Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért panaszkodnak az emberek,...

Miért panaszkodnak az emberek, hogy drágák a lakások?

Figyelt kérdés

Az ingatlan.com oldalon Budapesten és az agglomerációban 81 lakás van 15 millió alatt, 300 lakás 20 millió alatt, 1 198 lakás 30 millió alatt...

15/20 millió alattiak nyilván picik (és van pár romhalmaz is), de amúgyis sokan kis panelben élnek.

Ahhoz az önerő 2-3 millió forint.

A héten kezdtem el nézegteni lakásokat és nagyon meglepődtem.

szept. 4. 13:51
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Vagy romos, vagy pincelakás, vagy a gettó közepén, vagy haszonélvezeti joggal. Lehet Pesttől is 30kmre ennyi, de reggel óránként jön valami, amivel ingázhatsz, ha jön.
szept. 4. 15:49
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Most átfutottam pár oldalt az ingatlan.comon, hát nem tudom, ami kifizethető Budapesten és környékén az valami 20 négyzetméteres zártkerti vályogcucc ami vagy bontandó vagy rá kell költeni mégegyszer a vételárat a felújításra, osztatlan közös kert, veszélyes környék, nincs közmű, haszonélvezet van rajta, vagy eleve félkész, stb. Ezekkel nem igazán van előrébb az ember.
szept. 4. 16:11
 13/29 anonim ***** válasza:
35%
Lakásról van szó.
szept. 4. 16:19
 14/29 anonim ***** válasza:
34%

Ja, jobb helyen az is drága. De még mindig előbb laknék zártkerti vályogromban mint egy kaptárban. 😬

(Mondjuk a mi környékünkön nem is vannak nagyon társasházi lakások, nem mindenki nagyvárosban él)

szept. 4. 16:30
 15/29 anonim ***** válasza:
90%

Én sem, de tudom mi a különbség, ha olvasom 😂

Nincs s kis lakással baj, azzal sem ha olcsó.

Lehet, hogy hatalmas hitel van rajta és már ki kell fizetni, vagy külföldre költözik, vagy csak kell a lé.

De, hogy ezek miatt olcsó a jó , az már a hirdetés napján elkel.

szept. 4. 16:34
 16/29 anonim ***** válasza:
90%
Azokra a lakásokra rengeteget kell még költeni, nem jó helyen vannak, haszonélvezet van rajtuk, önkormányzati lakások bérleti joga csak...
szept. 4. 17:42
 17/29 A kérdező kommentje:
Értem amit mondtok, nade 1200 lakásból nem az összes ilyen.
szept. 4. 17:54
 18/29 anonim ***** válasza:
69%

De sok a régi ház.

Egy gázszagú mini garzon ami a belső udvarra néz vagy a közös kukák tárolójára..

Minden kerületek, vagy településnek van egy nm ára, kb.

szept. 4. 18:14
 19/29 anonim ***** válasza:
93%
Megnéztem. Nem csúnyák egyébként, de vagy 18nm, vagy bérleti jog eladó, vagy fos környék,vagy szuterén.
szept. 4. 18:22
 20/29 anonim ***** válasza:
47%

8: " 5 millió önerőből már lehet venni egy normális, kisebb lakást. Havi 200.000 megtakarítással is csak 2-3 évig kell gyűjteni, mégis sok 30-40 éves magyar is panaszkodik emiatt. "

Ez, amit írtál, egy összetett képesség.

Sajnos rá kell jönni, hogy az emberek 80%-a képtelen erre.

Pl. eleve arra sokan képtelenek, hogy ne az utolsó fillérig költekezzenek ki, legyen a havi jövedelmük 50 000 vagy a 5 000 000 Ft.

A magyar lakosság 70%-ának semmilyen megtakarítása nincs.

Míg természetesen vannak olyan gyerekek, akiknek ha havonta 1000 Ft-ot adsz, akkor 5 év alatt 60 000 Ft-juk lesz, és befizetnek egy nyelvtanfolyamot, vagy felhasználják más, profitábilis dologra, vagy egyszerűen csak megtartják.

És olyan gyerekek is vannak, akiknek a havi 1000 Ft-ból 5 év múlva millióik lesznek.

szept. 5. 01:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!