Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egyedülálló nőként, el tudod...

Egyedülálló nőként, el tudod látni a házat és a ház körüli munkákat?

Figyelt kérdés
okt. 7. 15:19
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
3# Kell hozzá egy fűnyíró, azt kell tolni a füvön. Ellesed a "tudományt" a szomszédtól, kérdezhetsz is tőle. Nekem csak azért nagy munka, mert 600 nm a kert, és hepehupás a talaj. 2-es voltam.
okt. 7. 17:42
 12/20 anonim ***** válasza:
58%
A benzines fűnyíróval több gond van, mint az áramossal, nekem biztos nem menne. Ha a kérdező ért a benzinmotorokhoz, akkor jó lehet, különben nem.
okt. 7. 17:49
 13/20 anonim ***** válasza:
75%

Simán. Fűnyírás (akkus, pici), betonozás (kert szegély) , metszés, kisebb szerelés,mint nyikorgó ajtó, szoruló ablak, recsegő lépcsőfok, stb. az megy. Cseréltem már csap alatt szifont, meg a műszaki dolgokat be tudom állítani.

Áramhoz nem nyúlok ha nem muszáj, meg a gépészethez hülye vagyok.

okt. 7. 17:58
 14/20 anonim ***** válasza:
82%
Kertészkedni szeretek. Kisebb szerelések mennek, mint polc felfúrása. Ilyeneket az exférjem mellett is én csináltam, mert ő műszaki analfabéta volt. Bútort is szívesen újítok fel, glettelni, csempézni is már tudok. Barátom a youtube. :) De amihez nehezet kell emelni, az nem megy. Meg az áramtól is félek. Na de ilyesmit azért nem sokszor kell.
okt. 7. 20:02
 15/20 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat :)
okt. 8. 10:50
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Családi házban élek, egyedül nőként, bár a gyerekem gyakran hazajár és segít, igyekszem Őt mentesíteni ami alól tudom. Mindig is családi házban éltem, ami egy bizonyos korig elmegy, aztán célszerűbb társasházi lakásra váltani, én legalábbis így tervezem. Hozzáteszem: falun élek családi házban. Itt pl alig van szakember, ha bármire hívni kell a közeli városból lehet, kiszállási díjjal.A fűnyírás/sövénnyírást hagyjuk, azzal van a legkevesebb baj, bár én átlag másfél hetente 3 órát nyírom a füvet. Viszont..nem tudok űnyírót/sövényvágót élezni, pedig azt kell. Nem tudom felszerelni a kerti szivattyút, pedig locsolni kell. Ha bármi baj van vele, pl hogy a nagy esőzésben a lesüllyesztett szivattyút ne lepje el a víz le kell szerelni, már nem tudom. Se visszaszerelni...Én is vágtam fát, de nem vagyok hajlandó rá, és a felvágott/behordott/áthordott fával való fűtést is mellőzöm a mindennapokból. Aki ezt nőként hosszútávon vállalja az számoljon 1-2 gerincsérvvel...Nem tudok rotációzni, és bevallom, csak félig teszem a permetezőt. Nem mászok a tetőre cserepet cserélni, vagy a vihar által leszakított széldeszkát visszaszögelni.A hátsó drótkerítés cseréjéhez segítséget hívtunk, nem egyszemélyes feladat. Egy családi házzal - ha nem új- mindig lesz feladat, amit persze, valahonnan kihívott szakemberrel meg lehet oldani, de manapság már ez rettentő drága. Lehet mondani,hogy ezt-azt megcsinál egy nő is, erre-arra lehet hívni szakembert..ez így van, de egy családi ház, főleg falun, főleg ha nem felújított/újszerű, nemigazán praktikus egy nőnek.
okt. 8. 16:31
 17/20 anonim ***** válasza:
Egy rövid időszakot leszámítva világ életemben kertes házban éltem, de nőként én vagy nem vállalnám be egyedül, vagy max pici kerttel. Egyszerűen annyi minden adódik rendszeresen, hogy se időm, de kedvem nem lenne ennyit bíbelődni vele a két gyerekem meg a munkám mellett. Ezt pont azért tudom így felmérni, mert most is kertesben lakom, látom, hogy állandóan foglalkozni kell valamivel pluszban. Bírni egyébként bírnám, semmi olyan nincs, amire ne lennék képes amúgy, de nem akarnám.
okt. 9. 11:12
 18/20 anonim ***** válasza:
Még attól is függ, hogy mennyi időd és energiád van rá mondjuk munka mellett, megemlítve az igényeket is. Mert ha nyugdíjas vagy, akkor lehet időd szépen rendben tarrtani mindent, és különösebben férfi se kell hozzá. Illetve vagy megkéred a szomszédot, vagy fizetsz egy szakit. Ha 3 műszakban dolgozol nem biztos, hogy lenne mindenre időd, és energiád.
okt. 9. 12:27
 19/20 anonim ***** válasza:
Manapság ha elérik a nyugdíjaskort a nők vagy tovább dolgoznak,vagy van pár betegségük amivel küzdenek,idős szülőket ápolnak,vagy unokáznak. Nem hiszem,hogy ebben a korban,vagy ezt követően pár év múlva,már nagy kedvel festegetnek,ásnak,cserepet igazítanak,füvet nyírnak. Kivétel persze mindig van.
okt. 9. 14:30
 20/20 anonim ***** válasza:
A kerti munka azon is múlik, milyen növényeket ültetsz. Van rengeteg olyan cserje, amivel semmit nem kell szinte csinálni, egyszer elülteted, aztán örülsz neki. Legfeljebb ha nagyon nagy a szárazság, akkor öntesz a tövébe párnaponta egy vödör vizet. Én el sem tudom képzelni, hogy ne családi házban éljek. Mellesleg az embernek nem a párja az egyetlen férfi az életében. Rengeteget tudnak ám segíteni a barátok is.
okt. 9. 23:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!