Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Szerkezetkész fázis után mit...

Szerkezetkész fázis után mit csinálhatok én és mit "szakember" vagy kivitelező?

Figyelt kérdés

Pusztán tájékozódom még de páv éven belül terv egy építkezés az agglomerációban, mivel az új jogszabályok már tiltják sajnos a kalákában építkezést tehát magamnak minimális dolgokat csinálhatok az építkezésnél és mindenhez is enapló meg kivitelező és stb kell érdeklődnék mivel sehol nem találok semmilyen leírást tájékoztatást erre.

Ha tegyük fel egy profibb könnyűszerkezetes házat vagy téglából szerkezetkészre rendelek meg amibe a külső belső falak tető födém stb tartoznak bele és ennyi, innentől befejezhetem én az építkezést? Berakhatom magamnak az ajtókat ablakokat, burkolás, aljzat stb ami kell? villany gáz stb az szakember lenne mivel ezekhez papír kell hivatalosan a bekötéshez stb ez biztos de minden mást mi csinálnánk, van gyakorlat bőven ezért is spórolnék hátha lehet de ha a jogszabályok azt is tiltják, hogy felcsempézzek 10nm2 akkor veszett fejsze nyele. Szóval van erre jelenleg valami konkrét leírás mit lehet mit nem? meddig lehet elmenni?

Köszönöm!

2022. febr. 20. 09:10
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

"innentől befejezhetem én az építkezést?"

Nem.

Azokat a munkafázisokat végezheted amire képesítésed (papírod van) és segédmunkát végezhetsz korlátlan mennyiségben.

Napló már nem szükséges.

Keress egy ismerőst aki segít lepapírozni (kell egy kivitelező egy FMV és egy műaszki ellenőr)

2022. febr. 20. 09:31
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, tehát pl járólapot nyílászárózást vagy festést glettelést semmit se csinálhatok már magamnak? szép kilátások.
2022. febr. 20. 14:39
 3/4 anonim ***** válasza:
Lehet érdemesebb egy felújítandó házat venni (?) Bocsánat hogy hozzászólok, engem is érdekelt ez a téma, de nem vagyok jártas még benne 😁
2022. febr. 20. 15:58
 4/4 A kérdező kommentje:
Hát azzal meg ugye az a baj ki tudja mi van a falban/mögött, rengeteg a lelakott épület + az építés triplájáért sem kapsz ma semmit. :(
2022. febr. 20. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!