Sokan belebuktak vagy buknak majd a CSOKba?
Vagy inkább abba hogy 3 picit kell eltartani?
Mennyire biztonságos ez az egész
2015-től van csok, kezdetben 7 év volt az elidegenítési tilalom, aztán növelték 10re az összegek emelésével. Szóval idén megkezdődhetnek a válások, viszont a 7 év nem tartott sokáig, így 2025-26-ba majd meglátjuk.
A napról napra élő családoknál a 3 gyerek addig nem okoz nagyobb gondot, amíg szülönkét mind a két nagyszülő él. Mikor valamelyik családba valamelyik fél elhalálozik, onnantól kezdve 1 nyugdíjból/fizetésből nem igen tudnak adni.
Ha pedig a nagyszülők még dolgoznak talán valamivel jobb a helyzet.
A saját környezetembe azt látom, hogy a pénzért csináltak gyereket, nem azért mert akartak. Valószínűleg volt tervezve 1-vagy 2, de a kiegészítés 3-ra már a csok miatt volt.
A leghülyébbek azok voltak akik 2,3 millióért vállalták be őket...
Nem tudom miért van lepontozva aki azt írja nem, vagy nem feltétlen. Tény, hogy lesznek akik igen, na de nem annyian mint itt gondoljátok aki belebukik az egy lakáshitelbe is bele bukna. Aki vett fel csokot vagy babavárot tudja jól, hogy 1 agyon van biztosítva, aki hitelt vesz fel biztosítás nélkül az alapból is hülye. 2 rengeteg kiskapu van arra, hogy mi van, ha nem jön a gyerek mi van ha ez vagy az vagy tök tudja mi történik.
A kedvencem mikor azt mondják hogy de az egyik elveszti az állását vagy beteg lesz vagy bármi… de, hogy erre is van biztosítás. Szóval, ha valki minden ész nélkül vette fel, az igen bele bukhat DE az egy sima lakáshitelbe is. És én egy embert ismerek a sok ból aki 3 gyerekre vette fel de ott tervbe volt az is. A többi mind 1 re vagy kettőre az is már jó esetbe uton volt. Sőt ugyan azoknak a feltételeknek meg kell felelni mint egy hitelnél ugyan úgy kell, hogy legyen munkád sőt itt az is feltétel hogy 3 éve jogviszonyod legyen bejelentve, nem is adják meg akármilyen házra. Szóval ez nem ugy megy, hogy te most akkor kitalálod és bemész és felveszed.
Amikor én tavaly felvettem a lakáshitelt elég sz@r feltételei voltak a törlesztési biztosításnak. Így nem kértem!
Két példára nagyon is emlékszem, ha munkanélküliség vagy betegség miatt nem tudok dolgozni 6 hónap után vállalja át a bank a hitelt, de csak max 6 hónapig... Így nem kértem.
Lehet azóta változott, nem tudom, az is lehet bankonként eltérő.
Nah de itt a cikk:
Megindult az ingatlanárak csökkenése
A trend azonban az év második felére megállt, az áremelkedés üteme lassult, a negyedik negyedévben pedig már sok helyen csökkenést is tapasztalt az Otthon Centrum. Országos átlagban a használt lakások árai 4, a házak árai pedig 5 százalékkal mérséklődtek 2022 III. negyedévéhez képest.
Asszem vmelyik cikkben 6 % körüli szám is volt ha jol emlékszem.
Link: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!