férjed szülei is a jelenlegi településen élnek nem értem a férjed miért akarja megtartani hétvégi háznak. Ha le akar menni a településre látogasson haza a szüleihez.
Bár én úgy gondolom a férjed nem szeretne onnan elmenni.
Úgy hogy jobb ha megbarátkozol a hellyel. Nem tudom milyen messze van töltetek a város de esetleg délutánonként bejárni a városba vásárolgatni, kvzni,baba klubbokba menni vagy játszóház, játszótér stb lehetöségekre eljárni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!