Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan találtátok meg az...

Hogyan találtátok meg az otthonotokat?

Figyelt kérdés

Milyen oldalon? Milyen tanácsaitok van egy kezdőhöz, mint én?

Viszonylag olcsón szeretnénk egy lakható tanyát. Szóval legyen rajta mit csinálni, hogy magamra formáljam, de tudjak benne élni is míg csináljuk.

Párommal szeretnénk az albérletet elhagyni. (azt anyukájáék intézték)

22l

2023. nov. 27. 21:31
1 2
 1/11 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Én kis vályog viskót örököltem meg toldtam hozzá. Rengeteg saját munkával kis hitellel. Tető viszonylag jó legyen . Ne ázzon. Alapja legyen. És ne vályog legyen
2023. nov. 27. 23:53
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Először is itt szétnéznék. Aztán ha konkrét területre gondolsz ott is, Google Maps meg személyesen is, mert lehet olyan, amit nem laknak, nincs meghirdetve, de ha kapnának egy ajánlatot lehet, hogy eladnák.

[link]

2023. nov. 28. 05:20
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi autokaztunk a kornyeken ahol lakni akartunk. Megneztuk mi tetszik es mi az elado es ugy
2023. nov. 28. 05:48
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Èn is autókáztam, ki volt rakva az eladó tábla a házra. Sehol nem volt a neten hirdetve.
2023. nov. 28. 07:31
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ingatlan.com, Marketplace és el kell menni érdeklődni. A tanyákon általában idősek élnek, nem hírdetnek, de Gizi néni lehet tudja, hogy Pista, meg Marika is eladná a tanyáját, ha lenne kinek.
2023. nov. 28. 08:42
 6/11 anonim ***** válasza:
21%

5

Látszik hogy nagyon kèpben vagy Boomer nèni. Vannak tanyás facebookos csoportok. Nagyon felkapott lett az utóbbi èvekben a tanya. Vidèki házak csoportban is lehet keresni. Ja ès nem 3 pengőèrt eladóak a tanyák, mèg borsodi kis falvakban sem.

2023. nov. 28. 08:58
 7/11 anonim ***** válasza:
90%

Az első két lakást az utcai hirdetéseket nézegetve találtuk meg, nem ingatlanoson keresztül. Néztük azok hirdetéseit is de szerettük volna a kihagyásukkal intézni, hogy ne kerüljön a jutalékkal is többe a lakás amit veszünk. Eladni is így adtuk el a mieinket.

A harmadikat építettük. Akkor már mentünk ingatlanoshoz is, néztük a neten is a hirdetéseket, régebbi házat kerestünk, hogy majd idővel ha lesz pénzünk akkor szépen felújítjuk. Az egyik barátunk szólt, hogy a szomszédos telket éppen most akarják meghirdetni, mert a tulaj máshol építkezik, ez befektetésnek volt nekik és most lesz szükségük a pénzre belőle. Átgondoltuk és mi is ajánlatot tettünk a telekre. A mienk lett mert mi ki tudtuk fizetni hamar, hitel nélkül - hiszen épp házat akartunk venni. Utána 2 évig pénzt gyűjtögettünk, hogy el tudjunk kezdeni építkezni, de nem bántuk meg. Kicsit messzebb vagyunk a belvárostól a tervezettnél, de nagyon jó környék és most olyan a ház amilyet mi szerettünk volna magunknak.

Biztos, hogy tanyát szeretnétek? Nem lenne jobb inkább a település szélén venni nagyobb telekkel egy házat? Ott is lenne éppen elég helyetek, de a közlekedés könnyebb lenne és ha lesznek gyerekeitek akkor nekik is minden napos lesz az óvodába, iskolába járás. A tanyák általában nehezen megközelíthetőek és messze van még a buszmegálló is ahol legalább néha jár busz.

Ha nincs tapasztalatotok az állattenyésztésben, növénytermesztésben, akkor nem biztos, hogy egy tanyával kellene kezdeni. Érdemes kisebben kipróbálni, közben fel lehet újítani a házat, rendbe lehet hozni a nagy udvart és meg lehet tanulni a dolgokat kicsiben. Aztán ha tényleg ezt akarjátok csinálni akkor el lehet adni ezt a házat és venni helyette egy tanyát. Ha megvesztek egy tanyát és kiderül, hogy még sem ott akarnátok élni, még sem úgy, akkor nagyon nehezen tudjátok majd eladni és megint nem lesz pénzetek.

2023. nov. 28. 09:02
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

6# Felkapottak persze. Felkapott helyeken. A vidéki kisvárosban, ahonnan származom, pont így működik, ahogy írtam. Kiöregednek a tanyalakók, jobb esetben megy a helyükre már fiatal családtag, akik látják ennek az életnek a szépségét.

Egyébként, ha ilyen nincs, sokszor találnak rá "szájhagyomány útján" vevőt, ezt azzal lehet kiszűrni, amit írtam. És akkor a maradék kis százalékban marad a hirdetés, amire ráugorhatnak az internethuszárok, akik sokszor azt sem tudják mit vállalnak a tanyasi élettel.

Vidéken a sima családi házak eladása is sokszor így megy. Többet megtudsz a helyi lakóktól, mint az internetről...

2023. nov. 28. 10:20
 9/11 A kérdező kommentje:

Tanyát szeretnénk, nem falusi kis kertet és a többit. Kiskertben már nem is lehet állatokat tartani, ahonnan én származom az egy kiskert volt, de viszonylag nagy területen. A szomszéd rendszeresen feljelentett, mert büdös a disznó.

A szakmám is ebben a témában van és a páromé is. Biztosan evvel szeretnénk foglalkozni és pályázatokat is szeretnék a tavasszal megigényelni. (addigra lesznek meg a hozzá kellő papírok)

A marketplacet, nem szeretem mert ott nem lehet normálisan kiírni az árat és annyira átláthatatlan, ott még nem találtam tetszőt sem. Jófogáson 1 volt, de azt a napokban eladják. A Facebook csoportokat még megnézem és elkezdjük akkor járni a világot, hátha találunk valamit. Köszönöm szépen!

2023. nov. 28. 16:18
 10/11 A kérdező kommentje:
Esetleg még arra gondoltunk, hogy egy nagy földet megvenni amire lehet építeni, oda egy könnyűszerkezetes házat építeni. Az drágábbra jönne ki? Hátrányosabb? Vagy ebbe több a lehetőség?
2023. nov. 28. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!