Tulajdoni lapon az ingatlan méretének a frissítése mennyibe kerül és mennyi ideg tart?
Van egy eladó ingatlan, ami a tul lapon 24nm a valóságban 32nm, ezért csak KPs vevőket várnak.
ha mégis hitelre venném és átvállalnám a tul lap aktualizálást akkor mennyibe kerülne és miyen bonyodalmakkal járna?
Ilyet is lehet?...
Én nem gondolnám, hogy te azt fizetni fogod... Sőt nem is járhatsz el, még nem vagy tulajdonos. De akkor a kisebb négyzetméterrel veszed ... A jelenlegi tulajdonos feladata lenne... Nem véletlen hogy kps vevőt várnak. Túlárazàs és a minimális nm szám miatt lehet hitelt se kapnàl rá.
Igazad van. Ezt a vevőnek kéne rendeznie.
De valamiért nem teszi.
Vagy nincs pénzre rá, vagy túl bonyolult hosszadalmas, vagy esetleg nem is lehet véghezvinni. Mondjuk az osztatlan közös tulajdon miatt, amihez a többiek "segítsége" is kéne, de valamiért erre nem hajlandóak.
Esetleg olyan jogellenes eltérés,hozzépítés van az eredeti állapothoz képest, amire meg a földhivatal nem menne bele
Az ingatlan egyébként jó állapotban van és a környezete is. A meghírdetett áron jó vétel lenne, mivel Bp-i és ezen az áron már semmit nem kapni.
úgy gondoltam ő rendezné - mert nekem nincs jogom hozzá - amihez a pénzt én adnám egy ügyvédi előszerződés keretében.
Mondjuk lehet az eladónak sokkla egszerűbb lesz eladni kpra.
Nem gondolom, hogy pénzhiány miatt ne intézné. Valószínű erre valamilyen jogi okból nincs lehetőség. A mi lakásunk 3 nm-rel volt kisebb a tulajdoni lap szerint, mint a valóságban. Azt az infót kaptuk, hogy társasházi alapító okiratot kéne hozzá módosítani, mert abban is a rossz méret szerepel. Ez amellett hogy pénz, az összes tulajdonosnak hozzá kéne járulnia, ami kb. a lehetetlen kategória.
Szóval úgy sejtem, hogy ez vagy így marad és ezzel a tudattal veszed meg, vagy elengeded.
"úgy gondoltam ő rendezné - mert nekem nincs jogom hozzá - amihez a pénzt én adnám egy ügyvédi előszerződés keretében."
Nem tudom milyen jellegű az ingatlan. De mi egy kertes háznál nemrég eljátszottuk ezt a folyamatot, jó esetben 3-4 hónap az átfutási ideje. A hitelfelvétel csak ez után kezdődhet meg. Ez beleférne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!