Budapestről vidékre költöznénk barátommal, mire
számítsunk?
Figyelt kérdés
Kifejezetten a fogadtatással kapcsolatban lenne jó olvasni tapasztalatokat. Lehet csak azért tartok ettől ennyire, mert még gyerekkoromban mesélték a szüleim, hogy a nagynéném leköltözött és évekig nem fogadták be, névtelen levelet kapott, hogy kitől van a fia, stb… Talán rászolgált, minden esetre bennem ez a sztori nyomot hagyott. Két ismerősöm szintén leköltözött, ők semmi ilyesmiről nem számoltak be.
Rólunk barátommal annyit kell tudni, hogy nem vagyunk bulizósak, nem akarunk nagy házat, nem érdekel bennünket a luxus, a felesleges pénzhajszolás. Szerényen élünk jelenleg is. Egyikünk sem szereti a budapesti tömegnyomort. Az 5 perc múlva jön a következő, de azért át kell rohanni a piroson, hogy sikerüljön elérni a menni készülő buszt jellegű életfelfogás nem a mi világunk. Nyugalmat szeretnénk.
Vidékiként mondom , hogy munkalehetőségeknek nézzetek nagyon utána. Az én szakmamban kompletten országosan nincs annyi allaslehetoseg mint Pest megyében... pedig videk jobb reszen lakok, de a munkahely keresés itt sem egyszerű. Ha jól fizető, bejelentéssel nem trukkozo helyet keres az ember.
2024. jan. 15. 22:04
12/19 anonim válasza:
Mi pestről költöztünk agglomerációba, nagyközség, olyan mint egy nagyobb falu, de elég zárt közösség. Mindenki ismer mindenkit, és mindenféle gyüttmentnek hívják aki ide mer jönni pestről :'D Minket is tudnak, hogy onann jöttünk, mégis rögtön befogadtak minket, nagyon kedvesek, befogadóak, érdeklődőek velünk, nagyon sokan elsőre megjegyezték a nevünket, nevünkön szólított a könyvtáros is már második alkalommal, sőt majdnem elsírta magát, hogy 3-an is beiratkoztunk egyszerre a férjemmel és lányunkkal. :D Nagyon szeretünk itt élni, idén 3. éve vagyunk itt.
2024. jan. 16. 08:56
13/19 anonim válasza:
Vidéki vagyok,2300 fős településen élek. Az egyik szomszédunk pont "valahonnan" költözött. 3 éve laknak itt,senkinek nem mutatkoztak be. Ez nem követendő példa,a szomszédok jó ha ismerik egymást. Az idősek lassan kihaltnak,így a falvak már nem a régi, tősgyökeres családok által lakottak,vegyes a közeg. A fiatalabb generáció általában városba költözik, és az ottani fiatalság/középkorosztály jön le ide.
2024. jan. 16. 16:30
14/19 anonim válasza:
Megyeszékhelyektől túl messzire ne menjetek, netán ha igen akkor autópálya féljaró legyen a közelben. Mert jó eséllyel a vidéki jól fizető melok nagyresze megyeszekhelyek kornyeken vannak. Ahol 15 falura jut 2 nagy cég ott a berek a béka segge alatt vannak jó eséllyel, netán okosba szurken is fizetnek, és megtehetik mert így is sorban állás van náluk. Szoval ez wz egy tanácsom van: Megyeszekhely minél közelebb legyen. Ha falun akartok az se baj, de legyen ilyen nagyváros közelében.
2024. jan. 16. 18:26
15/19 anonim válasza:
Ne jöjjetek vidékre mert itt csak éhen halni lehet én meg pont Pestre akarok menni mert olyan rossz vidéken hogy se munkalehetőség se normális bevásárlási lehetőség se semmi.Nagyon nem ajánlom vidéket.
2024. febr. 15. 09:02
16/19 anonim válasza:
Hát ha nem Győr vagy még talán egy egy másik szerencsésebb helyzetben levo videki nagyváros melle mentek akkor arra készüljetek, hogy tized annyi munkalehetoseg sem lesz mint Budapesten. Videken nem nagyon van válogatás ilyen téren.
2024. febr. 15. 16:11
17/19 anonim válasza:
15os vagyok én vidéki vagyok és 10kmrell van arébb 2gyár ahová vagy fél veszik az embert vagy nem,ezen felül van egy kocsma 2templom meg egy méregdrága coopos üzlet 😂 szóval kérdező nagyon gondoljátok meg mert itt se munkába se orviellátásban se a bevásárlásban nem lehet válogatni és szórakozási lehetőség 0
2024. febr. 15. 16:21
18/19 anonim válasza:
Ja és ha nincs kocsitok a közlekedés maga a pokol 2-3óránként van egy buszod de ha a falu másik végén laksz akkor kilométereket gyalogolhatsz hazáig,a vidéki ,, illatokról''meg inkább ne beszéljünk..
2024. febr. 15. 16:30
19/19 anonim válasza:
Bemutatkoztok a szomszédoknak, és élitek az életeteket. Ennyi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!