Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lakásvásárlás mikor?

Lakásvásárlás mikor?

Figyelt kérdés

Pénzügyi tanácsadóhoz is szeretnék majd fordulni, de hátha van ötletetek. Albérletben élek párommal, viszont szeretnék lakást venni, csak nem tudom, mikor kéne.

Megérné-e összegyűjteni 30 milliót először, vagy jobb lenne 6-8 millió önerővel felvenni hitelt? Nekem nem tetszik, hogy még évekig albérletben éljünk, mivel pénzkidobás. Ha 4 év alatt gyűjtjük össze a 30 milliót, akkor 8 milliót dobunk ki ketten az ablakon albérletre. Hitelnél viszont a kamat miatt (ha nem fizetjük ki előbb), ugyanúgy kb 8 millióval fizetnénk vissza többet (kalkulátor szerint). A hitelt viszont lehet hamarabb ki tudjuk fizetni...

Nem tudom, mennyire érthető. Nem nagyon értek ezekhez a dolgohoz.

Mit csinálnátok?

okt. 9. 15:17
 1/6 anonim ***** válasza:
88%
Az ingatlanok időközi áremelkedése is fontos összetevője a képletnek, ne felejtkezz el róla. A ma 30 milliós ingatlan 4 vagy 8 év múlva, mire összegyűlik rá a pénz, már messze nem 30 millió lesz. Tehát fizeted a kamatot, de ugyanakkor olcsóbban kaptad most az ingatlant, mintha évek múlva vennéd kápéra. Ezzel is számolni kell.
okt. 9. 16:28
 2/6 anonim ***** válasza:
89%
Egy hosszú távú fix hitel részletei elinflálódnak, míg az albérletárak és a lakásárak jó eséllyel nőni fognak tovább.
okt. 9. 16:31
 3/6 A kérdező kommentje:
Hmm, igaz. Köszönöm!
okt. 9. 18:19
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Minnél előbb kell venni, nem szabad halogatni.
okt. 9. 23:19
 5/6 SZTANN ***** válasza:
54%

Ha már együtt laktok, komoly a kapcsolatotok, és van módotok jelentős összeget megtakarítani (vagy egy nem olcsó bérletet saját erőből fizetni), akkor sokkal jobban megéri, ha vásároltok közösen, hitelfelvétellel egy alkalmas ingatlant. (Az sem baj, ha kicsit fel kell újítani, direkt előny, ha később bővíthető.) Ezek szerint nem sürgős, van időtök alaposan válogatni, megkeresni a legjobbat, de legyen ez a CÉL.

(A bérlet kidobott pénz, a pénzgyűjtögetés csak elinflálódik. )

okt. 10. 09:45
 6/6 anonim ***** válasza:
62%

2020-ban 16 millióért vettem ingatlant, ráköltöttem 10 milliót, most minimum 60-at ér.

Ha nem vettem volna fel hitelt (ami amugy jelenleg 60/hó), akkor azóta is az ingatlanok után futnék.

okt. 10. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!