Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Sokan belebuktak vagy buknak...

Sokan belebuktak vagy buknak majd a CSOKba?

Figyelt kérdés

Vagy inkább abba hogy 3 picit kell eltartani?

Mennyire biztonságos ez az egész

2023. márc. 4. 07:48
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

25,7% az infláció, 380 az euró.

Mindenki magasabb bér emelést akart, amit a cégek nagy része meg is adott ~15% körül (éves átlag infláció 14,7%).

Ezt ki kell termelni, tehát drágulnak a dolgok, általában évi 8-10% áremelés szokott lenni, de mostanáben ez inkább folyamatos volt, nem pedig évi egyszeri.

Az LNG-t, földgázt, kőolajat (üzemanyagok) drágábban veszi egész eu, mintha az oroszoktól vennék.

Folyamatosan indítják vissza a szénerőműveket, emiatt a szén ára elszállt.

A fenti kettő miatt az áram is drágább, azaz mindent drágában állítanak elő (szerintem mindenki érzi).

Ha az 5 éves euro árfolyamot nézzük, és figyelmen kívül hagyjuk a tavalyi elszállást (háború), húzunk egy közelítő egyenest és megkapjuk a 375-380-as eurót. Tehát a tendencia alapján ennél jobban nem igen fog erősödni a forint.

830-900 ft 1 db 30-as tégla...

Összességében nézve szinte esélytelen, hogy lejjebb menjenek az új építésű ingatlanok árai, vagy pedig a jól szigetelt modern régieké.

A kivitelező aki építette a házamat 2022-ben, idén 80000 ft/m2-el növelte a kulcsrakész házai árát...

Az ingatlanok utáni kereslet biztosan csökken, a kérdés a kivitelezők hajlandóak e lemondani némi profitról. Ami biztos én idén már nem tudnék építkezni, így is összement a ház az áremelkedések miatt. :(

2023. márc. 4. 17:05
 12/23 anonim ***** válasza:

Az árakat lehet emelni akármeddig, más kérdés, hogy lesz-e aki majd megveszi.

Ajánlom az alábbi kalmárok, ingatlanos podcastjét :

https://www.youtube.com/watch?v=e8lUbU1ygO8

Múltkor néztem, ha jól emlékszem 50 % körüli tranzakciószám csökkenésről beszélnek benne.

2023. márc. 4. 17:27
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Áron alul lakást az ad el,akinek nagyon kell a pénz .
2023. márc. 4. 17:54
 14/23 mindentudó99 ***** válasza:
52%
Nem. Viszont sokan szurkolnak azért hogy belebukjanak. Itt is. Ez rosszindulat irigység fene tudja mi. Ezek a kárörvendők szokták írni hogy pénzért vállalnak gyereket.
2023. márc. 4. 19:34
 15/23 A kérdező kommentje:

Én nem hiszek ebben a lakásvásárlási kánaánban, soha nem volt és nem is lesz.

Viszont nem minden külföldi moslék gyárat hozatnék be, hanem pörgetném a saját gazdaságom, hogy az emberek tudjanak mihez kezdeni, ne csak nyögve nyelősen menjen

2023. márc. 4. 20:27
 16/23 anonim ***** válasza:
69%

3+

14! Én nem vagyok kárörvendő, van nekem saját új építésű házam, ami csok nélkül épült.

Csak arra próbáltam rávilágítani, sokan túlvállalták magukat némi pénzért cserébe. Ezek a családok lesznek kakiban vagy már vannak is.

Ahol pedig nincsenek anyagi problémák, csak egyszerűen nem működik a házasság, nem tudnak válni a csok miatt. Míg egyszerű piaci lakáshitelnél bármikor válhatnak, eladhatják az ingatlant aztán egyik jobbra a másik balra megy tovább.

2020-as KSH adatok szerint a válások arány 42%, míg átlagos házasság hossza 13 év. Véleményem szerint 2025-26 között a válások aránya meg ugrik az elidegenítési tilalom lejára miatt.

Saját tapasztalatom: az ismeretségi körömben és a baráti társaságot is beleértve csak 3 olyan párt ismerek akik 20 év után sem váltak el, ebből az egyik pár külön szobában alszik évek óta.

2023. márc. 4. 20:47
 17/23 anonim ***** válasza:
64%

“ Csak arra próbáltam rávilágítani, sokan túlvállalták magukat némi pénzért cserébe”

Nagyon kevés ilyen van, csak ti gondoljátok, hogy mennyien vannak. Mi is fel tudtuk volna építeni csok nélkül a házat, nem vagyunk erre a 2,8 millára rászorulva (a gyerek állampapír számláján csücsül) de ennél jobb hitelt nem talál az ember, feltétel sem sok van, kilépni is baromi egyszerű belőle.

2023. márc. 4. 21:29
 18/23 anonim ***** válasza:
36%

"kilépni is baromi egyszerű belőle."

Ez tény, csak az elidegenítési tilalom alatt csinálod, ki kell fizetni az aktuális piaci kamat és kedvezményes kamat különbözetét, + némi kezelési költség szerződés módosítás. A 3,3% és a ~9% THM közötti eltérés tud fájni, mert sok milliós tétel is lehet belőle.

2023. márc. 4. 21:46
 19/23 anonim ***** válasza:
Ez válás esetén érvényes maximum, költözés stb esetén a csok-ot lehet szépen tovább vinni
2023. márc. 5. 08:13
 20/23 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem a csokba buknak bele. Facebookos csoportokban naponta látok olyan kiírást hogy felvették a csojot, de nincs gyerek és amúgy is inkább válni akarnak.
2023. márc. 8. 07:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!