Hogyan kerül a nemevre az ingatlan?
Első ingatlan vásárlásom.
A teljes vételárat megfizettem. A kérdésem az lenne hogy hogyan tovább?
Ügyvéd továbbítja a tulajdon szerzési papírt a foldhivatalnak,vagy nekem mi a teendőm most?
Közműveket át írni gondolom még nem tudok.
Az ügyvédnek kellene intézni mindent, de ha ott voltál, miért nem beszéltétek meg, hogy hogy lesz?
Közműveket majd csak a tulajdoni lappal tudod intézni.
Ügyvéddel beszéld meg, általában ő viszi be a földhivatalba, de kérdezz rá, nem neked kell-e. Földhivatal írja a nevedre.
Közműveket az adásvételi szerződéssel és az eladóval közösen aláírt, letanúzott átadás-átvételi jegyzőkönyvvel, ami tartalmazza az óraállásokat, már át tudod íratni.
Ha az ügyvéd intézi a földhivatal felé, azt külön fizetni kell, ezt előre meg kell beszélni. (pár ezer Ft)
Ha nem, akkor neked kell az adás-vételivel intézni.
Kb 2 hét mire bekerülsz véglegesen a tullapba. Legalábbis nekem az ügyvéd azt mondta, elég 2 hét után érdeklődni, ha addig nem kapok értesítés a foldhivataltól.
Szóval fizettél egy ügyvédnek párszázezer Ft-ot, de a megbízáshoz tartozó kérdéseiddel nem hozzá fordulsz, hanem laikusoktól akarsz ingyenes tanácsot..? Nem semmi... XD
Mire vetted fel az ügyvédet szerinted? :)))
Köszönöm szépen a válaszokat!
Kedves 6-os, remélem ettől szebb a napod.... 🤗
7: "aki nem volt ilyen helyzetben nem törvényszerű hogy tudja"
Ezért írtam le neki, hogy most már tudjon róla, hogy jár neki az eladással kapcsolatban minden, hiszen bőségesen fizetett érte, nem csak egyórás tanácsadást fizetett, hanem korlátlant.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!