Elbirtokolhatom a szomszéd telkét?
A következő a helyzet:
A jelenlegi helyünkön lakunk már lassan 19 éve, az egész utcában igen kevesen laknak, a szomszéd telkek pedig üresen állnak.
Mi rendszeresen rendet teszünk az egyik oldaliban, mivel nem szeretnénk, ha igénytelenül parlagon lenne a terület (gyümölcsfák megmetszése, dzsumbuj levágása, stb).
A tulajdonosa öröklés útján szerezte a telket (földhivataltól kikértük), csakis Brit állampolgár és ide se szagolt, amiótat mi ismerjük a helyet.
A kérdés tehát, hogy hogyan tudnánk mi ez elbirtokolni? Szeretnénk egy kis mobilházat ráhelyezni, amint a miénk lesz, illetve a kertet is teljes körűen művelni.
Milyen módon tudnánk bizonyítani? Lévén közműszámlával nem is tudnánk, mivel nincs bevezetve semmilyen küzmű (épület sincs rajta).
"Nem "birtokolhatod" el, mert az sulyos büncselekmeny"
"földnek tulajdonosa van!"
"Ez sajnos nem fog menni"
"Felháborító a szándékod."
"egy angol állampolgár nem tudhatja mik a kötelezettségei egy telek tulajdonosnak"
10 millió szakjogász országa!
13!
És ez mit befolyásol az elbirtokláson?
"Telket nem lehet elbirtokolni."
Miért nem?
Állami tulajdont nem lehet, minden mást el lehet birtokolni.
Persze ahogy már írták vannak feltételei.
Többen írták már,de igazuk van.
Írj a tulajnak,hogy megvennéd a telkét.
Én is voltam hasonló szituációban.
Mellettem lévő üres 400m2 építési telek, évek óta én nyírtam a tulaj kérésére,mert már öreg volt.
Egy idő után felajánlottam neki,hogy szívesen megvenném tőle a telket,ha reális árat mond érte.
250.000 ft-ot kért érte ami 2014-ben is nagyon olcsónak számított.
"évek óta én nyírtam a tulaj kérésére"
Ez így nem is lehetett volna elbirtoklás! A tulaj gyakorolta a tulajdonosi jogait, kötelességeit.
A kérdező helyzete nem ez!
Simán megáll az elbirtoklás!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!