Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egyedül vagyok ezzel? Minél...

Egyedül vagyok ezzel? Minél több a pénzem annál drágábbak az ingatlanok!?

Figyelt kérdés

Kezdek kétségbe esni. 28 éves vagyok. Mikor 1-2millióm volt 12-13 volt egy lakás. Mikor 3-4 már 18. Mikor 5-6 már 25. Mikor 7/8 már 30. Most meg már 40 körül mozog, de ennyi pénzt egy lyukért már biztosan nem adok(ha 4 szobás akkor sem), szóval ház. Az meg 50 körül van. Ezen a környéken. Ami jó helyen van és normális.

Hol van vége az emelkedésnek.?

Más is jár az én cipőmben.?

2024. jún. 5. 23:02
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
78%
20: a miénk 78 ezer, az se egy eget verő összeg mostanra. Jókor sikerült még lépni, pedig már akkor is azt hittük, hogy rosszul jártunk, mert 2-3 évvel korábban mennyivel olcsóbb volt minden. Nyilván fogalmunk sem volt, hogy mennyivel feljebb mennek még az árak. Utólag nyilván tisztán látszik, hogy mi még szerencsések voltunk.
2024. jún. 6. 21:52
 22/35 anonim ***** válasza:
54%
Igen, hálistennek. Azért a 3,2%-os kamat se rossz dolog, még az is közrejátszik, gondolom neked is alacsony nagyon.
2024. jún. 6. 21:58
 23/35 anonim ***** válasza:
21%

"Vagy nem fejlődtünk semmit, annak ellenére hogy eltelt több évtized és elvileg nyugateurópai szinvonal a cél?"

Te komolyan azt hiszed, hogy Ny-eu-ban konnyebb a helyzet??! El vagy tevedve, nem kicsit...

2024. jún. 7. 08:50
 24/35 anonim ***** válasza:
68%

23

Arra gondolsz, hogy ugyanannyi bpen 1 lakas, mint becsben, ahol a fizetes viszont 5xose a magyarenak ?

Igen, konnyebb boldogulni, kepzeld el...

2024. jún. 7. 09:13
 25/35 anonim ***** válasza:
86%

Sajnos pont, hogy fejlődünk. Minden nyugati, fejlett országban szinte lehetetlen saját ingatlanhoz jutni, hollandiában egyenesen lakhatási válság van.

Viszont ha átlagban nézzük a nyugatot, az elmondható, hogy az emberek nincsenek is rászolrulva az önálló ingatlanra. Nyugodtan bérelhetnek, mobilisak, a rentet ki tudják fizetni, albérletben családot is alapíthatnak, vannak jogaik, nem úgy, mint a balkáni magyarországon, ahol elvétve akadnak rendes tisztaságú albérletek, a általánosan az van, hogy akkor jó, nincs lakcímbejelentés, ha a postás kérdi nem itt laksz, 8 havi kaució, de azzal majd ő rendelkezik, hazajött az unokatesóm nővérének huga katymigiztánból, ezért jövőhétre költözz el, és sorolhatnám.

Én is csak azért vettem, mert unokahúgom gyámja lettem, előtte 10 évig albérletben éltem budapesten, de gyerek miatt váltani kellett, és megragadtam az első lehetőséget, ami szembejött, és megvettem amit épp tudtam.

Szóval de, alapvetően a nyugati országban szummázva sokkal jobb az élet, ahol ki tudod fizetni az albérletet, és sajátodénak is érezheted. Természetes, hogy komoylak az előszűrők, bérpapírt és bankszámlakivonatot is kérhetnek, de ha nálad a kecó, ténylegesen teljes életet élhetsz benne, itthon ez nagyon nincs így.

Ami ilyen, az megfizethetetlen (300-400/hó, megilyenek..)

2024. jún. 7. 09:15
 26/35 anonim ***** válasza:
41%

"Te komolyan azt hiszed, hogy Ny-eu-ban konnyebb a helyzet??! El vagy tevedve, nem kicsit..."

Nézd, olyan országokban, ahol anyavállalatok vannak, hazai ipar, hazai fejlesztés, hazai mezőgazdaság, ott mindig könnyebb azoknak akik oda születnek. Magyarországon az említettek nagyon kevesek vagy nincsennek, ebből egy kiszolgáltatott helyzet származik, amelyből következik hogy nálunk nehezebb a helyzet.

2024. jún. 7. 09:17
 27/35 anonim ***** válasza:

"Arra gondolsz, hogy ugyanannyi bpen 1 lakas, mint becsben"

Dehogy ugyanannyi, ne beszelj butasagokat!

2024. jún. 7. 11:47
 28/35 anonim ***** válasza:

"Nézd, olyan országokban, ahol anyavállalatok vannak, hazai ipar, hazai fejlesztés, hazai mezőgazdaság, ott mindig könnyebb azoknak akik oda születnek. "

Igen, el vagy tevedve. Probalod gondolatban kiokoskodni, hogy bizony nyugatra kolbaszbol kell lennie a keritesnek a tenyek ismerete nelkul. Egy holland fiatal parnak mar 30 evvel ezelott is nagyobb kin volt sajat ingatlant vasarolni. Vagy megnezheted London agglomeraciojaban milyen gagyi konnyu szerkezetes 80 eves kuckokat lehet kapni 200-300k GBP-ert...

Ahol sok a penz, nagyok a keresetek, ott az arak is az egekbe szoknek.

2024. jún. 7. 11:50
 29/35 anonim ***** válasza:
61%
28. Nem érted és nem látod át az összefüggéseket, egy komplex rendszert akarsz leszűkíteni egyetlen összetevőre!
2024. jún. 7. 12:41
 30/35 anonim ***** válasza:
Persze, hogy nem latom es nem ertem, hiaba eltem kinnt es van tobb ott elo ismerosom.
2024. jún. 7. 13:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!