Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogy lehet kiszűrni, hogy ne...

Hogy lehet kiszűrni, hogy ne hangos szomszédaim legyenek lakásvásárláskor?

Figyelt kérdés
Sajnos több éve érzékenyebb lettem a zajokra és már bukó ablaknál se tudok nyugodtan lenni, mivel a szomszéd fiatla pár sajnos rászoktot az erkélyen zene hallgatásra de rohadt hangosan és már zavaró a basszus néha, sokszor meg hallom ahogy hangosan beszélgetnek és nevetgélnek. Mintha közvetlen közel lennének. Sajnos csukott ablaknál is sokszor hallani mivel a fal vékony nálunk és az erkélyen meg közvetlen hozzám van közel. A főúton meg sajnos percenként járnak mentők, tűzoltók, kamionok így attól sincs nyugtom. Parkban is néha este szoktak hangoskodni sőt néha szó szerint iskolások üvöltöznek órákig ott. Ez egy kész hangzavar ahol lakok ezért szerenték valami csendesebb környékre költözni, még ha az engem körül vevő zajok közül is csak néhány nem lenne már könnyebb lenne. Nyugodt éjszakákat szerenték itt sajnos sosem lesz az. Hiába szóltam át nekik, voltak figyelmeztetve többször mostmár mintha direkt csinálnák. Lakásvásárláskor hogy lehet kiszűrni, az eféle zajokat főleg a közvetlen szomszédokat? Érdekes, hogy a bal oldalamon síri csönd szokott lenni míg a balomon tombol a zene nap mint nap. Gondolom nézni kell, hogy lehetőleg ne fiatalok lakjanak mellettem, ne főúton legyen közvetlen közelbe se legyen bármi népszerű parl. Nagyon kiszeretném ezeket szűrni hogy legalább munka után kis csöndben nyugodtan lehessek a lakásomban. A környék ahol lakok amúgy se tart ott, sok helyet megutáltam, sok munkahely volt közelben és nem jó ez a gondoltat nekem valahogy mivel eljöttem onnan stb..meg egy szép fás környékre vágyom, nem zöldövezetre hanem több fa van az utcában..Társasházi lakásra vágyom ironikusan akár kis garzon lakás vagy ami egyedülállóknak kedvező. Budapesten persze. Lakás megvétele előtt kell gondolom ezeket átszűrni és többször arra járni esetleg? Ja meg ez gondolom alap de leírom hogy ne legyen büdös a környék, blaha lujza téren konkrétan mindig *elnézést* büdös csöves húgy szagot érzek ezért azt a környéket kihagynám és a társait ha tudtok ilyesmi helyet, környéket nyugodtan írjátok le mert az is megkönnyíti a dolgom, hogy azokat kerüljem. Köszönöm előre is ha kapok értelmes válaszokat!

2021. jún. 15. 20:48
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Érdekes, hogy a bal oldalamon síri csönd szokott lenni míg a balomon tombol a zene nap mint nap...jobb oldalamon tombol*elnézést a többi hibáért is.gyorsan írtam.
2021. jún. 15. 20:52
 2/17 A kérdező kommentje:

bármi népszerű parl

*park*

2021. jún. 15. 20:52
 3/17 anonim ***** válasza:
70%
Erre sztem nincs recept, esetleg ki kell bérelni egy hétre a kinézett lakást, és benne lakni.
2021. jún. 15. 21:11
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Először nézz ki környéket najd célirányosan keress a lakóparkról véleményeket hogy milyen az áthallás stb.
2021. jún. 15. 21:12
 5/17 anonim ***** válasza:
36%
Akkor ne nézz panelt. Inkább újépítésűt, vagy olyat, ami az elmúlt 15-20 évben épült. Azoknak viszonylag normális a szigetelése, kevésbé hallani a szomszédokat. A lakás ablakai semmiképp ne nézzenek az utcára. Kerüld a belvárost, inkább kijjebb nézelődjél. Pl: 14-15. Kerületnek és a 3nak is vannak csendesebb részei. Menj el sétálni a környékre. Ahol hallod a madarak csivitelését, az csendesebb környék.
2021. jún. 15. 21:21
 6/17 A kérdező kommentje:

5.nem is írtam hogy pont panelt keresek :D

mi eleve tégla házban vagyunk de így is átszűrődik nagyon a zaj.

amúgy köszi a válaszokat.

mind hasznos! :)

még azt mondjátok meg hogy mely kerületeket, részeket kell elkerülni hogy ne legyen büdös ahogy írtam az a tipikus csöves szag.

2021. jún. 15. 21:28
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Amiket neked érdemes kerülni: 5-6-7-8-9. Kerület
2021. jún. 15. 21:31
 8/17 anonim ***** válasza:
97%
Ja, és minden olyan utcát kerülj, ahol villamos megy. A villamos nagyon hangos. Meg vasútvonal se legyen közelben. Meg autópálya sem, vagy többsávos főútvonal.
2021. jún. 15. 21:34
 9/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Ingatlanos oldalakon ekezet hogy lehet keresni?

sajnos soknál nincsenek ilyen opciók.

kerületeket kitudom választani meg egyebeket.

2021. jún. 15. 21:37
 10/17 anonim ***** válasza:
91%
Én őszintén azt mondom, hogy ez ne legyen szempont. Mi egy kimondottan csendes helyre költöztünk, egy éven belül két szomszéd is "lecserélődött". Mindkettő rohadt hangos lett. Előtte semmi gond nem volt, nézhettük-halgathattuk volna akárhogy a szomszédságot.
2021. jún. 15. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!