Akik már 10 éve várják a nagy ingatlan "pukkot", "dirt","durt" ingatlan lufi pukkanását" azok még 10 év után is kitartóak? Vagy belátták már hogy nem lesz kipukkadó lufi?
10-11 körül volt egy jól látható visszaesés.
Idén, tavaly pedig az ingatlan árak a nagyvárosokban kevésbé nőttek, mint az infláció, mivel szigorították a csok-ot.
Pukk nem lesz, de ha reáláron, vagy dollárban, euróban nézed az árakat akkor tud csökkenni.
Vagy megint jön a választás, valakikhez megint hozzávágnak 10-20 milliót, hogy vegyél lakást és az nekik felér egy pukkal.
10 éve még olcsók voltak a házak. Az utóbbi kb 4 évben mentek fel ennyire az árak.
Szoval aki 10 évvel ezelőtt azt gondolta hogy lejjebb mennek az árak az nem tudom mire alapozta.
Mi van?
Lejjebb mennek az árak?
Miközben irtózatos az infláció, hogy rövid idő alatt egymillió lesz a bruttó átlagbér és ha ez tényleg megtörténik - mert meg fog történni, a kormány minden erőfeszítésével sem tudná megakadályozni, pláne, hogy nem is akarja, de ezzel az árak, beleértbe az ingatlanokat is, el fognak szállni és a mostani 'drága' lakás elképesztően olcsónak fog tűnni hamarosan.
Egy vacak panel simán száz milla fölé megy rövidesen és abban is biztos vagyok, hogy az egymilliós havi bér nem a plafon, jön mjad a másfél, meg a kétmilliós fizetés.
Megjegyzem első lakásomat háromszázhatvaezerért vettem vadi új két és félszoba hallos panel volt és a havi fizum kettőezer körül volt, ja, a három Forintos kenyér kora volt akkor, most meg az akkori pénzek után írunk két nullát és talán már most meg is kell már duplázni a régi árakat, béreket.
Az ingatlan sosem volt olcsó és nem is lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!