Igaza van ebben a fiamnak, vagy csak túl bizalmatlan az eladókkal szemben? Részletek lejjebb!
Figyelt kérdés
Igaza van a fiamnak abban, hogy nem írunk alá olyan adásvételi szerződést, amiben az szerepel, hogy birtokbaadás a vételár kifizetését követően, hanem csak olyat írunk alá, amiben az szerepel, hogy birtokbavétel a vételár kifizetésével egyidőben, és ha az eladónak kell még idő a kiköltözéshez, akkor csak közjegyző előtt tett kiköltözési nyilatkozattal ellátott szívességi lakáshasználati szerződéssel engedjük meg neki ezt? Azt mondja a fiam, hogyha nem költözik ki az eladó időben, akkor máshogy kb. az életben nem lehet kirakni emberi időn belül, a szerinte viccnek is rossz kötbér kevés motiváció hozzá.okt. 22. 18:08
11/12 anonim válasza:
Nekem is volt ilyen házeladásom, ahol eljött a vevő, megtörtént az átadás-átvétel, közben laptopról átutalta nekem a fennálló vételár-részletet. Kulcsot átadtam. Viszont látásra.
Most fogunk házat venni. Ott a kifizetést követő 3 napon belül lesz birtokba adás. Ellenkező esetben napi 15 000 forint kötbért fizet.
12/12 anonim válasza:
Eladótól függ szerintem, hogy érdemes-e óvatosnak lenni. Ügyvédként birtokbaadásnál nem szoktam forszírozni vevői oldalon keményebb biztosítékokat, de eléggé normális felekkel dolgoztam eddig együtt. Egyébként működhet az a megoldás, hogy fizetés és birtokbaadás együtt, csak azért az eladónak ki is kell költöznie valamikor, össze kell pakolnia, azt mikor tegye meg? Pláne ha az az egy lakása volt, és az annak eladásából befolyó pénzből venné az újat is. A válaszolók megoldásai ebből a szempontból jobbak, pl. kötbér alkalmazása, vagy egy kisebb vételárrészlet fizetésének meghagyása a birtokbaadás idejére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!