Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egyedülállóként miért nehéz...

Egyedülállóként miért nehéz megfelelő lokációban, megfelelő méretben, megfelelő műszaki állapotú ingatlant vásárolni? Másnak is feltűnt már az, hogy a magyar lakáspiac olyan, mintha itt nem lenne hagyománya az egyedülállóknak való lakásoknak?

Figyelt kérdés

júl. 31. 21:35
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
82%

Mindig is az volt. Ez a világ rendje.

Gondolj arra hogy bp-3n a nehez kozlekedesu es lepukkant csepelen, rákosmiafaxomon stb is többszázezren laknak. Sose volt a vilag rendje hogy egyedulallo vagy par mindenki jo lokacioban jo lalasban lakjon

júl. 31. 21:47
 2/24 A kérdező kommentje:
Elsősorban a méretet furcsálom, mert én szeretnék egy 20-30 nm-es minőségi lakást venni (10-20 nm-es szobával), de úgy látom, hogy a jellemző lakásméret 40-45 nm-től indul. És nem értem az okát, hogy miért hiányzik a magyar piacról a lakható mikró lakások (20-30 nm) kategóriája. Párként okés a 40-45 nm.
júl. 31. 21:54
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg az ország tele van 50 négyzetméteri/körüli/alatti lakásokkal. A lakótelepi lakásokb kb fele ilyen.
júl. 31. 21:55
 4/24 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem pont, mert a 30 nm hosszútávon élhetetlen.
júl. 31. 21:57
 5/24 anonim ***** válasza:
85%

Nemcsak egyedülállóként, családoknak is nehéz az általad körülírt ingatlant megszerezni. A válasz egyszerű: aki csórónak születik az az is marad. Pusztán Kb. 30%-ot lendíthet a jól fizető munkahely. Ha a szarba születsz, 2 generációnak kell kipusztulnia és tepernie egy jobb életért, hogy a 3.generáció már a felsőbb réteghez tartozzon. Aki pedig beleszületik a jóba, a gazdagságba, az akármilyen buta, képzetlen is maradhat, lesz neki pénze mindenre, ingatlanra, drága autóra, luxusnyaralásra, stb.

Ezzel nem tudsz mit csinálni, 70%-ban az számít hogy milyen családból jössz, mi a szülői és felmenői háttér.

júl. 31. 21:58
 6/24 Távvezérlésű nyakkendő kötőgép ***** válasza:
88%
Egyik nem-protestáns országban sincs hagyománya az egyedülálló lakásvásárlásnak.
júl. 31. 22:46
 7/24 anonim ***** válasza:
89%

Mindenkinek nehéz ingatlant vásárolni. 20-30m²-esből is van, sokat meg kell nézni. De egyedülállók is inkább 40m² körülit vesznek. Egyébként azért nehéz, mert az igazán jókat gyorsan megveszik.

Használtautót is nehéz vásárolni

júl. 31. 23:03
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyedulallokent is sokat hozzátesz az ember eletminosegehez, ha van külön háló a nappali mellett. Fiatalon, első lakásnak meg szuper a 30 nm, de később, ha van rá lehetőség, akkor a 40-50 nm egyáltalán nem szabadna, hogy igényben luxusnak számítson (persze, anyagiakban sokszor sajnos az)
júl. 31. 23:28
 9/24 anonim ***** válasza:
94%

Ha egyedülálló lennék, egy rakás, nekem magamnak ideális ingatlan közül válogathatnék.

Jelenleg családdal szinte reménytelen továbblépni.

júl. 31. 23:54
 10/24 anonim ***** válasza:
37%

A legtöbb ember egyedülálló fiatalként anyagilag nem jut el odáig hogy lakást vásároljon hanem csak később mikor már családot szeretne, ekkor viszont kevés a 30m2.

A legtöbb egyedülálló fiatal, nem egyedül tervezi leélni az életét, ezért sincs sok ilyen lakás. Az idősek akik meg egyedül maradtak nem akarják eladni a házat/lakást hogy kisebbet vegyenek. Egyszóval nincs rá igény.

A mi házunk kicsi 85m2-es és ha egyedül laknék akkor sem kellene ennél kisebb, igy hármunknak épp elég, csak a tárolohely a probléma.

júl. 31. 23:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!