Milyen sorrendben van felrakva a sötétítő és a függöny az otthonotokban?
Az érdekel, hogy szerintetek a sötétítő kell közvetlen az ablak előtt legyen vagy a függöny.
Ilyesmi függönytartónk van, csak fából. A faltól távolabbi fele a fa rúd, míg középen ugyanilyen sínes megoldás.
Szerintetek milyen sorrendbe kéne a sötétítő és a függöny felkerüljön rá?
Balra és jobbra.
Sohasem értettem, miért kellene két rúd, mikor csak az egyikre van szükség.
Ennyi hülyeséget. Természetesen ablak - sötétítő - áttetsző függöny a sorrend.
Miért? Mert nem a szomszédnak, meg az utcának "díszítjük" az ablakot.
Ha a blackout függöny lenne belül, akkor ha teljesen behúzod semmi se látszana a fényáteresztő szépből.
Ez úgy van, hogy aki a szomszédoknak díszíti a házát, az a fényáteresztőt teszi kívülre. Aki meg azt akarja, hogy behúzott sötétítő esetén is belülről nézzen ki valahogy a szoba, az a sötétítőt teszi az ablakhoz.
Nekünk egyszínű fényzáró függönyeink vannak és szép áttört (a gyerekszobában színes) voile függönyeink.
Úgy néz ki jól, hogy a voile van belül.
Hogy kívülről milyen, az nem érdekel.
Dupla sín van, nem nehéz elhúzni.
"mint kívülre venni a bugyit"
Kinek hogy. :) Nekem pont akkor olyan, ha a sötétítő van belül.
Sötétítő van a szoba belseje felé. Sosem gondoltam, hogy máshogy kellene.
Másik esetben be kellene bújni a függöny mögé, hogy elhúzd a sötétítőt.
#8 Mindig meglepő ha valami olyannal szembesülünk ami nekünk totál értelmetlen, de lehet annak is valami értelme. Ebben az esetben csak akkor tudom elképzelni ha olyan a sötétítő ami konkrétan az ablakon van, egy roló vagy hasonló formájában, hiszen azt nem is lehet másképpen feltenni.
Nekem az a logikus, hogy amit ritkábban használok összehúzva az van az ablak oldalán és a tetejére - a szoba felé kerül az amit naponta ki-be kell húzogatnom. Vagyis a sötétítő.
De hát ízlések és pofonok....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!