Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egyedülálló nőként, el tudod...

Egyedülálló nőként, el tudod látni a házat és a ház körüli munkákat?

Figyelt kérdés
okt. 7. 15:19
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Mennyire nehéz egy családi ház fenntartása?
okt. 7. 15:19
 2/20 anonim ***** válasza:
25%

Ha van segítség, vagy pénz a "férfi" szakmunkára, akkor könnyebb. Ha valamilyen szakit hívsz, figyeld hogy csinálja, legközelebb, lehet, hogy neked is sikerül az egyszerűbb dolog.

Egyébként simán el tudom látni, legnagyob munka kb a fűnyírás.

Biztos jóval fiatalabb vagy, mint én, ha kicsit is talpraesett vagy, akkor fog az menni!

okt. 7. 15:32
 3/20 A kérdező kommentje:
pl füvet még nem nyírtam, lehet, hogy az nem lesz egyszerű
okt. 7. 15:35
 4/20 anonim válasza:
56%
Szia! Először én is azt hittem, hogy a fűnyírás maga a világvége. De nem! Most már kifejezetten szeretem csinálni. Amúgy valóban, ahogy a 2. válaszoló írta, van amihez férfi segítséget kell kérnem, vagyis nem segítség, hanem fizetek érte. Ez van. Egyedül nem egyszerű azért egy nőnek egy kertes ház. De ez van. Legalább van..
okt. 7. 15:53
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ mekkora a ház, és a telek, illetve milyen állapotú. Kisebb területen a fűnyírás az egyik legegyszerűbb dolog.
okt. 7. 15:53
 6/20 anonim ***** válasza:
55%

Öszintén szólva eszembe sem jutott, hogy "nö létemre" látom el a munkákat, eddig semmi problémám sem volt vele.

A fünyírás nem egy agysebészet, egyszerüen csak idö kell hozzá.

Férfi segítségre nincs szükségem, a fütéshez hívok évente egyszer szerelöt, hogy nézze át, a többit meg tudom én is csinálni.

Igazánból nem tudom elképzeni, mi az, amihez feltétlen szükséges egy férfi.

okt. 7. 16:13
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindent. Pl. a tetőn pár cserepet cserélni kellett, apám simán felmászott volna és kicseréli, ha élne még, de én nem tudom. Ki kellett hívnom egy mestert.

Hasonlóképpen, konnektor csere, polc felrakása, ami tudom, hogy sok nőnek is megy, nekem nem, illetve nemcsak szakértelmem, hanem szerszámom sincs hozzá.

Tűzifa felvágása (erdei köbméteres egész törzsek) sem ment, mert szerszámom sincs hozzá, meg időm sem.

Az, hogy füvet kell nyírni, vagy sövényt, vagy fel kell ásni a kertet, az nem gond. De az ilyen barkácsolós, ezermester munka, amit egy férfi lehet, hogy könnyedén megcsinál, az már igen. Vagy amihez sok idő, erő kell. Pl. kerítés alap betonozása, oszlopok beállítása, drótháló felrakása rá. Ezért is fizettem én. Hegesztés, betonozás... apám meg tudta csinálni, én nem.

okt. 7. 16:37
 8/20 anonim ***** válasza:
55%

Ha viszonylg új ház, és gázkazán vagy hőszivattyús fűtése van, kb olyan mint egy nagy lakás csak szezonban heti 1x lenyírod a füvet. Érdemes úgy alakítani az udvart, hogy ne kelljen szegélyt vágni, mindent le lehessen nyírni tologatós géppel.

Erre javasolnám az önjáró benzines gépeket, behúzós verzióval. Ezek lehet 50-60 kg-ak, de mivel önjáró megy magától, szezon elején meg elviszed egy szakihoz, hogy szervizelje le. A behúzós fajtához erő sem kell, 5-6 éves gyerek is elindítja.

Ha még sem lenne megoldott a szegély kérdés, akkus szegélynyíró a legpraktikusabb, 8-10 kg 2 kézzel fogod, így nem nehéz és sokat nem kell vele dolgozni. Kertészkedni meg nem kell, fű néhány dísz bokor, néhány virág és kész. Ha megjön a kedved a kertészkedéshez akkor még ültetsz még pár virág bokrot.

okt. 7. 17:22
 9/20 anonim ***** válasza:
55%

8+

ha pedig a rezsi részére gondolsz, akkor egy BB energetikás ház durván feléből kifüthető, mint egy fele akkora panel. Tehát m2-re vetitve kb 1/4-1/3-a lesz a fűtés számla

okt. 7. 17:23
 10/20 anonim ***** válasza:
49%

A tetöcserepet még soha nem kellett cserélgetni (kb 15 év alatt egyszer sem kellett), de ha kell, ugyanúgy fel tudok mászni, ha csak egy-két cserépeeröl van szó. Ha komolyabb, akkor meg eleve értelmesebb szakembert keresni (férfiaknak is)

Konnektor csere, polc felfúrás, stb éppen nem nehéz munka, egy fúrót meg pár csavarhúzót venni olcsóbb, mint mindenhez valakit elhívni.

Fát nem vágok, nem azzal fütök, de adott esetben felvágva vennék.

A másik, az ilyen munkák, mint kerítés betonozás, hasonló egy háznál is az életben egyszer, vagy esetleg kétszer kell, akkor szakembert hívok, márcsak azért is, mert az ilyen "én meg tudom csinálni magam is" barkácsolások a legtöbbször az okok, amiért sokszor kell vele foglalkozni, ha egyszer normálisan lett volna elvégezve, nem kellene újra meg újra vacakolni vele.

A legtöbb barkácsolást meg egy nö simán meg tudja csinálni, ez esetleg régen volt téma, amikor nem lehetett megfelelö szerszámokat kapni.

Másrészt meg a szabadidömet nem akarom olyasmivel tölteni, amit egy szakember fele annyi idö alatt megcsinál - ha ugyanannyi idöt a saját munkámmal töltök, anyagilag is jobban járok, meg marad életem is.

okt. 7. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!