Kezd vki most építkezésbe? Milyen m2 árat kaptatok a tervezőtől vagy kivitelezőtől? Kellett hitelt felvennetek, ha igen, mennyit?
Kulcsrakészen konyhabútorral és háztartási gépekkel.
24 milla hitel fix 25 évre. 110000 havi törlesztő.
Én januárba kezdtem, most inkább kilépnék a szerződésből és kifizetném a ködbért, mert ugyan ennyi hitelre kb 230000 ft/hó törlesztő jutna. Ez pedig összehúzott nadrágszíjat, és garasoskodást eredményezne.
A teljes futamidőre fix hiteleket remélhetőleg nem kompenzálják, rendelet szerint a kamathoz nem nyúlhatnak, de a költséget megnövelhetik. Ez a jegybanki alapkamat-THM különbözetére gondolok. Nekem ez 0,1%!
Minden hasznos m2-re és bruttó ft-ban értendő, 5% áfával, nincs egyéb "ingyen" pénz, nincs örklés stb. Mindenből prémium minőségű cuccok. pl olasz gress lapok, grohe csapok...
fűtéskész ház 420000 ft/m2
Burkolás 34000 ft/m2
Szaniterek, csapok 10000 ft/m2
Lámpák, extra kiállások 12000 ft/m2
Konyha anyag költsége (gépek, munkadíj nélkül) 16000 ft/m2
háztartási gépek költsége 18000 ft/m2
közművek 21000 ft/m2
telek 110000 ft/m2
Összesen: ~6410000 ft/m2 (Ez most fáj!! :( jobb volt amig nem tudtam, csak fizettem a számlákat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!