Melyik riasztórendszer az, ami nem túl drága, de mégis nagyon megbízható? Családi házba kéne. Ti mivel véditek az otthonotokat?
Szerintem "előre csomagolt" riasztót nem érdemes venni.
Én most csinálom a riasztómat, igaz teljes felújítás volt, így minden vezetéket vakolat alatt helyeztem el.
Minden szobába mozgásérzékelőt raktam az ablak irányában.
A riasztó központ felhív telefonon ha esemény történik.( Nyitás / zárás / behatolás ) Létezik vezetékes és mobil telefonos rendszer is.
Érdemes megkérdezni egy-két biztonságtechnikával foglalkozó céget az árakról lehetőségekről.
Először is tudnunk kell hogy hány érzékelő védje a családi házat. Pl.: ajtó-ablak kinyitásokhoz lehet puszta nyitás érzékelőt használni, ablak betöréshez üvegtörés érzékelőt, és ha ezután még így is sikerült bejutniuk a betörőnek akkor ott a mozgásérzékelő ami ajtóra vagy ablakra irányítva figyeli a lehetséges mozgást.
smc 550 nyitás érzékelő ablakra ajtóra is jó 1 db kb nincs ezer Ft.
Esprit kezelő 2-4-8 zónás (érzékelős) kb 10-15ezer Ft.
Pár méter riasztó kábel is kell.
De ezt egy szakemberre kell bízni mert, ő köti be az eszközöket, és a legvégén ő programozza fel a rendszert.
nagy vonalakban ennyi, de látatlanba nem lehet felmérni az igényeket, ehhez kell helyszíni bejárás is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!