Más is van olyan helyzetben, hogy a saját (akár örökölt) házában nem tud lakni?
Ki hogyan oldja meg? Mi jelenleg férjemmel albérletben élünk, pedig van neki tulajdonrésze egy lakásban. Mivel ott él a család fele, mi elköltöztünk. Mit lehet tenni? Anno minden pénze elment arra a házra, ezért nincsen semmi tartaléka, lakást pedig sosem fogunk tudni így venni, mert csak nekem lesz rá önerőm. Van valaki hasonló helyzetben?
30/N
Ha van tulajdonrésze akkor joga van ott laknia, akkor is ha a család másik részének az nem tetszik.
El is adhatja a tulajdonrészét ha ez kell ahoz hogy tudjatok venni egy külön házat ami csak a tiétek.
Bírósághoz is fordulhat a férjed ha máshogy nem tudja értékesteni a tulajdonrészét.
Kicsit több infó kellene! Most él a másik szülője is vagy sem? Mert ha igen, akkor csak egy negyed tulajdonrésze van még. Ha nem, akkor követelheti a saját részét akár pénzben, akár úgy, hogy adják el azt az ingatlant.
Egy ismerősöm van ilyen helyzetben épp, meghalt a nagypapa, ők meg évek óta kényelmesen elvoltak a házban, viszont az örökségi láncban van egy unokatestvér is, akinek most elfogyott a türelme, és ügyvédhez fordult, így most kénytelenek eladni, és kifizetni őt.
Nektek is ez kell tenni ez esetben. Kérdés, hogy a párod belemegy-e ebbe, és megkockáztatva, hogy testvérével örökre összeveszik.
Akkor miért ben bobtatja fel a közös tulajdont? Bérleti díjat is fizettethet a bentlakókkal.
Menjen ügyvédhez a mulya
Adja el a tulajdon részét…
Én anno így csináltam, tesóim közölték, hogy álmodik a nyomor, meg hogy ők aztán nem veszik meg, felejtsem el, úgysem tudom eladni.
Megegyeztem egy cigány ismerőssel és el is kezdtük papíron az adásvételt, egyből lett tesóimnak pénze a tulajdonrészemet megvenni.
6-os, ha durván fogalmazott is, de igaza van.
A férjed minek rakott pénzt olyan házba, ami nem az övé fixen? Ki tiltja meg, hogy ott lakjon? Miért nem kéri a közös tulajdon megosztását és adja el? Miért te jársz utána ezeknek, ő mit balf*szkodik?
De amúgy sokat segotene a tanácsadádban, ha megírnád, kinek vanég tulajdona a házban, mert nem mindegy.
Egyáltalán nem mindegy, miféle formációban van neki az a tulajdonrésze. Ha a lakáson (házon) valakinek örök haszonélvezeti hogy van, akkor hiába résztulajdonos, semmire nem megy. (Eladhatná, de senki sem veszi meg.)
Ha nincs haszonélvező, akkor az örökrészét eladhatja úgy, hogy a többi résztulajdonosoknak van elővételi joga. (Meghirdeti, ha van érdeklődő, akkor ugyanannyiért elsősorban a többi birtokosnak kell hogy eladja.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!