Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért nincs egyedülállóknak...

Miért nincs egyedülállóknak lakástámogatás?

Figyelt kérdés

Egy egyedülállónak legalább olyan nehéz dolga van, mint egy családosnak:

Egyedül drágább lakást venni, mert nem oszlanak a költségek.

Egyedül drágább albérletet kivenni, mert nem oszlanak a költségek.

Egy munkahelyről ők élveznek elsőbbséget a létszámleépítésbél, mert nekik nem kell családot fenntartani. Na meg ünnepnapokon őket rángatják be előszeretettel, mert ne a családosokat szakítsuk már el a családtagjaiktól, de ez már más téma.

Egy bizonyos kor után ha valaki egyedülálló és családja sincs, általában előítéletesek vele, hála a 🏳️‍🌈 propagangáknak és a liberalizmusnak, így teljes a 22-es csapdája.

2023. nov. 10. 13:28
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
52%

- 25 év alatt szja mentesek a fiatalok párkapcsolati státusztól függetlenül.

- Ha jól emlékszem 35 év alatt 15 m forintig jár az illeték kedvezmény. Rendben, ezt az összeget tény, hogy meg kellene emelni, hogy érjen is valamit és a 2%-ot lehetne nullára csökkenteni.

- Jövőre bejön az, hogy 10% önerővel vásárolhatsz hitelre ingatlant, ami szerintem nem segítség, de itt sokaknak nagy volt az arca gyakorin, hogy HA legalább az önerőt össze tudná gyűjteni... Hát tessék.

- Egészségpénztáron keresztül törlesztheted a hiteled egy részét, kortól, státusztól függetlenül. Megint nem nagy segítség, de érdemes összekotorászni, lesz egy kis adóvisszatérítésed.

Ez mind segítség a fiataloknak. Ahogy segítség az is, ha eldöntöd, hogy párban próbáltok boldogulni. Ketten könnyebb egy albérletet fenntartani és spórolni mellette, ha pedig komollyá válik a dolog, jöhet a családalapító támogatás. Semmi nincs ingyen. Kedvezményes hitelt gyerekért cserébe? Aki szerint ez ösztönző, annak még szerintem nincs gyereke.

Egyébként adhat lakhatási támogatást a munkáltatód is, nála is érdemes kérdezősködni.

Mellesleg azzal, hogy Lölőnek köze lett a Fundamentához, én számítok valamiféle új lakástakarék féleségre, ami tényleg segítség lehet.

2023. nov. 12. 17:26
 32/62 A kérdező kommentje:
Ez a hozzászólás messze többet ért, mint a vetőmagos hasonlatozós és a szósalátázós egyedülálló gyűlölő hozzászólásai összesen.
2023. nov. 12. 18:16
 33/62 anonim ***** válasza:
Meg kellene jó néhány hozzászólót, és a hozzájuk hasonlóak adóztatni a hülye felfogásuk és hozzászólásuk miatt, akik el sem olvassák rendesen, amit a kérdező ír, csak mondják a hülyeségüket, és akkor lenne pénz az egyedülállók lakástámogatására. ;)
2023. nov. 12. 19:37
 34/62 A kérdező kommentje:

Azért érdemlem meg, mert egyedülálló vagyok és nem tettem le családot az asztalra, vagy azért mert nem sikerült lakást szerezzek és családot alapítsak?

Csak szólok, hogy az "Akinek nincs semmije, az annyit is ér" hozzáállás már nem hiteles, mert aki mondta, nyilatkozott, hogy megbánta ám.

2023. nov. 12. 19:55
 35/62 anonim ***** válasza:
40%

Tévedsz, hibás a felfogás.

Alapvetően adott egy alap állapot. Te ebben vagy. Vannak a nagyon fiatalok, akik emiatt kapnak kedvezményeket (adókedvezmény, diákhitel, stb.) És vannak a családosok, akik a család miatt kapnak támogatást. Ha a kettő közti rétegnek is adnak támogatást, mindenki támogatásból fog élni, és nem lesz súlya a támogatásnak.

Az alap probléma felett viszont elsiklasz:

- miért kell huszon évesen, azaz 4-5 év munkaviszony után arra gondolni, hogy miért nem tudtam egy full lakás árát összeszedni?

- mikor kezdesz el foglalkozni azzal a kérdéssel, hogy a munkabéred biztosan megfelelő-e?

Csak gondolj bele a következő helyzetekbe:

a) szituáció:

Mindenkinek 25 évesen a kormány ad a kezébe fix 20 millió Ft kezdőtőkét. Mivel a lakások száma nem változik, és továbbra is a lakásbiznisz az egyik legstabilabb bevételforrás, szerinted mennyire hajtaná fel a lakások árát? Hisz egy adott területen van 500 eladó lakás, de megjelenik 800 vevő államo pénzen +200 vevő magánpénzből. Szerinted a piac erre hogy reagál?

b szituáció:

Elveszik az összes családi támogatást, hogy a szinglikkel azonos szintű támogatásokat kapjanak. Szerinted mennyivel vállalna kevesebb család 2-3 gyermeket? Az amúgy is elöregedő, fogyó magyar népet nézve ez mitől lendítené elő a népességfogyást, és a hazai munkavállalók növekedését?

2023. nov. 12. 20:30
 36/62 A kérdező kommentje:
Azért értelmetlen dolog itt veled/veletek társalogni, mert én leírtam, hogy ingyen pénzről szó sincs, leírtam különböző támogatási formákat (pl. önkormányzati lakás, aminek ugyanolyan havibére van), de továbbra is a fejemhez van vágva az ingyen pénz dolog, amellett bőven túl vagyok a 25-ön. Most meg ilyet vágsz a fejemhez, hogy azt mondtam hogy vegyük el a családosoktól a támogatást, azt valaki még itt (lehet hogy pont te) kifordítja a mondandómat, hogy melóhelyeken is előítéletesek az egyedülállókkal az LMBTQ-s utszítás miatt, ebből meg ki lett hozva az, hogy az LMBTQ-s uszítás miatt nincs támogatás. Hát nem tudom ilyenekkel értelmetlen a kommunikáció. Ezért sem reagálok a szósalátázósra sem, mert kb. minden 5.ik sorában arra reagált, amit érteni akart az egészből, nem arra, amit mondtam, és figyelmen kívül hagyott is amiket írtam, melyet később követhetetlenséggel magyarázott, majd próbálta átvinni a témát nőgyűlöletbe. Az "agrárszakemberről" meg ne is beszéljünk. Szóval h****kkel nem foglalkozom.
2023. nov. 12. 20:40
 37/62 A kérdező kommentje:
Vannak ilyen önkormányzati lakás nevű támogatások, amiket családoknak szoktak, havi x összegért. Na ezt ki lehetne terjeszteni az egyedülállóaknak, akkor az pl. egy támogatás lenne, és az nem ingyen pénz, mert fizet valamennyit azért. És csak kevesen maradnának egyedülállóak. A többség azért rámenne a családos életre. Még akkor is, ha az egyedülállók kötelező gyűlölete ködjétől ezt nem így látjátok.
2023. nov. 13. 20:54
 38/62 anonim ***** válasza:
67%
A kormány támogassa a családos fiatalokat a csok plusszal. Sot a falusi csókkal is kombinálható a dolog ami már hatalmas segítség a magyar fiataloknak.
2023. nov. 14. 05:51
 39/62 A kérdező kommentje:
Mindenkit támogatni kéne, aki fizeti az adót.
2023. nov. 14. 09:03
 40/62 anonim ***** válasza:
Fiatalon én is laktam albérletben de tuloraztunk,takarékoskodtunk ami könnyebb volt mert nem volt ennyi kísértés,pl.telefon, márkás ruhák, autó még a gondolatunkban sem. Ma, az alberlőnek autó kell. Tudom mert most már nekem vannak alberlőim. Ezért sokat dolgoztam és takarékoskodtam mikor egyedül voltam is. Akkoriban a Gmk. volt a túlóra a gyárban. Napi minimum 12 órát dolgoztunk akik akartunk valami fedelet a fejünk fölé. Ez most is járható út,csak az nem talál munkát aki nem akar.
2023. dec. 13. 17:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!