Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szerintetek miért irtóznak...

Szerintetek miért irtóznak sokan olyan ház vételtől ahol meghalt valaki?

Figyelt kérdés
Szerintem semmi félelmetes nincsen benne. Nagymamámnál élt a dédim a haláláig, nála halt meg, mégse érzem azt, hogy valamilyen szellem kísértene odabenn. Nem tudom, hogy ennyire sokan hisznek a szellemekben, hogy azt hiszik hogy a halottak szelleme visszajár kísérteni? Vagy milyen egyéb oka lehet ennek?
2023. nov. 14. 11:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%
Ha pár hétig a lakásban hagyták oszladozni a nagyit elég körülményes ktiakarítani a szagot és a szószt ha beitta a parketta fel kell szedni.
2023. nov. 14. 12:12
 2/12 A kérdező kommentje:
De sokan nem csak ezektől, hanem attól is ahol simán meghalt, és nem állt hetekig ott.
2023. nov. 14. 12:25
 3/12 anonim ***** válasza:
87%

1-es, ez hatalmas hülyeség!

Én költöztem olyan lakásba, ahol a néni a WC-n halt meg, és csak sokkal később vették észre, úgy törték rá az ajtót.

Nos, a WC-n új műanyag ülőke volt, semmi egyébhez nem nyúltak: kifestve sem volt és a műpadló burkolat is változatlan volt. És az égvilágon semmiféle szag nem volt.

Kérdező: azért, mert ma is sok a babonás, szorongó ember. A saját szorongásaikat vetítik ki ezekre a helyzetekre.

2023. nov. 14. 12:31
 4/12 anonim ***** válasza:
95%

Én már vettem ilyen lakást. Nem volt semmi alapján észlelhető, hogy meghalt volna ott valaki.

Talán félnek a szellemektől. De nekem fura lenne, hogy ha sokan hisznek ilyesmiben.

De egyébként mindenhol valószínűleg meghalt már valaki, csak nem pont az előző tulaj, hanem a 2-vel azelőtti vagy 100 évvel ezelőtt. Szóval ez tök hülyeség.

2023. nov. 14. 12:43
 5/12 anonim ***** válasza:
96%
Hát igen, 50-80 évvel ezelőtt falun még természetes volt, hogy a háznál halt meg valaki. Szóval egy 100 éves házban HOLTbiztos, hogy halt meg valaki. És utána élték az életüket a családtagok. Nekem pl. apósom is a házukban halt meg. Én abban a szobában szoktam aludni, mikor ott vagyunk. Egyetlen szellem sem háborgat éjszakánként. Persze lehet, hogy a horkolásom ijeszti el őket. :-)
2023. nov. 14. 12:47
 6/12 anonim ***** válasza:
41%

"Amiről nem tudok az nem fáj"

Azért ha van választási lehetőségem én kerülöm az olyan házakat ahol gyilkosság, öngyilkosság, baleset vagy egyéb durva haláleset történt, esetleg temető volt a helyén. Nem arról van szó hogy miben hiszek csak zavar a tudat.

80-as években épült házban élek, itt nem halt meg senki, előtte a telken istálló volt, azelőtt meg nem tudom, lehet hogy a háború alatt lőttek le itt valakit nincs kizárva, de nem tudok róla.

2023. nov. 14. 13:05
 7/12 anonim ***** válasza:
94%
Azért a házak nagy részében már meghalt valaki. Nincs ebben semmi különös.
2023. nov. 14. 16:42
 8/12 anonim ***** válasza:
87%
A szomszédunkban évekig állt üresen egy ház, mert az örökösök nem akarták eladni. A tulaj egyedül élt, elég rejtélyes körülmények közt halt meg, sokáig vizsgálódott a rendőrség. Ma sem tudja senki, öngyilkos lett, vagy gyilkosság történt. Pont rá látok a házra, sokáig szinte borsódzott a hátam, ha ránéztem. Szerintem az új tulaj már nem fog tudni erről. Ez nem egy pletykás kertváros.
2023. nov. 14. 20:24
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Manapság elég nehéz olyan házat/lakást találni ahol ne halt volna meg valaki.
2023. nov. 14. 20:32
 10/12 anonim ***** válasza:
86%

Én is azzal tudnám a legjobban leírni, hogy borsódzik a hátam olyan helyeken, ahol tudom, hogy valaki meghalt.

Pl. sokáig a nagymamámnál is egyszerűen rossz érzés volt leülni a nappali azon szegletében, ahol a nagypapám ágya volt és tudtam, hogy abban halt meg. Valamiért már tiniként is leszállt a lelkemre valami iszonyat nyomasztó érzés ilyen helyeken, ami azóta is megvan.

A lakásunknál anno egyértelmű volt, hogy nem halt meg senki, a házunknál is, pedig 80 éves. Nem csekkoltuk előre, de így utólag úgy tudjuk, hogy mindenki elköltözött innen egyben hála az égnek. Itt semmiféle rossz érzésem nincs és ezen már szerintem az sem változtatna, ha megtudnám, hogy mégis meghalt itt valaki.

Amúgy nem kimondottan félek a szellemektől, vagy ilyesmi. A totyogós kislányom két hónapja emleget egy bácsit, aki elbújt, vagy néha sír utána, mert elment. Eleinte a frászt hozta rám, de úgy látom bárki is legyen az, a kislányom "szereti", szóval szeretettel viseljük a társaságát. :D :D

2023. nov. 14. 23:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!