Az az ember, aki mostanaban orokol ingatlant, felfogja, hogy mennyire szerencses ?
10: Te nagyon beteg vagy. Ne pörögj rá már ennyire.
Én hitelből vettem saját lakást, mint az ismerőseim 90%-a. Nagyon keveseket tudtak a szüleik támogatni, és még kevesebben örököltek.
Mitol vagyok beteg ?
Hogy tobb ismerosomet latom a nagyszulei utan 1/3 tulandonjogot orokolni, amit egy het alatt 50m kpra fordit es kapott ingyen lakast ?
Ennek megis mi koze van a szulei halalahoz uristen ennyi fogyatekost.
Én azért értem a kérdező kérdését, nem kötelező ezt érzelmi alapon közelíteni.
Az én szüleim házát vitte a deviza, így albérletben élnek, közösen fizetjük a gyerekekkel. Ha meghalnak, az mindenhogy rettenetesen fog fájni, de higgyétek el, nem jó érzés hogy egy pár zoknin kívül nem fogok örökölni semmit. Nem fájna kevésbé ha lenne örökség, de azért segítene ha a házhoz állna 50 milla, ne legyünk már ennyire képmutatóak.
A válaszadók pedig úgy csinálnak, mintha csak azoknak a szülei halnának meg, akik örökölnek...
Nem, azok szülei is meghalnak akik nem örökölnek. :(
utolsó vagyok, egyébként én is hitelre vettem házat 2021-ben, már jelentős áremelkedés volt, de a mostanihoz nem fogható.
Előtte külföldre dolgoztam be itthonról, csak ezért tudtam önerőt gyűjteni, egyébként teljesen kilátástalan volt, hogy nekem valaha is lesz lakásom, 2 diplomával.
Szerintem szerencsés az, akinek a családja épített valamiféle generációs vagyont és azt továbbadja részben ideje korán a fiatalabb családtagoknak.
Jössz azzal, hogy nagyszülőktől is örökölhettek. Egyrészt a nagyszülőktől egyenes ágon első körben a szülők örökölnek és nem egyértelmű következmény, hogy a gyerek lát is belőle valamit mielőtt ténylegesen a szülei halnak meg. És igen, mondhatni "szerencsés" az, akit tudnak támogatni és egyszer valamilyen formán ráteheti a kezét a generációs vagyonra. Egyetértek, de ha a morális hátterét nézzük, akkor nem normális szerencsésnek nevezni azt, akinek éppen meghalt egy szerette. Óriási lelki erő kell végigcsinálni a temetést, a hagyatékit, kipakolni egy életet egy ingatlanból és értékesíteni azt a helyet, ahova rengeteg emlék és érzelmi szál köt. Ilyen formán én nem ismerek olyat, aki szerencsésnek vallaná magát, mert "lecserélhette" a nagyit 50 millára. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!