Felvennétek a hitelt? Meddig várjunk?
Sziasztok.
Szeretnénk venni egy házat egy számunkra tetsző településen. Azonban olyan problémánk van, hogy nincs pénzünk. Ugyanis sajnos tavaly vettünk egy házat egy pici faluba, ahova párom való, azonban én azóta sem érzem magamat itt jól. (lehet valaki emlékszik is a problémáimra)
Szerencsére átbeszéltük a párommal és megbeszéltük, hogy elmennénk lakni a településre, ami mindkettőnknek megfelel.
Egyetlen problémánk van vele, hogy sajnos teljesen sík. Szeretjük a dombos vidékeket. Azonban ezt el tudjuk engedni.
Az igazi problémánk, hogy nincs pénzünk. Párom nem szeretné eladni a falusi házat, szeretné megtartani hétvégi háznak. Hallani sem akar eladásról.
15 millióért vettük és még a babavárót ráköltöttük.... :(
Jelenleg van egy 9 hónapos babánk. Jelenleg benne lennék egy lepukkant házat venni és majd lassan felújítjuk, ugyanis drágák a házak ott.
Szirmabesenyőről lenne szó, ha valaki esetleg szeretne ránézni az árakra...
Falusi csok felvehető lenne rá. Szeretnénk 3-4 akár 5 gyermeket is. Nagy családra vágyunk! Azonban én kissé félek az ilyen támogatás igénybe vételétől. A 30 milliós támogatott hitelt néztük. Meg a 10 milliós támogatást 3 gyerekre. De ugyebár még csak 1 van...
Nyilván a legegyenesebb út az lenne hogy adjuk el a falusi házat vagy várjunk 5 évet mire lesz pénzünk.
Még szeretnénk megvárni, hogy megfoganjon a második gyermekünk jövőre és csak utána esetleg belemennék a 3 gyerekes csokba.
Kérlek szépen írjátok le a véleményeteket! Elfogadom, ha azt írjátok, hogy óriási felelőtlenség csokot előre felvenni. Szerintem is, viszont én itt nagyon nem érzem magam jól és ha elmegyünk panelba albérletbe akkor elfolyik a pénzünk.
Nincs keret a váltásra. Tavaly vettétek. Akkor még tetszett és most már nem? Keressétek meg és élvezzétek az előnyeit, és menjetek kirándulni olyan helyekre, amik tetszenek. (Apropó, az új kinézett hely sem tetszene nektek igazán, mert sík vidéken van.
Örüljetek annak, amitek van, és használjátok jól.
Miért nem érzed jól magad a párod falujában?
A nyakatokra járnak a rokonok?
Akkor az nem a ház hibája, hanem pszichés probléma. Nem tudsz határt húzni, nincs önbizalmad nemet mondani. Meg a férjednek sem. (Nem ismerem az előzményeket)
Ez akkor sem fog megszűnni, ha kacsalábon forgó palotába költöztök.
Ezen a párterápia és az önismereti munka segít. Nem a hitel hitel hátán.
Adjatok el es ugy koltozzetek.
Es erre a jovedelemre ne vallaljatok meg tobb gyereket, nyomorogni fogtok. Ketto esetleg, talan belefer, de oszinten szolva en mar azt se vallalnam.
De kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. Es ez a koltsegekre is igaz!
Igaz az en gyerekem meg csak 1,5 eves, de van egy tini ocsem. Annyit eszik, mint egy lo, iszonyat nagy az igenye, a szuleim havi kb 250 ezret koltenek harmuknak kajara ugy, hogy otthon foznek :D Ez csak a kaja.
(Nem kover, de sportolo a tesom).
Na. Tessek mar picit a realitas talajan maradni.
Teljesen megértem, amit írtok. Valóban sokban van egy gyermek és ezt most tudtuk meg mióta van ő nekünk.
Azt mondom 4 gyermek számomra nagy álom. Én mindig nagy családra vágytam, illetve a párom is.
A párom falujában azért nem szeretek élni, mert azért jöttünk ide, mert ő máshol nem tudta elképzelni az életet, mindig csak azt mondta csak itt. Én belementem, elhitettem magammal, hogy majd csak jó lesz és városi lányként nem tudtma mifán terem egy falu.
Azonban én utálok faluban lakni. Az utcára, ha kinézek csend és hullaszag. A fákat meg a füvet és a házakat látom. Ha még is látok egy két embert, már rosszul vagyok tőle, hogy mindig ugyanazokat. Itt nincs semmi. Gyermekem számára nem ilyen lakhelyez képzeltem el, sem magamnak.
A párom hobbija a vőfélykedés, illetve zenekari tag lakodalmakon. Idén zenélt pl. céges összejövetelen, bornapokon.
Ő jelenleg nem áll a kiégés közelében, szívesen vállalna bármennyit. Nekem nehéz inkább mikor szombaton nincs velünk és ilyenkor még jobban kijön, hogy itt vagyok a faluban, ahol nincs sehol semmi és senki és minden messze van innen. Csak anyósék.
Írtam én is szeretnék egy tanfolyamot most elvégezni és heti olyan 4 órában azzal foglalkozni a baba mellett.
Valóban nem keresünk sokat. Azonban páromnak ott van az éves 10% emelés, illetve a főnöke utódja lehet majd a gyárban, de ez még nagyon messze van, mert még csak 50 év körüli a főnöke. Aztán a köztük lévő fizetés különbség nem kicsi.
Én ha nem lennek gyeden jobban keresnék sokkal. Most emeltek is a fizetésemen sokat, csak sajnos jelenleg a gyed miatt abból én semmit nem érzek.
Nyilván tudom, hogy ez felelőtlenség, valamint ha felvennénk lehet rástresszelnék az egész gyerekvállalásra. Hisz mindig szívből akartam tőbb gyermeket és nem pénzből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!