Egyedül vagyok ezzel? Minél több a pénzem annál drágábbak az ingatlanok!?
Kezdek kétségbe esni. 28 éves vagyok. Mikor 1-2millióm volt 12-13 volt egy lakás. Mikor 3-4 már 18. Mikor 5-6 már 25. Mikor 7/8 már 30. Most meg már 40 körül mozog, de ennyi pénzt egy lyukért már biztosan nem adok(ha 4 szobás akkor sem), szóval ház. Az meg 50 körül van. Ezen a környéken. Ami jó helyen van és normális.
Hol van vége az emelkedésnek.?
Más is jár az én cipőmben.?
Úgy tudom a statisztika szerint (rá lehet keresni), Magyarországon az egyik legmagasabb a saját ingatlannal rendelkezdők aránya az EU-ban. Ettől még az életszínvonal alapján meg meg elég hátul vagyunk. Gyanítom ebből, hogy sokan szülőkkel laknak, aztán hitelt vesznek fel, mert albi mellett nem tudnak félrerakni.
Pl. Míg máshol a kaja mellett jut arra, hogy akár nyugdíjból is tudjon valaki albérletet fizetni, akár 40-50 évig ugyanott lakva, és még mittudomén EÜ szolgáltatásokat, szórakozást, utazást, éttermet (német, svájci, francia ismerősök és rokonok alapján). Itthon meg ül a kisnyugdíjas a sajátban és számolgatja, hogy vagy gyógyszer vagy kenyér, de elmondhatja, hogy legalább nem teszik utcára és lesz mit örökölni a gyerekeknek vagy unokáknak.
#31.
Igazából kimutatható, hogy minél nagyobb az ingatlantulajdonosok aránya, annál szegényebb az ország. Kicsit ellentmondásos lehet, de csak rá kell nézni egy sorrendre. Románia előttünk van ebben is egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!