A kinézett lakás alapterülete a tulajdoni lapot 22%-kal kisebb, mint a valóságban és lakáshitel kéne?
Figyelt kérdés
Adott egy lakás, ami a tulajdoni lap szerint jóval kisebb. Hitelt kell majd felvennem. A lakás ára a tulajdoni lapon szereplő négyzetméter árnak felel meg. Mi lehet ennek a buktatója?okt. 5. 00:47
1/22 anonim válasza:
Sokszor van olyan, hogy kevesebb négyzetmétert jelentenek, főleg házaknál. Ennek adózási oka van. Kisebb terület, kevesebb adó. Nálunk a beépített tetőtér egyáltalán nem szerepel lakótérként. Nincs szerintem buktatója.
2/22 anonim válasza:
Tèrk3pmásolatot is nèzd meg. Talán kèsöbb hozzáèpítettek engedèly nèlkül, ezèrt kisebb.
Ilyenkor földmèrővel fel kell mèretni, tervezővel megterveztetni, ès felvinni a hivatalos tèrkèpre. Innentől jó lesz a banknak. De ez hercegurca ès pènz.
3/22 anonim válasza:
Elvileg a ferde tetös része egy helyiségnek, az erkély területe csak felével számoladnó, ez is lehet a különbség oka.
4/22 A kérdező kommentje:
És az nem fordulhat elő, hogy a bank a kisebb m2-re adjon hitelt a herce-hurca nélkül? Vagy ez már akkora különbség, hogy ilyennél nem elnézők?
okt. 5. 08:37
5/22 anonim válasza:
Értékbecslés van. Kimegy megnézi. Fel fogja mérni az alapterületet is. Amit az egyes mondott (aki én voltam), a 80as években igen elterjedt technika volt. Most hogy megint komoly ingatlanadók vannak, ismét elterjedt lesz. Tehát sok oka lehet.
6/22 anonim válasza:
A jelenlegi tulaj vagy rendezi a papirokat eladas elott, en igy tettem, vagy te keress mas ingatlant.
7/22 A kérdező kommentje:
6-os, miért tettél így? Mi a hátulütője?
okt. 5. 10:15
8/22 anonim válasza:
Sajna itt mindenki bíró, erkölcsi csúcsokon üldögél és végtelenül precíz. A 6-os tipikus példa a stréber idiótára, aki leírja, hogy ő mit csinálna. Nyilván semmit, mert semmi köze az ügyedhez, de azért jól esik értékelni. Ne foglalkozz ezzel, az értékbecslő kimegy megnézi és az alapján fogsz hitelt kapni. Az értékbecslő ismeri a rendszert.
9/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm 8-as. És mi ennek az egésznek a hátránya?
okt. 5. 10:53
10/22 anonim válasza:
Igazán semmi, max. az értékbecslés miatt kicsit tovább tarthat az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!