Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha felveszek 20M HUF ingatlanh...

Ha felveszek 20M HUF ingatlanhitelt, amit mindennel együtt 20 év alatt 35M-t kell visszafizetni. Kb. mekkora lenne a költsége, ha a felvételtől 1 év múlva végtörleszteni fogom?

Figyelt kérdés
szept. 4. 23:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
21%

Nem értem. Csak én nem értem?

Minek a költsége?

szept. 5. 01:31
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem, 1%.
szept. 5. 01:49
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
1: Díja van a végtörlesztésnek.
szept. 5. 01:49
 4/11 anonim ***** válasza:
63%
Még van szerződés módosítási díj is 30-50000 között szokott lenni jelzálog hiteleknél
szept. 5. 04:05
 5/11 anonim ***** válasza:
84%
Bankonként változnak az előtörlesztés feltételei.
szept. 5. 05:12
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Bankonként változik, és ha most bemész megkérdezni, akkor se biztos hogy megtudják neked mondani.

3 éve vegtörlesztettem az Erste-nél, és akkor is az volt,hogy elindítottam a folyamatot, és pár nap múlva kellett visszamennem, akkorra számolták ki, hogy mennyit kell fizetnem. Akkor 3.5M volt még a tőketartozásom 14 ev után, és erre 50 ezret kellett fizetni.

Viszont tesómék pár éve 10 millát vettek,majd 2 év után vegtörlesztettek, akkor mindenfajta kedvezményt, amit akkor a hitelre adtak, kifizettettek velük, így 300 ezer forint pluszt fizettettek ki velük.

szept. 5. 07:42
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Végtörlesztésnél nem szerződést módosítotok így annak nincs díja.

A kondiciós listában benne van minden.

Általában 1-1.5% a végtörlesztési díj, illetve még lehetnek egyéb "lezáró" költségek is, plusz jelzálog levétel földhivatalban, stb.

Egészen biztos, hogy ha 1 éven belül végtörlesztesz, akkor sokkal kevesebb lesz a díj (kvázi kamat) mint az a kamat amit 20 év alatt kifzetnél.

Viszont vannak dolgok amire figyelni kell, pl CIB-nél vannak induló kedvezmények amiket ad a bank, ő fizeti a tuulajdoni lapot, térképmásolatot, visszaadja az értékbecslés díját (nekem most volt kb 40e Ft), stb.

Ott benne van most, hogy ha 3 éven belül végtörlesztek, akkor ezeket mind vissza kell fizetnem.

Persze ha ki tudnám fizetni 1 éven belül a teljes tartozást, akkor visszatörleszteném a hitel többségét, a futamidő módosítása nélkül. Aztán 3 éven keresztül csak gombokat kéne fizetnem. Pl benthagyok 100e Ft-ot, akkor ahogy nézem, talán olyan havi 1000 Ft lenne a törlesztő.

Persze ki lehet számolni, hogy ha 3 éven át fizetem, akkor mennyi lesz rajta a kamat, lehet még így is annyi lenne a 3 év alatt, amennyi a kedvezmének mértéke, akkor el lehet dönteni, hogy inkább visszafizetem egyben és szabadulok a hiteltől vagy elhúzom a maradék x évre és gombokban visszafizetem.

szept. 5. 08:42
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Manapság jelzáloghitelt 2 éven belül nem lehet végtörleszteni.
szept. 5. 08:51
 9/11 mindentudó99 ***** válasza:
71%
En rgyszer cdináltam ilyet 15 eve szazezret kertek büntetésként
szept. 5. 12:51
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
szept. 5. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!