Elköltöznétek Budapestről az agglomerációba?
Költözés/ lakásvásárlás előtt állunk, párom nagyon szeretne az északi-nyugati agglomerációban élni kisebb településen/ városban, ahol nyugalom van, közel a természet stb. Bár ezek számomra is csábítóak, rettenetesen félek feladni a ,,kényelmet". Kocsihoz lennénk folyton kötve, macerásabb lenne dolgozni járni, drágább a taxi buli után :D . Emellett persze én is vágyom a békességre és arra, hogy ne a kutyagumi szagát kelljen szívnom mindig, de tartok attól, hogy túlságosan ingerszegény lenne a környezet. Ti hogy látjátok? Túlparázom? Hogyan döntenétek?
Köszönöm :)
Ez válóok is tud lenni adott esetben.
Nem könnyű döntés. Van akinek bejön van akinek nem.
Mik a választási lehetőségeitek?
Én ha bármit választhatnék, akkor Budapesten belül költöznék valami nyugis részre.
2-es? Budapesten nyugis rész nincs ne áltassuk a kérdezőt...
Mondj 1 nyugis helyet. Rákosborzasztó? A repülőkkel a fejed felett?
Ha még szempont, hogy buli után hogyan taxizol haza, akkor nem költöznék ki. Nem csak drága lesz a taxi, hanem kb. 2 órával korábban el kell indulnod haza, hogy ugyanannyit aludj (45 perc haza + 1 óra 15 vissza reggel).
Az agglomeráció szerintem akkor jó, ha már nem jársz bulizni és azt nézed, hogy a gyerekeidnek mennyivel egészségesebb a környezete. Logisztikailag amúgy horror lenne (reggel beviszed a kocsit, majd mit csinálsz vele délután, hazaugrasz meg vissza 3 óra alatt?, vagy tömegközlekedsz, mikor bulizol? mi úgy oldjuk meg, hogy egyikünk nem iszik).
Mi megtettük volna a kiköltözést, de lecsúsztunk róla. Végül Budapesten vettünk lakást. Most meg már tárgytalan, a gyerekek már idejárnak suliba, szeretik a sulijukat, itt melózunk, nagy mavera lenne a kiköltözés.
Én azt találtam ki, hogy nézek egy pici telket, vagy egy kis nyaralót valahol, ahová ki lehet járni hétvégente. Hétközben kényelem, hétvégén kert. Anyagilag ugyanott lennék, már kiszámoltam. Amennyiért veszek egy telket, egy kis nyaralót azt a pénzt hozzá kellene adni a lakás árához, hogy egy normális házat vehessünk, normális helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!