Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyi lakàst nèztettek meg...

Mono11 kérdése:

Mennyi lakàst nèztettek meg amire sikerült kivàlasztonotok az otthonotokat?

Figyelt kérdés
Kicsit csalódótt vagyok most voltam megnèzni az elsőt nem ezt vàrtam.
2018. okt. 19. 16:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Eddig 3 volt, mindegyiket újépítésként vettem, volt, amit csak tervrajz alapján.

Én itt elsősorban a környék kiválasztására figyeltem, magával a lakással nagy meglepetések nem értek: kérhettem változtatást, így a saját igényeimre, ízlésemre szabhattam (elektromos kiállások, burkolatok, falak).

Ismerősömmel mentem nem rég használt lakásokat nézni, saját részre szeretne venni. Neki sem sikerült még beleszeretnie egyikbe sem, sok kompromisszumot kellene megkötnie, és erre egyenlőre nem hajlandó. :-)

2018. okt. 19. 17:16
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Vagy 10 telekkel rendelkező családi házat.

Az utolsó volt ami meg is vettünk .

2018. okt. 19. 17:23
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Azt a lakást, amiben most élünk, az első napon, amikor elmentünk lakásokat megnézni, megtaláltuk, ez volt a harmadik lakás, amit megnéztünk. Szerencsénk volt, és még a mostani ingatlan-őrület előtti időről beszélünk.

Nagyjából két-három éve szeretnénk egy nagyobb lakásba költözni, mert ezt kinőttük, napi szinten keresünk lakást a neten, de nem találunk megfelelőt. Érdemes a fotókat minél nagyobb méretben és kritikus szemmel nézni, sok minden kiderül belőle (cserépkályhás fűtés, beázási nyomok, berogyott tető és hasonlók).

Várjuk a következő ingatlanpiaci összeomlást, de addig is tájékozódunk az árakról.

2018. okt. 19. 17:26
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Több tucatnyi telket, házat szerte a megyében.

Aztán 90%-ban át kellett építtetni azt, amit megvettünk. Kevés, de nem tipikus igény, kevés pénz (mert úgyis hozzá kell nyúlni nagyon s az még egyszer annyi)...

Amikor csak albérleti szobát néztem, szinte nulla igénnyel, akkor is borzalmasak voltak, háznál, lakásnál is ez van. Még ha látsz képeket, akkor is elképedhetsz helyben. Ez sokszor rém hosszú folyamat, érdemes észnél lenni, hogy ne csalódj.

2018. okt. 19. 21:17
 5/14 anonim ***** válasza:

100-120.

És 10-18 évente változtatunk a családban valakinek, tehát annyival szorozd be.:)

2018. okt. 19. 23:14
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Csak hogy legyen viszonyítási alapod, mert szerintem ez régiónként, korosztályonként, élethelyzetenként eltérő:

30-as éveik elején járó középosztálybeli pár vagyunk. 3, de inkább 4 szobás panelt kerestünk Budapesten belül, 4. 13. 14. és 15. kerületben. Az ár-érték arány fontos volt, de jobban örültünk volna egy olcsóbb, felújítandónak.

A legelső lakásnál szerintem ránk volt írva, hogy amatőrök vagyunk, az ingatlanos kérdezte is, hogy mióta keresünk lakást? Mondtuk, hogy ez az első amit megnézünk, amire csak legyintett, hogy akkor még egy 15-20 lakást meg kell néznünk biztosan.

Majdnem igaza is lett.

A mérleg:

15. kerület: 3 lakás

4. kerület: 3 lakás

14. kerület: 2 lakás

13. kerület: 2 lakás

Végül 2 hónap nézelődés és 3 sikertelen/vesztes vételi ajánlat után alku nélkül, agresszívan, nyomulósan meglett az álomlakás.

Ne add fel! :) Legyenek terveid, elképzeléseid. Mi 2 hét után már akár 1-2 fotó, sőt a négyzetméterek alapján tudtuk, hogy mi a lakás alaprajza (panelekből van vagy 4-5 féle 1-1 adott szobaszámmal) és célirányosan nézelődtünk, így csalódás legfeljebb akkor ért, ha elvitték az orrunk elől. Mi egy borzalmasan lelakott lakást vettünk nagyon jó áron, de az alaprajzzal már előtte elbíbelődtünk, hogy mit hogy szeretnénk.

2018. okt. 20. 02:06
 7/14 anonim ***** válasza:
Eddig 11-et néztünk meg (családi ház) de egyik se volt az igazi. És még mennyi lesz...
2018. okt. 20. 08:30
 8/14 anonim ***** válasza:
Mi nyolcat néztünk meg, de nagyon konkrét helyen kerestünk. Még az árak egekbe mentése előtti utolsó másodpercben volt.
2018. okt. 20. 20:42
 9/14 anonim ***** válasza:
2013-ban kb. 20 családi házat néztem meg, miközben a sajátot árultam. Ingatlanos ismerőssel és egyedül is. Mit láttam? Pl. régi házat gipszkartonozva, repedt falakkal, toldott kulipintyót telek nélkül, számtalan osztott és osztatlan közöset, új építésűt befejezetlen fürdőszobával, belül felújított házat leszakadt tetővel stb.
2018. okt. 21. 20:28
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Huszonegyedik előtt már télre bérelni akartam egy lakást, mert a régit eladtam, másik pedig nem volt. De utolsó napokban találtam a neten megfelelőt. Öt hónapig kerestem.
2018. okt. 21. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!