Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Tulajdoni lapon az ingatlan...

Tulajdoni lapon az ingatlan méretének a frissítése mennyibe kerül és mennyi ideg tart?

Figyelt kérdés

Van egy eladó ingatlan, ami a tul lapon 24nm a valóságban 32nm, ezért csak KPs vevőket várnak.

ha mégis hitelre venném és átvállalnám a tul lap aktualizálást akkor mennyibe kerülne és miyen bonyodalmakkal járna?

szept. 8. 19:20
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ilyet is lehet?...

Én nem gondolnám, hogy te azt fizetni fogod... Sőt nem is járhatsz el, még nem vagy tulajdonos. De akkor a kisebb négyzetméterrel veszed ... A jelenlegi tulajdonos feladata lenne... Nem véletlen hogy kps vevőt várnak. Túlárazàs és a minimális nm szám miatt lehet hitelt se kapnàl rá.

szept. 8. 21:01
 2/6 A kérdező kommentje:

Igazad van. Ezt a vevőnek kéne rendeznie.

De valamiért nem teszi.

Vagy nincs pénzre rá, vagy túl bonyolult hosszadalmas, vagy esetleg nem is lehet véghezvinni. Mondjuk az osztatlan közös tulajdon miatt, amihez a többiek "segítsége" is kéne, de valamiért erre nem hajlandóak.

Esetleg olyan jogellenes eltérés,hozzépítés van az eredeti állapothoz képest, amire meg a földhivatal nem menne bele

Az ingatlan egyébként jó állapotban van és a környezete is. A meghírdetett áron jó vétel lenne, mivel Bp-i és ezen az áron már semmit nem kapni.

úgy gondoltam ő rendezné - mert nekem nincs jogom hozzá - amihez a pénzt én adnám egy ügyvédi előszerződés keretében.

Mondjuk lehet az eladónak sokkla egszerűbb lesz eladni kpra.

szept. 8. 22:02
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha engedély nélküli hozzáépítés van, az mindenképpen az eladó dolga. Az nem kevés pénz és idő az engedélyek beszerzése ( ha tíz éven belüli az építés, még bűntetésre is számíthat...)
szept. 8. 22:07
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem gondolom, hogy pénzhiány miatt ne intézné. Valószínű erre valamilyen jogi okból nincs lehetőség. A mi lakásunk 3 nm-rel volt kisebb a tulajdoni lap szerint, mint a valóságban. Azt az infót kaptuk, hogy társasházi alapító okiratot kéne hozzá módosítani, mert abban is a rossz méret szerepel. Ez amellett hogy pénz, az összes tulajdonosnak hozzá kéne járulnia, ami kb. a lehetetlen kategória.

Szóval úgy sejtem, hogy ez vagy így marad és ezzel a tudattal veszed meg, vagy elengeded.

szept. 9. 08:58
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem mennék ilyenbe bele. Ha el akarja adni rendezze.
szept. 9. 16:10
 6/6 anonim ***** válasza:

"úgy gondoltam ő rendezné - mert nekem nincs jogom hozzá - amihez a pénzt én adnám egy ügyvédi előszerződés keretében."

Nem tudom milyen jellegű az ingatlan. De mi egy kertes háznál nemrég eljátszottuk ezt a folyamatot, jó esetben 3-4 hónap az átfutási ideje. A hitelfelvétel csak ez után kezdődhet meg. Ez beleférne?

szept. 14. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!