Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért nincs egyedülállóknak...

Miért nincs egyedülállóknak lakástámogatás?

Figyelt kérdés

Egy egyedülállónak legalább olyan nehéz dolga van, mint egy családosnak:

Egyedül drágább lakást venni, mert nem oszlanak a költségek.

Egyedül drágább albérletet kivenni, mert nem oszlanak a költségek.

Egy munkahelyről ők élveznek elsőbbséget a létszámleépítésbél, mert nekik nem kell családot fenntartani. Na meg ünnepnapokon őket rángatják be előszeretettel, mert ne a családosokat szakítsuk már el a családtagjaiktól, de ez már más téma.

Egy bizonyos kor után ha valaki egyedülálló és családja sincs, általában előítéletesek vele, hála a 🏳️‍🌈 propagangáknak és a liberalizmusnak, így teljes a 22-es csapdája.

2023. nov. 10. 13:28
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
Igen tudom. Amikor valaki bármilyen véleményt mond a nőkről.
2023. nov. 11. 15:50
 22/62 A kérdező kommentje:

Na jól van gratulálok. Hiteles vagy.

A nőgyűlölő azt jelenti, ha valaki azért utál valakit, mert nő, vagy bármit mert nőtől származik. Nem azt, hogy valamiben rossz véleménnyel van valamilyen női szokásról, vagy negatív véleményt mond róla.

2023. nov. 11. 15:52
 23/62 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem akit itt bántott valaki és sületlenségeket beszél, az te vagy. Rávilágítottunk itt többen is tényekre, de te olyan mélyre süppedtél az önsajnálatban, hogy ehhez már nem tudok mit hozzáfűzni.

Én szeretek konstruktív vitát folytatni, de veled nem lehet, így kiszálltam.

16 voltam

2023. nov. 11. 21:59
 24/62 A kérdező kommentje:

23# Pedig esküszöm szimpatikusabb vagy, mint az a másik szósalátázó, akinek hála kétszer is beleestem abba a hibába, hogy nem hagytam figyelmen kívül, végig olvastam amit írt, de ami még nagyobb baj, hogy próbáltam értelmet keresni, de attól függetlenül hogy itt regényt írt, annyira összevissza ugrált értelmetlenül a dolgokba, hogy mire értelmeztem hogy mit csinál, már kiégett az összes agysejtem, majd beközli a végén, hogy szerinte mi a nőgyűlölet. Komolyan mondom, még te is jobb voltál ezzel a vetőmagos elmélet boncolgatással. Inkább ő szálljon ki.

Én azt értem, hogy mi a motiváció: A pártalálás és a családszaporítás. De ez így nem működőképes. Leírtam hogy miért, ami figyelmen kívül lett hagyva. Valós életből vett eseteket írtam. Ezeket meg elvitatni, sületlenségnek nevezni, nem tudom másként hívni, mint áldozathibáztatásnak. Most itt nem magamról beszélek feltétlenül, hanem mindenkiről is, akik ilyen helyzetben vannak. Melyik országban éltek? Luxemburgban CEO-ként, vagy mi?

2023. nov. 11. 22:39
 25/62 anonim ***** válasza:

Már megint csak azt írod, hogy nálad nem működőképes és ezt értjük, megértettük elsőre is! Azt is belátjuk (legalábbis én), hogy nem vagy egyedül. Azonban eddig 217 ezer házaspárnál működőképes volt, azaz 434 ezer embernél működőképes volt!!! A babaváró hitel pedig kb. 170 ezer házaspárnál volt működőképes! Én azt nem nevezném áldozatnak, aki nem kap ingyen pénzt! A CSOK azonban nem ingyen pénz, az gyermekvállalásért cserébe jár, a gyermekvállalásnak pedig vannak költségei! Senki nem állította azt, hogy az egyedülállóknak könnyebb az anyagi helyzete, még a kormány is azt állítja, hogy a CSOK-al együtt lesz hasonlóan nehéz a helyzetük a családosoknak és az egyedülállóknak, azaz így kerülnek kb. egálba! A CSOK-al te is élhetsz, nincs elzárva előled, a feltételeit kell tudni teljesíteni! Ilyen a világon nincs, hogy valaki lakást kap a két szeméért, egyébiránt ha kedvezményes hitelt kapnál, egymagad a havi törlesztőt nem tudnád fizetni így, ha az albérlet árakat is túl magasnak tartod, a törlesztő azért több volna egy garzon havi bérleti díjánál!

Neki lehet rugaszkodni az életnek egyedül is, de az nehéz, viszont nem jár elköteleződéssel és ezalatt két dolgot is értek, egyrészt anyagi, másrészt pedig nyilvánvalóan egy másik ember iránti elköteleződés. Én 4 év alatt újítottam fel egy házat egyes egyedül, mert arra nem volt pénz, hogy vegyek egy olyat, amibe csak bele kell ülni. Arra sem volt pénz, hogy szakembereket kifizessem, bármilyen melóról is volt szó, előtte informálódtam róla szakkönyvekből, youtube-ról, internetről és igyekeztem a szabványt követni, úgy csinálni és azon anyagokat felhasználni, amit a szakik.

Hogy ki beszél össze-vissza, azt ha önkritikát gyakorlok, akkor is téged mondanálak inkább, mint magamat. Ha nehezen követhető voltam, azért az elnézésedet kérem, lehetséges, előfordul nálam, ha felhúznak!

Nekem meg az nehezen követhető (bár eddig elnéztem), hogy mi köze az LMBTQ propagandának és a liberalizmusnak ahhoz, hogy miként ítélik meg azt, akinek nincs saját tulajdonú ingatlana...? Nonszensz az állítás! Az is nehezen követhető, amit szóvá tettem, hogyha úgy véled a többséget ez jellemzi, ami téged is, akkor miért nem találtok párra magatok között, sorstársak miért nem találnak egymásban párra? Hisz ha többségnek ez a sorsa, nem hajthat mindenki arra a pár kivételre, azokat már az "aranyásók" lestoppolták, nem? Egyébként aki elereszt egy ilyen dumát, hogy "aranyásó nők", én abból már akár következtetek! Nem feltételen, de nálad pl. igen, mert te eddig amit mutattál magadból, ezzel a rengeteg általánosítással, szélsőséggel, túlzással ezt adtam össze majd megelőlegeztem ezt neked! Szóval nálad már a nők gyarlósága is az oka annak, hogy nem találsz párra. Én ezt így értelmeztem, így gondoltam tovább a dolgot és határozottan úgy gondolom, hogy ez így is van az esetedben, mert az örökös mutogatásod másokra, miért ilyen sanyarú a sorsod, erre enged következtetni! Eddig egyetlen egy olyan dolgot nem írtál le, hogy hol van ebben a te hibád, pedig bizonyosan van! Azt mi hajtogatjuk folyamatosan és megpróbálod egy ilyennel leütni ezt, hogy áldozathibáztatás történik. Aki fogalomzavarban van, az te vagy!

A 21-es egyébként nem én voltam! Hát nem gondolhatod, hogy ezt letudtam volna két mondatban... :D

2023. nov. 12. 11:17
 26/62 A kérdező kommentje:
25! Most már ne mosdasd magad! :D
2023. nov. 12. 12:35
 27/62 anonim ***** válasza:
Nem tudom hanyadik kétharmadát szerzi a kormány, ezek alapján a népnek tökéletes amit csinálnak szoval nem is értem, mi a probléma? Ezek szerint a többség megoldja , mivel a szavazok őket igazolják.
2023. nov. 12. 14:05
 28/62 A kérdező kommentje:

Elmondtam én is az álláspontomat, hogy miért lenne létjogosultsága (nem, nem én csak látom így, és nem csak nálam nem működőképes, és nem csak az én közegemről van szó), de ti akik azt mondjátok, hogy hiába írtátok le, hogy miért csinálja ezt a kormány (amit amúgy is tudtam) nem figyelek, pont ti hagyjátok figyelmen kívül, amiket írtam, ez látszik a hozzászólásokban és a szósalátákban is. A támogatás meg nem feltétlenül arról szól, hogy kapjon ingyen az egyedülálló lakást, hanem hogy meg van támogatva valamennyivel, vagy mondjuk nekik is elérhető legyen önkormányzati lakás.

De akkor elmondom értheőbben:

Ha a bérek megközelíthetőek lennének az ingatlanokhoz, vagy az ingatlan árak be lennénk szabályozva az átlag ember pénztárcájához, és fel lenne számolva a munkahelyeken a mobbing, bullying és az időszakos állások, akkor lenne rendben, hogy nincs az egyedülállóknak is lakástámogatás.

De mivel a bérek messze elmaradnak az ingatlanokhoz, az ingatlan árak nincsenek beszabályozva, a munkahelyeken a mobbing és a bullying virágkorát éli (ha most megkérdezitek hogy jön ez ide, én azt mondom, hogy külföldről ne okoskodjatok ide), akkor bizony az esély kiegyenlítés jegyében bizony úgy lenne korrekt, ha járna a lakástámogatás az egyedülállóknak is.

És ez nem vita tárgya.

2023. nov. 12. 15:04
 29/62 anonim ***** válasza:
Hiába rugózol ezen, akkor sem kapsz ingyenpénzt. (amúgy nagyon helyesen, mert abból amiket írsz, nagyon nem érdemled meg)
2023. nov. 12. 16:10
 30/62 A kérdező kommentje:
Na és miért nem? Magyarázd el! Úgyis olyan jól ismersz. :D
2023. nov. 12. 17:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!