Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Felvennétek a hitelt? Meddig...

Felvennétek a hitelt? Meddig várjunk?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Szeretnénk venni egy házat egy számunkra tetsző településen. Azonban olyan problémánk van, hogy nincs pénzünk. Ugyanis sajnos tavaly vettünk egy házat egy pici faluba, ahova párom való, azonban én azóta sem érzem magamat itt jól. (lehet valaki emlékszik is a problémáimra)

Szerencsére átbeszéltük a párommal és megbeszéltük, hogy elmennénk lakni a településre, ami mindkettőnknek megfelel.

Egyetlen problémánk van vele, hogy sajnos teljesen sík. Szeretjük a dombos vidékeket. Azonban ezt el tudjuk engedni.

Az igazi problémánk, hogy nincs pénzünk. Párom nem szeretné eladni a falusi házat, szeretné megtartani hétvégi háznak. Hallani sem akar eladásról.

15 millióért vettük és még a babavárót ráköltöttük.... :(

Jelenleg van egy 9 hónapos babánk. Jelenleg benne lennék egy lepukkant házat venni és majd lassan felújítjuk, ugyanis drágák a házak ott.

Szirmabesenyőről lenne szó, ha valaki esetleg szeretne ránézni az árakra...

Falusi csok felvehető lenne rá. Szeretnénk 3-4 akár 5 gyermeket is. Nagy családra vágyunk! Azonban én kissé félek az ilyen támogatás igénybe vételétől. A 30 milliós támogatott hitelt néztük. Meg a 10 milliós támogatást 3 gyerekre. De ugyebár még csak 1 van...

Nyilván a legegyenesebb út az lenne hogy adjuk el a falusi házat vagy várjunk 5 évet mire lesz pénzünk.

Még szeretnénk megvárni, hogy megfoganjon a második gyermekünk jövőre és csak utána esetleg belemennék a 3 gyerekes csokba.

Kérlek szépen írjátok le a véleményeteket! Elfogadom, ha azt írjátok, hogy óriási felelőtlenség csokot előre felvenni. Szerintem is, viszont én itt nagyon nem érzem magam jól és ha elmegyünk panelba albérletbe akkor elfolyik a pénzünk.

okt. 26. 23:53
1 2 3
 1/26 A kérdező kommentje:

A párom fizetése 450 netto, az én gyedem 230 netto. Ezt csak azért írtam le, hogy ilyen bér mellett bele mennétek -e. A párom gyárban dolgozik, ahol évente 10 %béremelést kap.

Mellette a párom hobbijából befolyik évi 1 millió forint. Én is jelenleg rajta vagyok, hogy a baba mellett valami munkát végezzek heti pár órácskába!

Nem tudom egyáltalán felvehetjük -e a csokot, elegendő -e a keresetünk hozzá. Így, hogy nekem elég kevés a gyedem.

okt. 27. 00:00
 2/26 A kérdező kommentje:

Nem élünk nagy lábon, azonban a pici baba mellett azért érezzük, hogy több pénz elmegy. Illetve az élelmiszerárak is igen magasak. :) De ezzel nem mondok új dolgot.

Őszintén sokszor beszéltem már erről a párommal. Testvéremék építkeznek. Hitelt vettek fel + kétgyerekes csokot. Sokszor beszélte a párom milyen felelőtlenség és hogy milyen sokba lesz a házuk, mert ők egy eketvárosi részen építkeznek.

Azonban én azt gondolom, hogy jelenleg inkább lenne hitelem, de lennék boldog, mert olyan helyen lakom, ahol szívesen élek, mint hogy van egy házam, de nem szívesen megyek ki a kapun se.

okt. 27. 00:04
 3/26 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Az elsőn is van hitel aztán még 30 at felvenni öngyilkossággal ér fel. Ahoz kevés a jövedelmetek. Vagy maradjatok ott vagy adjátok el.
okt. 27. 02:55
 4/26 anonim ***** válasza:
100%
Borzasztó ötlet.
okt. 27. 05:50
 5/26 anonim ***** válasza:
61%
Engem az érdekelne, hogy mi a párod hobbija? Nekem is jól jönne +1 millió/év.
okt. 27. 06:03
 6/26 anonim ***** válasza:
90%

Ilyen fizetéssel a 3 gyerek is bátor (a 4-5 főleg), nemhogy egy második hitel...

Én biztos nem vennék fel mégegyet, míg az elsőt vissza nem fizettük.

(És tegyük hozzá, hogy az sem ártana, ha a gyerekeiteknek is el tudnátok kezdeni gyűjteni egy kis alapot az életindításhoz, nem a hiteleket fizetni nyugdíjig, bár persze ez opcionàlis.)

okt. 27. 06:37
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

Havi 450-re akartok 5 gyereket? 🤔

Nyomorogni fogtok.

okt. 27. 06:56
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

Öt gyerekünk van és ahogy nőnek, egyre többe kerülnek - telefon, laptop, edzés, szemüveg vagy fogszabályozó, cipők, osztálykirándulás... szorozd be, és szerintem csak étkezésre 300-at költünk, ami nem is sok. És akkor bizony jó lenne valami kezdőtőkét is a fenekük alá rakni, tudjanak letenni jogsit, nyelvvizsgát, menni egyetemre valami lakhatással. És persze lehet a végletekig is spórolni, de egy kamasz már szeretne fodrászhoz menni ahelyett, hogy te nyírod le a haját, meg tök jó lenne, ha van lehetősége olyan különórára járni, amiben tehetséges. Vagy ha mind együtt tudunk strandra menni és néha még fagyizni is :)

De ha egyedül maradnék velük is még épp kijönnék. Olyat biztos nem mernék bevállalni, hogy csak egyikünk fizetése fedezze mindezt, mert ha nem is váltok el, mint statisztikák szerinte teszi ezt a valami 70%-a a pároknak, jöhet betegség, hosszabb munkanélküliség, bármi olyan nagyobb kiadás, amiből nem tudtok kimászni, ha nincs tartalék. Házvásárlásnál meg tipikusan mindig kiderül még évekig valami.

okt. 27. 07:19
 9/26 anonim ***** válasza:

Egyetlen normális ember nem menne bele ilyen körülmények között hitelfelvételbe. Egyenes út lenne a nyomorhoz, esetleg a hajléktalansághoz.

Inkább szokd meg ezt a helyet, máshol is úgyis találnál magadnak okot a rinyálásra, olyan helyzetben meg nem vagytok, hogy borsószem királykisasszonyt játszhass.

De szerencsére már a bankok se adhatnak korlátlanul hitelt minden holdkórosnak.

okt. 27. 09:58
 10/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha jó körülmények között akartok élni maradjatok az 1 gyereknél.

A párod hobbija gondolom a maszek munkája. Más azért dolgozni valamit mert élvezi vagy mert kell neki a változatosság, mint ha muszáj lenne neki. Annyi biztos, az az ember, aki tartósan főállás mellett maszekol 5-10 éven belül kiég teljesen. Ezt látom a haverjaimon, ezt tapasztaltam magamon is, és abba is hagytam a maszek munkát. Azóta sokkal jobb a közérzetem, de ehhez kellett még ezután kb 1-1,5 év! Na most ezt az állapotot vagy túléli a házasságotok, vagy nem.

Magyarországon sajnos maszek nélkül nehéz haladni, fejlődni. Ezért, ha megvan a cél nem árt minimalizálni a maszekot. Ha viszont folyamatosan változnak a célok, úgy a kiégés előbb beüt, mint a célbaérés.

A férjed ragaszkodik ahhoz a házhoz amibe most laktok, ezt meg is mondta neked. Ne sértődj meg, de ti nem vagytok abban az anyagi helyzetben hogy egyszerre két házatok is legyen hitelből. A babavárót is fizetni kell, nem lesz 3 gyerek.

Van egy nagyon jó barátom 3 általános iskolás gyerekkel kb 700000 nettóból havonta hónapról hónapra élnek, mert egyszerűen kevés ez a pénz. Most a csaj maszekol, mert a férje kiégése fél év különélést hozott magával. És így a maszek munkával van pénz a váratlan kiadásokra, mint egy garnitúra téligumi.

okt. 27. 10:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!