Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A kinézett lakás alapterülete...

A kinézett lakás alapterülete a tulajdoni lapot 22%-kal kisebb, mint a valóságban és lakáshitel kéne?

Figyelt kérdés
Adott egy lakás, ami a tulajdoni lap szerint jóval kisebb. Hitelt kell majd felvennem. A lakás ára a tulajdoni lapon szereplő négyzetméter árnak felel meg. Mi lehet ennek a buktatója?

okt. 5. 00:47
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
81%

#8, Nem csinalnek, hanem csinaltam, mult idoben. En rendeztem a papirokat, a sok "mitfoglalkozol, jolvanazugy" okostojas tanacsa ellenere.

Igy eladtam a hazat a teljes ertekeben, a papirmunka volt valami 50 ezer.

Ha nem csinaltam volna semmit, 15-20% olcsobban kelt volna el a haz, ami azert mar nem 50 ezer forint kategoria.

Es vasarlokent is kb azonnal fordultam meg mikor az elado azzal jott hogy hat sumakolni kellene a papirmunkaval.

Nyilvan semmi kozom a kerdezo esetehez, de lattam mar masokat mellenyulni ilyen uzletekkel, kevesebb hitelt kapni, vagy baj eseten kinlodni a biztositoval.

okt. 5. 11:19
 12/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm neked is a választ, 11! Igazából olyan szempontból lenne gond, ha a valós értékét mutatnák a papírok, akkor az eladó is annak megfelelően kérné a vételárat, amit még hitellel sem tudnék kifizetni. Tehàt ha csak a pénzt nézem, akkor nekem az a jobb felállás, hogy nem tükrözi a dokumentáció az ingatlan valós méretét.

Viszont meg szeretném tudni, hogy ennek mi lehet a hátranya? Pl. biztosító nem fizet, ha az a lakrész sérült, ami a tulajdoni lapra nincs felvezetve? Vagy mi lehet itt gond?

okt. 5. 11:31
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Meg szep hogy nem fizet. Sot nem is kapsz biztositast arra a reszre.
okt. 5. 13:43
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha a valós érték alatt akarja eladni neked, a NAV úgyis utána néz és nem a csökkentett érték szerint kell az illetéket fizetni, söt bizonyítanod kell, hogy a kevesebbet fizetted.
okt. 5. 14:32
 15/22 A kérdező kommentje:
De ezaz, hogy mi az, hogy valós érték? Papíron 50 nm, tehát az a valós.
okt. 5. 16:55
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem. A realis erteke a valos. Ha te beleirod a papirba hogy 50m2 es 25 milla, mikozben a haz 70m2 es 35 milla a valos erteke a kornyeken kb csunyan fognak rad nezni. De nalatok lehet nem kotik az ebet a karohoz. Minden egyved, kozjegyzo vagy banki alkalmazott mas.
okt. 5. 18:02
 17/22 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm 16-os! Tudtam, hogy túl szép, hogy igaz legyen. :'(
okt. 5. 19:47
 18/22 SZTANN ***** válasza:
100%
Nem jelentős az eltérés. Az is lehet, hogy csak olyasmiből adódik, hogy a tetőtér vagy spájz, terasz nem teljes értékű lakóterület, stb. Az értékbecslő kimegy, nem fog centizni, ha nincs egetverő hazugság az adatokban, akkor az őt nem zavarja. A hitel mértékén sem fog változtatni semmit.
okt. 5. 20:18
 19/22 SZTANN ***** válasza:
53%

Mi az, hogy VALÓS ÉRTÉK? A ház valós értéke az, amennyiért eladják, amennyiért megvették. Szerződésben sem szerepel Ft/nm, csak a VÉTELÁR összesen, amiben a kor, műszaki állapot, belső elosztás, felszereltség, stb - rengeteg egyéb tényező benne van.

(Irreleváns, hogy a szomszéd ház nm-ára ehhez képest milyen, hiszen rengeteg egyéb befolyásoló tényező van. Összehasonlíthatatlan.)

okt. 5. 20:30
 20/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm 18-as, igen, azt írták, hogy az egyik helyiség nem lett felvezetve a tulajdoni lapra, abból adódik az eltérés. Viszont már jó ideje használatban van, sajnos egyelőre nem tudni, hogy mióta.

Jaj 19, semmiféle hazról nincs szó, ez társasházi albetét...

okt. 5. 22:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!