Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 2008-as tetőtéri tégla, az...

2008-as tetőtéri tégla, az oldalsó szomszédunktól szinte mindent hallunk az alsó szomszéddal együtt hallgatjuk a híreket estként, most ilyenkor mi van, hogy a tégla nem hangos?

Figyelt kérdés

fél éve vettük a lakást eleinte boldogok voltunk, mert teljes csend és nyugalom volt. utólag kiderült, hogy azért mert egyik lakásnak sem volt állandó lakója

hiába 78 nm a lakás az oldalsó kisszobába nem lehet meglenni, csak ha alszunk benne, annyira átjön minden zaj. a Másik oldalsó kisszoba pedig párhuzamos a másik szomszédunk fürdőszobájával, na ott is a "dúdolgatás" teljesen áthallatszódik mikor énekelget a tusoló alatt.

Ennyit erről, hogy az új meg a tégla a legjobb.. A tetőtéri szigetelés meg kb. semmit se ért. 2 klíma van a lakásban, ha 1 órát nem ment 30 fok volt idén nyáron, klímás azt javasolta, hogy kellene még majd egy 3. is.

Nem laktam panelban, de annyi negatívat olvastunk róla, hogy főleg emiatt is esett a választás téglára. Előtte szüleimnél éltünk kertes házban. De nem tudom elképzelni hogy ennél rosszabb a panellakás.

2023. szept. 26. 08:11
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Aha, hát ez nem kérdés, inkább kiakartad panaszkodni magadat, nem?

Nem rosszabb ennél a panellakás sem. Azért hallatszik át a hang, mert spórolás történt a falakon és válaszfal van közted meg a szomszéd lakás között, erre mernék fogadni. Így pl. szerelvénydobozoknál (a konnektor!) pláne áttudnak szűrődni hangok, mivel ott a fal annyira ki van könnyítve, hogy vakolattal együtt is csak pár cm. Paneloknál még akár az is előfordul a közös szerelvénydobozok okán, hogy a füstszag (cigaretta) is átszűrődik. TV ha ilyen közös falra van felcsavarozva még a hang rezgése is ráerősít arra, hogy átszűrődjön a zaj. Fürdőben ha van páraelszívó, akkor esélyes, hogy azon keresztül szűrődik át a hang, mivel az ált. egy közös kéménybe torkollik. A lakás pedig azért meleg nyáron, mert elégtelen a szigetelés. (Persze azzal együtt is melegebb egy tetőtéri lakás, de nem elviselhetetlen.) Valószínűleg azon is spóroltak. Sokszor elkövetik azt, hogy ferde falaknál és mennyezetnél is csak a gerendaközökbe kerül szigetelés, holott az kevés, erre rá kellene kerülnie még egy réteg szigetelésnek, ugyanígy a mennyezetnél is, továbbá sokszor előfordul, hogy a hőtükörfóliánál nem értik, hogy az akkor funkcionál, ha az teljesen zár, azaz össze van egymással ragasztva, és a szélek a falhoz hozzá vannak ragasztva. Ehhez egyébként nem kell bontani, hogy kiderüljön, elég egy hőkamera!

Ha építtetőtől vettétek a lakást, akkor kell hívni egy műszakiellenőrt és lehet pereskedni! Ha nem, akkor nem tudom, lehetséges, hogy akkor is meglehet tenni, de akkor is az építtetőt, nem az előző tulajt.

Én javasolnám, hogyha kertesházas környezetből érkeztetek mindketten, akkor kertesházat keressetek, akár kompromisszum vállalásával, mert ritka eset, hogy jól érzi magát ilyen környezetben az, aki kertesházból érkezik.

2023. szept. 26. 08:32
 2/6 anonim ***** válasza:

Első körben a szellőző és páraelszívó nyílásokat kell megnézni, lehet hogy ott jön át a hang. Utána a közös falon a konnektorok gyanúsak. Ha ezekbis rendben vannak akkor egyszerűen vékonyak a falak. Gipszkarton élőtétfallal lehet próbálkozni.

Már 5cm profil, kőzetgyapot, rajta 2 régeg gk. sokat fog.

2023. szept. 26. 08:33
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Panelnál rendszeresen lehetett hallani amikor a felső szomszéd csobogva pisilt a wc-be, vagy amikor felettünnk dugtak. Jött át a nyikorgás meg a nyögések, a végén meg a lábdobogás ahogy elmászkáltak dolguk végeztével.
2023. szept. 26. 09:06
 4/6 anonim ***** válasza:
23%

Így jár az, aki fél infók alapján vesz lakást.

A régi téglák és a nagypolgári téglák jók ilyen szempontból. Az újaknál nagyon lutri.

2023. szept. 26. 09:41
 5/6 anonim ***** válasza:
51%

3#

Szívemből szóltál. Nálunk csak alattunk dugtak. Szó szerint mintha én is ott lettem volna melletük az ágyukba.... Mondjuk egy idő után már fel sem tűnt a többi bunkó mellett...

Hányszor keltem fel én is éjjel, hogy lódobogással ment wc-re a felettem lakó. Természetesen egy darab papírt nem tudott beledobni, hogy halkabb legyen a csurgatása...

Utána az egész teli dömötört lehúzta, majd lódobogással vissza az ágyba.

Akkoriban azért néha elmormoltam egy hangos g*c*t.

Igazi fap*na. Rosszindulatú és bolond.... Csak azt sajnálom akinek eladtam a lakást.... De menni kellett, mert rámentek az idegeim az idióta szomszédokra.. Ez a panel. Csepp magánélet nincs...

2023. szept. 26. 18:01
 6/6 anonim ***** válasza:
50%
Mi nagypolgari 100 eves tegla tarsashszbsn lakunk a koruton (4/6 villamos vonala) es 30 nm -es kislakadban orditva se hslljum egymas egyik vegenol a masikba. Olyan vastagok a teglafskak. Ez meg a regi voros hagyomanyis tegla!!! Nem az uj divszo ytong…. Mert az ytong minden hanfot atenged es kong!!
2023. okt. 4. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!