Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért panaszkodnak az emberek,...

Miért panaszkodnak az emberek, hogy drágák a lakások?

Figyelt kérdés

Az ingatlan.com oldalon Budapesten és az agglomerációban 81 lakás van 15 millió alatt, 300 lakás 20 millió alatt, 1 198 lakás 30 millió alatt...

15/20 millió alattiak nyilván picik (és van pár romhalmaz is), de amúgyis sokan kis panelben élnek.

Ahhoz az önerő 2-3 millió forint.

A héten kezdtem el nézegteni lakásokat és nagyon meglepődtem.

szept. 4. 13:51
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%
Én 70et találtam, de az agglomerációt nem néztem. Alaposan el kell ezeket a hirdetéseket olvasni, mert ezek nem tulajdonjogok vagy ha azok, akkor résztulajdonok. Amit néztem mind önkormányzati lakás volt, azaz bérleti jogot kapsz érte nem tulajdonjogot.
szept. 4. 13:57
 2/29 anonim ***** válasza:
100%
A 15 m alattiakat mondtam
szept. 4. 13:58
 3/29 anonim ***** válasza:
100%

Jaja, mint annak idején, amikor egy hirdetésben azt olvastam, hogy 8 (!) négyzetméteres öröklakás (?) eladó.

Én meg elképzeltem, mi fér bele abba az öröklakásba...

Magyarul: ezek lakhatatlan lyukak.

szept. 4. 13:59
 4/29 Noren1989 ***** válasza:
100%
Nem a lakàsok dràà,csak a forint szar.
szept. 4. 14:12
 5/29 Noren1989 ***** válasza:
100%
*dràgàk
szept. 4. 14:13
 6/29 A kérdező kommentje:

Áh igen, első, igazad van, van jó pár olyan. Köszi!

3-as, azért az szerintem nagyon szélsőséges eset.

szept. 4. 14:18
 7/29 anonim ***** válasza:
92%
Én sem értem, hiszen itt a Gyakorin olvasom folyton, hogy mindenki 1M körül keres.
szept. 4. 14:27
 8/29 A kérdező kommentje:
7-es, az meg a másik. Nyilván a gyakori nem tükrözi a valóságot, de 5 millió önerőből már lehet venni egy normális, kisebb lakást. Havi 200.000 megtakarítással is csak 2-3 évig kell gyűjteni, mégis sok 30-40 éves magyar is panaszkodik emiatt. Nekem furcsa. Ha valakinek van érdemi ötlete, szívesen várom.
szept. 4. 14:32
 9/29 anonim ***** válasza:
15%

8. De fog fel! Az emberek LUSTÁK, MINT A DÖG!!! Én, Budapesten belül, időjárástól függően, 2-3 járművel, olyan 1-1,5 óra alatt érek lakástól-melóig. Munkatársam, vidékről, 1 vonat vagy busz + Metro, 1 óra alatt. De sokan nem akarnak vidékre, sőt, még külső kerületbe sem költözni.

És lenyomják, hogy nekik kell a belváros, a színház, mozi, éttermek, bulihelyek miatt. De amikor megkérdem, hogy mikor voltak utoljára ilyen helyeken, jönnek a válaszok, hogy: "Mibű"?" "Mikor, mikor melózok estig?" "Gyerek mellett?" "Hát tegnap is megittam 1 sört a sarkon!"... Mint haverom apja, aki konkrétan 40-45 MÉTERRE!!! lakik a Balatontól, A TÓTÓL!!!, és sem nem úszik, sem nem pecázik, sem nem evez, sem nem zabál lángot vagy hekket, semmi.

szept. 4. 14:42
 10/29 anonim ***** válasza:
92%

Ahány ilyet találtam eddig, mind bontandó rom volt, vagy résztulajdon, vagy valakinek van haszonélvezete szóval nem költözhető.

(Vagy egyszerűen direkt alacsonyabb árat ad meg a valósnál, hogy előbbre sorolja az oldal.)

szept. 4. 15:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!