Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Az az ember, aki mostanaban...

Az az ember, aki mostanaban orokol ingatlant, felfogja, hogy mennyire szerencses ?

Figyelt kérdés
Ha a 2020as ar robbanas elott tortenik az orokles, annyira nagy buli nem lett volna...
2024. jún. 17. 23:46
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
89%

10: Te nagyon beteg vagy. Ne pörögj rá már ennyire.

Én hitelből vettem saját lakást, mint az ismerőseim 90%-a. Nagyon keveseket tudtak a szüleik támogatni, és még kevesebben örököltek.

2024. jún. 18. 09:35
 12/36 A kérdező kommentje:

Mitol vagyok beteg ?

Hogy tobb ismerosomet latom a nagyszulei utan 1/3 tulandonjogot orokolni, amit egy het alatt 50m kpra fordit es kapott ingyen lakast ?

Ennek megis mi koze van a szulei halalahoz uristen ennyi fogyatekost.

2024. jún. 18. 09:46
 13/36 A kérdező kommentje:
11 gratulalok es mikor vetted ?
2024. jún. 18. 09:47
 14/36 anonim ***** válasza:
52%

Én azért értem a kérdező kérdését, nem kötelező ezt érzelmi alapon közelíteni.

Az én szüleim házát vitte a deviza, így albérletben élnek, közösen fizetjük a gyerekekkel. Ha meghalnak, az mindenhogy rettenetesen fog fájni, de higgyétek el, nem jó érzés hogy egy pár zoknin kívül nem fogok örökölni semmit. Nem fájna kevésbé ha lenne örökség, de azért segítene ha a házhoz állna 50 milla, ne legyünk már ennyire képmutatóak.

A válaszadók pedig úgy csinálnak, mintha csak azoknak a szülei halnának meg, akik örökölnek...

Nem, azok szülei is meghalnak akik nem örökölnek. :(

2024. jún. 18. 12:02
 15/36 anonim ***** válasza:
100%

utolsó vagyok, egyébként én is hitelre vettem házat 2021-ben, már jelentős áremelkedés volt, de a mostanihoz nem fogható.

Előtte külföldre dolgoztam be itthonról, csak ezért tudtam önerőt gyűjteni, egyébként teljesen kilátástalan volt, hogy nekem valaha is lesz lakásom, 2 diplomával.

2024. jún. 18. 12:04
 16/36 anonim ***** válasza:
89%
14: Nyilván mindenkinek jól jön 50 milla. De egy normális felnőtt ember nem arra alapozza az életét, hogy majd egyszer örököl-e valamit, hanem éli az életét és tesz a saját boldogulásáért. Sose szabad másra várni, mert így csak a kesergés marad. És máshoz hasonlítani sem érdemes magad, az életed.
2024. jún. 18. 12:05
 17/36 mindentudó99 ***** válasza:
87%
2020 előtt nem volt nagy buli örökölni? Te miről beszélsz? Jó hogy nem írod hogy tragédia volt örökölni. Nyilvan az a fajta vagy aki azonnal eladna mindent és elverné a pénzt. Ezèrt írod hogy 2020 előtt kevesebb jutott volna. Az àrrobbanás jóval előbb indult egyébkènt.
2024. jún. 18. 12:17
 18/36 anonim ***** válasza:
50%
Senki nem arról kérdezett, hogy arra alapozza-e az életét, de tény és való, hogy aki idő előtt sajnálatos módon hozzájut az örökségéhez, az anyagilag egy beláthatatlanul nagy előnyre tesz szert azokkal szemben akik nem örökölnek, és nem is fognak.
2024. jún. 18. 12:34
 19/36 A kérdező kommentje:
Ennyi kepmutato embert... Aztan a tukorbe meg siman belenez reggelente.
2024. jún. 18. 13:33
 20/36 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem szerencsés az, akinek a családja épített valamiféle generációs vagyont és azt továbbadja részben ideje korán a fiatalabb családtagoknak.

Jössz azzal, hogy nagyszülőktől is örökölhettek. Egyrészt a nagyszülőktől egyenes ágon első körben a szülők örökölnek és nem egyértelmű következmény, hogy a gyerek lát is belőle valamit mielőtt ténylegesen a szülei halnak meg. És igen, mondhatni "szerencsés" az, akit tudnak támogatni és egyszer valamilyen formán ráteheti a kezét a generációs vagyonra. Egyetértek, de ha a morális hátterét nézzük, akkor nem normális szerencsésnek nevezni azt, akinek éppen meghalt egy szerette. Óriási lelki erő kell végigcsinálni a temetést, a hagyatékit, kipakolni egy életet egy ingatlanból és értékesíteni azt a helyet, ahova rengeteg emlék és érzelmi szál köt. Ilyen formán én nem ismerek olyat, aki szerencsésnek vallaná magát, mert "lecserélhette" a nagyit 50 millára. :)

2024. jún. 18. 13:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!