Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Manapság hogy lehet saját...

Manapság hogy lehet saját házat vásárolni? Az egekbe vannak az árak hogy lesz egy normális családnak háza ha nem gazdagabb az átlagnál?

Figyelt kérdés

szept. 2. 15:46
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
67%
Az emberek egy része siraánkozik, a többség meg megveszi magának, dolgozik, spórol + hitellel.
szept. 2. 16:08
 2/38 anonim ***** válasza:
76%
Eladja az örökséget+ hitel.
szept. 2. 16:49
 3/38 A kérdező kommentje:
Én értem a spórolás részét de mennyi idő mire összegyűlik rá?
szept. 2. 17:10
 4/38 anonim ***** válasza:
93%

2-es: nem kell feltétlen örökség - a legtöbben 40 fölött kerülhetnek oylan helyzetbe, hogy esetleg örökölnek, de a többség még akkor sem!

Kérdezö: régen sem 20-25 évesen vettek az emberek saját házat, hanem inkább 30 fölött.

Másrészt a legtöbben eléggé nem tudják, mit jelent a spórolás, cigire, alkoholra, üdítökre költik a pénz, húst hússal esznek, ami egészségtelen is és sokkal drágább, mintha részben húsmentesen étkeznének, autóra költenek, mert az kell, de közben rengeteget kell rákölteni, pazarolják az energiát, vizet, ami szintén sok fölösleges kiadás.

Ha valaki tíz évig spórol, akkor már összejön annyi, hogy fel tudjon venni hitelt.

A gond csak az, hogy a többség nem tesz semmit, hanem várja az örökséget, meg hogy valahonnan az öebe potyogjon a pénz vagy egy lakás/ház

szept. 2. 17:17
 5/38 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező, nem úgy kezdődik a dolog, hogy spórolok, veszek fel hitelt és házam lesz.

Úgy kezdődik, hogy spórolok, veszek fel hitelt és lesz egy picike lakásom kettesben a párommal. Aztán megint spórolok és a picike lakás helyett veszünk egy nagyobbat vagy ami jobb helyen van, aztán megint spórolás, megint költözés.

Van akinek a második költözés már házba lesz, van akinek csak az ötödik. Nekünk a harmadik ingatlanunk lett a ház, addig panelből panelbe mentünk.

Remélem még nagyon sokáig kell várnom arra, hogy örököljek, már elmúltam 50 de szerencsére az apám is él még és a párom szülei is.

szept. 2. 17:39
 6/38 anonim ***** válasza:
78%

Az emberek nagy része összespórolja egy kisebb lakás önerejét majd hitellel megveszi. Aztán szorgalmasan fizeti a hitelt és tovább spórol. Majd a hitelt átviszi egy nagyobb lakásra. ... Végül vagy előtörleszt vagy a hitelt átviszi álmai családi házára. Nekem például 19 évembe telt. Nem lehetetlen, csak kevesebbet kell nyígni a gyakorin.

Segítség nélkül senkinek nem lesz 25 éves korára családi háza a Rózsadombon.

szept. 2. 18:30
 7/38 anonim ***** válasza:
72%
Nekem 3,5 év volt az önerő össze gyűjtése, segítség nélkül. Rengeteg munka + másodállás, spórolás, sok mindenről lemondás. Majd még egy évig ez folytatódott az építkezés alatt. Szerintem megérte, sokan vannak akik a felét sem tennék meg ezért, de az már az ő dolguk.
szept. 2. 19:38
 8/38 anonim ***** válasza:
47%
Örökségnél sok esetben a nagyszülő után örökölnek. Van aki konkrét lakást, van aki annak az árából vett ingatlant. Nyilván itt szerencsés helyzet ha nincs sok testvér.
szept. 2. 19:42
 9/38 anonim ***** válasza:
69%
8-as: nagyszülö után a szülö örököl és nem az unoka. Másrészt a kérdésben eleve kizárta a kérdezö az öröklést, mint lehetöséget!
szept. 2. 22:16
 10/38 anonim ***** válasza:
60%

Az emberek 80%-a olcsó ingatlanokban lakik, és nem egyedül.

Családok vesznek meg 3-30 M Ft-os lakóingatlanokat.

Általában nem nulláról, mert már a dédszüleiknek is volt lakóingatlanuk vagy valamicske vagyonkájuk.

Nyilván olyan embereknek, akiknek nincsenek felmenőik, vagy azok mindenüket eltapsolták, elherdálták, nulláról kell, de ők is találnak megoldást, pl. bérelnek valamit, vagy elmennek egy olyan településre lakni, ahol ingyen ad nekik az önkormányzat.

Még a főváros is ad önkormányzati bérlakásokat.

szept. 3. 01:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!