Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egyedül vagyok ezzel? Minél...

Egyedül vagyok ezzel? Minél több a pénzem annál drágábbak az ingatlanok!?

Figyelt kérdés

Kezdek kétségbe esni. 28 éves vagyok. Mikor 1-2millióm volt 12-13 volt egy lakás. Mikor 3-4 már 18. Mikor 5-6 már 25. Mikor 7/8 már 30. Most meg már 40 körül mozog, de ennyi pénzt egy lyukért már biztosan nem adok(ha 4 szobás akkor sem), szóval ház. Az meg 50 körül van. Ezen a környéken. Ami jó helyen van és normális.

Hol van vége az emelkedésnek.?

Más is jár az én cipőmben.?

2024. jún. 5. 23:02
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

Úgy tudom a statisztika szerint (rá lehet keresni), Magyarországon az egyik legmagasabb a saját ingatlannal rendelkezdők aránya az EU-ban. Ettől még az életszínvonal alapján meg meg elég hátul vagyunk. Gyanítom ebből, hogy sokan szülőkkel laknak, aztán hitelt vesznek fel, mert albi mellett nem tudnak félrerakni.

Pl. Míg máshol a kaja mellett jut arra, hogy akár nyugdíjból is tudjon valaki albérletet fizetni, akár 40-50 évig ugyanott lakva, és még mittudomén EÜ szolgáltatásokat, szórakozást, utazást, éttermet (német, svájci, francia ismerősök és rokonok alapján). Itthon meg ül a kisnyugdíjas a sajátban és számolgatja, hogy vagy gyógyszer vagy kenyér, de elmondhatja, hogy legalább nem teszik utcára és lesz mit örökölni a gyerekeknek vagy unokáknak.

2024. jún. 8. 07:27
 32/35 anonim ***** válasza:
59%
A csok plusz 50 milliója, illetve a megnövelt babavaro jot tehetett annak, hogy ismét kevesebbnek érezd a félre tett pénzed. Ez van, nem téged tamogatnak.
2024. jún. 8. 07:43
 33/35 anonim ***** válasza:
26%

#31.

Igazából kimutatható, hogy minél nagyobb az ingatlantulajdonosok aránya, annál szegényebb az ország. Kicsit ellentmondásos lehet, de csak rá kell nézni egy sorrendre. Románia előttünk van ebben is egyébként.

2024. jún. 8. 11:24
 34/35 anonim ***** válasza:
2024. jún. 8. 11:25
 35/35 anonim ***** válasza:
Én is pont így vagyok, ahogy te, 27 vagyok. A lehetőségeihez viszonyítva szerintem jól tudtam spórolni, már a diákmunkán keresett pénzből is félreértettem. Sajnos albérletet azt fizetnem kell, mert a szüleimnél sincs lehetőségem lakni (ők is albérletben laknak más városokban) Szóval ez is szűkíti nálam a félretehető pénzt. Most úgy látom, hogy kb sosem lesz lakásom. Eleve ilyen alacsony fizetésre hitelt se adnának a mostani kamatok mellett+nem is mernék 20-30 évre eladósodni. Ki tudja mit hoz a jövő, lesz-e mindig bevételének, hogy fizetni tudjam? Ki számított pl a Covidra, amikor olyan sikeres vállalkozasok közül is sok tönkrement, mint a szórakoztatóipar, éttermek, szálláshelyek... sose lehet tudni, hogy mit hoz a jövő.
2024. jún. 26. 14:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!