Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért panaszkodnak az emberek,...

Miért panaszkodnak az emberek, hogy drágák a lakások?

Figyelt kérdés

Az ingatlan.com oldalon Budapesten és az agglomerációban 81 lakás van 15 millió alatt, 300 lakás 20 millió alatt, 1 198 lakás 30 millió alatt...

15/20 millió alattiak nyilván picik (és van pár romhalmaz is), de amúgyis sokan kis panelben élnek.

Ahhoz az önerő 2-3 millió forint.

A héten kezdtem el nézegteni lakásokat és nagyon meglepődtem.

szept. 4. 13:51
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
64%

17: Megvárnak téged meg engem, akik képesek vagyunk kimazsolázni, és a többi "akadályt" is ugyanilyen profin venni.

Az itteni fórumozásból is rá kell jönni, hogy rengetegen képtelenek odakoncentrálni, hogy néhány egymásra épülő, összetett, bővített mondatot értelmezzenek, ők nem fogják tudni megtalálni ezeket a lakásokat, még arra sem jönnek rá, hogyan működik a kereső.

szept. 5. 01:46
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
Azért nézd meg alaposan azokat a hirdetéseket. Gigyelj oda, hogy tulajdonjogot vegyél, ne bérletoli jogot. Ne résztulajdont. Ne legyen rajta haszonélvezet. Ne legyen zártkert, ha valoban lakasnak akarod használni. Legyen benne minden közmű. Ne kelljen rá másik 10 misit elkölteni, hogy lakható legyen. Azért 30 nm minimum legyen, azalatt az tényleg pici. Na, amik ennek a feltételeknek megfelel, és Budapesten van, az nem jön ki 2p misiből...
szept. 5. 23:32
 23/29 anonim ***** válasza:
43%
Nem kéne elfelejteni ehhez, hogy 2009-2015 között volt egy országos munkanélküli hullám és volt akkor 18-25 év közötti generáció. A generáció nagy százaléka soha nem fog talpraállni és ezen belül további nagy százalék nem tehet róla.
szept. 10. 21:41
 24/29 anonim ***** válasza:

Mert ezek általában romos, penészes düledező putrik, pincelakások, roma szomszédokkal. Esetleg kis lepukkant panel garzonok a világ végén, nem túl jó környéken.

Vajon miért nem verekednek érte az emberek, hoyg ilyenekben lakhassanak?! Ezt komolyan el kell magyarázni? Kikerested a legolcsóbb ingatlanokat. Oké. Ez nem reprezentálja az ingatlanpiaci átlagos árszzintet. Egy normális, élhető lakás nem itt kezdődik, ezek nyomortanyák.

szept. 11. 07:05
 25/29 anonim ***** válasza:

#23, ezt hogy érted, vagy mire írtad?

Én akkoriban voltam pályakezdő. Egyetem után 3 évig nem volt hajlandó senki alkalmazni. Dunántúli városból Budapestre kellett költöznöm, csak hogy legyen munkám. De megoldódott. Jobb lett volna rögtön az iskolapadból helyben munkahelyre kerülni, persze. De számomra ez nem volt akkora trauma. Sem pénzügyileg, sem másképp.

szept. 11. 07:11
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Kilistáztam ingatlan.comon a 15 millió alatti lakásokat, sorolom hogy milyen hirdetések vannak (válogatás nélkül, az első hirdetések sorban):

15 m2 alatti alapterületű lakás, amillió fölötti négyzetméter áron. A milliós négyzetméterár az én értelemzésemben nem "olcsó".

Önkormányzati lakás bérleti joga.

10 m2 alatti lakás, szintén milliós nm áron.

Szuterén.

Szuterén.

Árverés, a kikiáltási ár van 15 millió alatt.

Nem lakóingatlan besorolású.

Szuterén.

Végre egy "igazi" lakás valóban 15 m alatt, de lepukkant és szar helyen van.

Szuterén.

Még egy lepukkant putri, ráadásul komfort nélküli. De legalább papíron is valóban lakás.

Szuterén.

Tulajdonrész, nem beköltözhető.

Lakásként hirdetett tároló, vizesblokk egyáltalán nincs benne, a ház közös wc-jét használhatod.

Árverés, a kikiáltási ár van 15 millió alatt.

Még egy árverés.

25 nm lakás putris külvárosi részen, és teljesen lepukkant állapotban.

szept. 12. 21:43
 27/29 anonim ***** válasza:
0%
26: Országosan?
szept. 13. 11:26
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

A világ végén biztos olcsóbb, de ott mit akarsz csinálni? Hol dolgozol? Mennyire könnyen elérhető bolt, orvos, posta, bank, iskola, esetleg szórakozás?

(nem a 26-os vagyok, de nagyon igazat adok neki)

szept. 13. 11:31
 29/29 anonim ***** válasza:
71%
#27 A kérdés Budapestről szólt, nyilván a válaszom is erre vonatkozik.
szept. 13. 14:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!