Panellakás esetében sokan panaszkodnak, hogy zajos a lift, esetenként még be is rezonál a fal, akkor nem jobb inkább egy 5-ös amiben nincs lift?
Kinek mi a véleménye?
Inkább legyen lift és a 3. emeletre is azzal felmenni vagy inkább gyalogolni de elhárítani a zajt és esetleges rezonációt?
Legyen lift!
Egy ilyen hibát meg lehet javíttatni.
Mi 10 emeletesben a harmadikon laktunk, minden alkalommal hallottuk, ha nem csukták be a liftet, hanem hagyták becsapódni az ajtót. Szomszéd szeretett ezért kiabálni is. :D
Meg lehet-e javítani? Biztosan, csak épp senkit nem érdekel azon a 3 lakón kívül, aki mellette lakik. Igen, berezonált a fal, kellemes, ha hajnal 5-kor csapódik folyamatosan. De a panel ezért olcsóbb is...
Én is laktam albérletben ahol ezt tapasztaltam, mert falszomszédja voltunk a liftnek ott a 7. emeleten. Reggel csúcsidőben mikor mindenki használja általában erre keltem ébresztő helyett.
Volt 2+1-es panel is ami viszont messzire volt a lifttől ott sose volt ilyen féle gondom.
Hát olcsóbbak a panelok, de nekem csak arra van pénzem.
Plusz amúgy lehet lift nélkülibe is költözni, csak ott az ilyen pizzafutárok, idősebbek, bútoros költöztetők, minden szolgáltató ami ajtóhoiz viszi a cuccot eléggé morogni szokott.
az ajtócsapódást egy liftszerelő tíz perc alatt megszünteti. Az ajtófék újra cseréje két perccel tovább tart, mint a bentlévő tűszelep beállítása.
Ha nem sajnálod azt az ezrest, vagy kétezret, akkor kérd meg az ott szédelgő liftszerelőt, hogoldja meg...figyeld meg, csoda történik, és megoldja. Finoman fog csukódni(nem csapódni)
A másik a dübörgés...sajnos a lendítőkerék nincs kiegyensúlyozva, és üt..ez dübörög...ha akit ez nagyon zavar(engem zavarna) akkor egy jól látható összegért hoz a szerelő egy kiegyensúlyozott darabot. Furcsa lesz a csend.
Régen egy oszloppanelben laktunk, ahol 4 lakás volt egy szinten. A mienk nem a lift, hanem a lépcsők mellett volt, és nagyon behallatszott, amikor valaki lerohant ott, mintha a falat vernék. Azt ugyan nem hallottuk, ahogy a lift ment, de az ajtócsapodást és a szemétledobót igen.
Most egy olyan tízemeletes panelben lakom, ahol a lift+lépcsőház+szeméttároló (ledobót nem használjuk) egy külön részben van az épület közepén, és két oldalt van két szárny a lakásoknak, zárt folyosóval. Semmi nem hallatszik be a középső részről. Budapesten több helyen is van ilyenfajta panel, a szalagszerű ablakokról fel lehet ismerni. Pl. ha rákeresel arra a térképen, hogy 1045, Pozsonyi utca 6., akkor láthatsz ilyen házakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!