Miért nincs egyedülállóknak lakástámogatás?
Egy egyedülállónak legalább olyan nehéz dolga van, mint egy családosnak:
Egyedül drágább lakást venni, mert nem oszlanak a költségek.
Egyedül drágább albérletet kivenni, mert nem oszlanak a költségek.
Egy munkahelyről ők élveznek elsőbbséget a létszámleépítésbél, mert nekik nem kell családot fenntartani. Na meg ünnepnapokon őket rángatják be előszeretettel, mert ne a családosokat szakítsuk már el a családtagjaiktól, de ez már más téma.
Egy bizonyos kor után ha valaki egyedülálló és családja sincs, általában előítéletesek vele, hála a 🏳️🌈 propagangáknak és a liberalizmusnak, így teljes a 22-es csapdája.
Ez kész ez az #5! Nem olvas el semmit csak okoskodik.
Ilyenek szokták úgy kivédeni az igazukat amikor elfogynak az érveik hogy kifogást keresel meg negativ vagy.
Ha egy albérlet megöl egy kapcsolatot, abból ne is szülessen gyerek, mindenki jobban jár...
Ha pedig saját lakás nélkül nem találsz párt, akkor ott érdemes önkritikát gyakorolni, mivel nem valószínű, hogy a lakás hiánya okozza az alap problémát.
Egyedülálló egyéneket nem lehet motiválni, nincs mire, hiszen az alap feltétel sem adott ahhoz, hogy aláírjon egy-két gyermeket. Nincs társa, akivel ez megvalósulhatna. Ha párt sem találsz, hogy írod alá, hogy 5 éven belül produkálsz két gyereket?
Ezt mondd el személyesen is úgy, hogy egyedül vagy, körülötted 25 egyedülállóval, ha mered! Biztosan mind kezet fog veled fogni, és megköszöni hogy "felnyitottad a szemüket".
Rózsadombon élsz vagy a híradóban?
Az egyedülálló adóját elfogadod, ha igénybe veszel pl. orvosi szolgáltatást, ha már ilyen jó véleménnyel vagy róluk?
Egy pár sem vehet igénybe CSOK-ot! Az vehet igénybe CSOK-ot, akinek van gyereke! MCSOK-ot meg az, akinek lesz! Tehát egy pár nincs sokkal beljebb, mint Te, mert bár együtt többet keresnek, de mivel ketten vannak, így többet is költenek, mint Te! A levezetésed, hogy mi miért nem következik be, az a te eseted, azért ezt tisztázzuk, a te felfogásod! Ezt te így látod és én ezt tiszteletben tartom, hogy nálad így működnek a dolgok, de ez nem jelenti azt, hogy mindenkinél így működik! Számos ismerősöm van (3), akinél az albérlet egyáltalán nem ölte meg a kapcsolatot, ellenkezőleg házasságig jutott el a kapcsolat. Van olyan ismerősöm, aki vállalt gyermeket albérletben és a gyerek 10 éves volt már, mikor "saját" tulajdonú ingatlanba költöztek, mivel kölcsönről volt szó, így azért idézőjeles. Szóval Ők másképp működnek, mint te, és ezzel nincs gond, nem azt mondom, hogy hiba van benned, csak abban van hiba benned, hogy úgy gondolod az az egyetlen és általános ami te magad vagy!
Azt meg kell értened, amit itt mások is írtak, hogy a támogatásnak az egyetlen kitűzött célja az, hogy a lakosság száma növekedjen, és ez neked is érdeked kell hogy legyen, azonban mivel ebben nem veszel részt, ennek okán beléd nem fektetnek energiát, neked kell befektetned energiát azért, hogy cserébe beléd is fektessenek energiát! Nem azért nem jutsz egyről a kettőre, mert valaki kigáncsol téged folyamatosan, hanem azért, mert ahogy te megközelíted ezt a kérdést, úgy az az életben nem működőképes. Soha nem is volt működőképes és valószínűleg soha nem is lesz az azoknak az embereknek, akik hasonló cipőben járnak, mint te! Lehetőséged az megvan rá, hogy rommá keresd magad, mindenkinek megvan rá a lehetősége csak tudás kell hozzá és nem feltétlen arra gondolok, hogy kiemelkedően okosnak kell lenned, hanem tudni kell valamit, amit sokan nem tudnak, ennyi elég, de ez csak rajtad múlik, senki máson! Tőled nem elvették ezt a tudást, a tudást senki elől sem lehet elvenni és senkitől sem lehet elvenni, te nem szerezted meg!
Szóval aki így nem akar boldogulni, hogy az élet klasszikus rendjét követi, azaz párra talál, azzal gyermeket vállal stb. annak tudnia kell egyedül boldogulni. Senki nem fog kitüntetni azért, mert egyedül vagy és senki nem fog segíteni akkor, ha egyedül vagy, egyébiránt a gyerek annyi plusz költséggel jár, nem csak a rá költött havi plusz költség, hanem maga a lakhatás is, beleértve az ingatlan nagyságát, hogy nincs beljebb az kinek gyermeke van vagy gyermeket vállal! A jelenlegi CSOK mértéke az ingatlan árakhoz és úgy egyáltalán az élethez viszonyítva kb. 1/3-al elmarad a 90-es években indított szocpolhoz képest és a megemelt csok+ mértéke lesz az, ami már közelít ahhoz a mértékhez amit anno a szocpol nyújtott, mint segítség! Szóval nem olyan hatalmas segítség ez, küzdelmes az élete annak is, aki él vele, ezt elhiheted, nem az a hátradőlhetek történet!
Az, hogy úgy látod a szerelemben, annak kialakulásában vannak ilyen függőségek mint anyagiak, az sajnálatos, szerintem a szerelem nem kontrollálható! Ha egyéb értékeket nem tudsz feldobni a kínálatok közé, csak a pénzt, akkor az viszont tényleg szegénység! Azt egyáltalán nem értem mi az alapja annak, hogy ez állja az utad, az anyagiak... Ha tényszerűen vizsgáljuk a dolgot, akkor az egyedülállóak elsöprő többsége egy szinten van veled, hisz ha nem így lenne, nem lenne ez az égbekiáltó, hangos nagy sipítozás, amit levertek örökösen, (nem sértegetni akarlak ezzel, csak nyomatékosítok!) akkor lennél itt egymagad a problémáddal, kerülgetnénk téged, hogy ez meg miről beszél, aztán ennyiben maradna a dolog! Mivel ez nem így van, így teljességgel logikátlan magyarázat az, hogy ez állná az útját annak, hogy párra találj, mivel sokan vagytok azok, akik ebben a helyzetben vannak és csak kevesen akik nem, így nem lehet belépő egy kapcsolatba az, hogy mid van, mert egyikőtöknek sincs semmije, pár játékost leszámítva, akinek meg van, de az meg nem viheti az összes nőt vagy férfit, bár feltételezem férfi vagy... Szóval, hogy ez, mint magyarázat arra, miért nem találsz párra, ez neked lehet jó magyarázat, mert a magyarázatokat mindig keresi az ember, ha meg nem talál, akkor csinál! Nekem ez magyarázatnak kevés! Lehet, hogy te beéred vele, mert ha nem tennéd még valami olyanra találnál ami valóban magyarázat, de azzal még a végén kvázi önmagadat sértenéd meg! Az okát viszont magad kell megtaláld, ebben segíteni nem lehet, mert belemehetek találgatásokba, de ha abból egy is akár jó találat, az tagadást fog kiváltani, azaz nem hogy jót, hanem direkt rosszat teszek neked ezzel!
12# vagyok. Én is voltam egyedülálló, én is voltam elkeseredve, mert nem láttam a jövőmben a saját ingatlant, laktam albérletben a párommal és felépítettünk mindent magunknak a nulláról. Támogatások nélkül vettünk lakást, így nagyon szívesen odaállok 25 egyedülálló elé és elmondom a véleményem.
Hiába tűnik bántónak a válaszom, a kormánynak a támogatásokkal egyetlen célja lehet, a népesség csökkenésének a megállítása. Nem támogatja az egyedülállóakat és jövőre már újabb gyerek vállalása nélkül a családokat sem. Ezt diktálja az érdek és ez így oké. Az más kérdés, hogy az elmúlt években szerintem elhibázott konstrukció működött, ami fújta a piacot sajnos.
Híreket nem nézek (max olvasok) és egy teljesen átlagos helyen élek. Illetve fizetek adót busásan, így köszönöm a felvetésedet, elfogadom az egyedülállók adóját és én is inkább adom az enyémet nektek egyedülállóknak, vagy a családoknak, vagy az eü-nek, vagy bármi hasznosnak, csak ne a Lölő féle haverok zsebébe vándoroljon értelmetlenül végre, ahogy ez manapság szokás.
15: Valós életben élj, ne a híradóban, és a "motivációs tréner" könyvekben. Állj fel a fotelból, menj az ajtón túlra, és tapasztalj! Valótlan vagy elszigetelten megtörtént érvekre, amiket általánossággá nagyítasz fel, nem tudok reagálni.
16: Nem csak a stílusodról van itt szó, hanem kb. hülyeségeket is beszélsz. Gondolom bántottak az egyedülállók.
Alapjáraton rendben lenne, hogy az egyedülállók nem kapnak támogatást, mert hát mireföl? De a mai helyzetben arraföl, (azontúl amiket a nyitányban leírtam), hogy a mai bérek (nem csak a minimálbér) még az albérlet árakat sem közelítik meg olyan szinten (és itt nem luxusalbérletről beszélek vagy ház albérletről), hogy ne az legyen, hogy alig marad valami pénze az embernek. A nincstelenség meg kb. megöli a kapcsolatokat, szóval nem lehet azt mondani, hogy ahol az albérlet megöli a kapcsolatot, ott nem kell gyerek, mert mi van ha amúgy normál esetben nem megy tönkre az ilyen kapcsolat, és boldog család lenne? Lehet persze itt briantracyzni, hogy azok az igazán erős kapcsolatok, amik minden problémán átmennek, meg ehhez hasonlóak de miután ez a való életben nem így van, így az ilyen viszontválaszok nem többek, mint 21.ik századi cseszegetések, mint a "lépj ki a konfortzónádból", amit rámondanak mindenre, ha odavaló, hol nem.
Amikor egy pár (vagy egy egyedülálló) úgy él, hogy egyik albérletből a másikba megy, és sokszor a lakhatás és a következő albérlet sem biztos, mire alapozzon? Pláne hogy albi árak mellett nem igazán lehet lakásra spórolni.
És amikor az albi árak ilyenek, akkor pláne mennyire elérhetőek a saját lakás árak? Akkor nem lenne a kérdésnek létjogosultsága, hogy ha elérhetőek lennének az árak, vagy be lennének szabályozva az ingatlan és albi árak, de nincsenek. Nem tudom melyik híreket olvasod (vagyis sejtem), de ott is ugyanaz van kb. Ezek az emberek nem mind olyanok akik nem szeretnének családot, nem kell létrában mérni az embereket, ahogy csinálod itt.
És igen, létezik olyan, hogy valaki azért nem kell, mert nincs saját lakása, vagy nem albérletben lakik. Lehet hogy te ezt nem érted, mert létrában számolod az embereket, vagy mert aranyásó nő vagy és lenézed az ilyeneket, de ez létezik, és nem elvetett esetekről van szó.
"Valótlan vagy elszigetelten megtörtént érvekre, amiket általánossággá nagyítasz fel, nem tudok reagálni."
Pedig tudhatnál, hisz ezt te magad tetted, én mégis tudtam rá reagálni!
Ugyanakkor ha neked van igazad és ez általános jelenség, 25 ember elé is odaállhatnánk jól megmondani nekik a véleményünk, és ez csak a te ismerősi köröd, akkor hogy van ez, hogy az albiból vagy akár szülői házban élve nem találtok magatoknak senkit sem és ennek az albi avagy a szülői ház az oka? Ott vagytok egymásnak!!! Hisz mindannyian ugyanabban a szituban vagytok ezek szerint, ha a te általánosításod helyes! Melyik szitu cikibb, azt a lányt felszedni, aki a saját/bérelt lakásában lakik úgy, hogy te anyádnál laksz vagy azt a lányt felszedni aki szintén az anyjával él? Melyik cikibb, azt a lányt felszedni, aki a saját lakásában lakik úgy, hogy te albiban élsz vagy azt a lányt, aki szintén albiban lakik? Valami nem OK! Ha a te általánosításod van közelebb a valósághoz, akkor általánosan elmondható, hogy a fiatalok ebben a helyzetben vannak, hogy az albiból nem lehet igazán párra találni, szülői házban élve pedig pláne nem?
Mert ha ellehet mondani, akkor viszont olyanok közül válogathattok csak, akik ugyanabban a helyzetben vannak, mint ti! Akkor meg abból hogy nem sikerül? Hát a legnagyobb nyomorban is párra találnak, a legszegényebb régiókban is! Ha mezítláb vagy és a korosztályod mindegyike mezítláb (úgy általánosságban), akkor miért fogadna elutasítás a korosztályodtól azért, mert mezítláb vagy, hisz nincs ki mást választani csak azt, aki mezítláb van! Érted? Én nem azon vitázom veled, hogy úgy ahogy van, hülyeség amit állítasz, csak azt, hogy valamelyik állításod helytelen! Vagy az helytelen, hogy a korosztályodat ez jellemzi, vagy az helytelen, hogy a korosztályodnál szempont a párválasztás során a pénz. Mert mindkettő nem lehetséges!!! Ott, ahol senkinél sincs pénz, ott nem lehet szempont a pénz, ott pont hogy egy összetartó erőnek kellene lennie az azonos sorsnak, helyzetnek.
Egyébként a nincstelenség nem öli meg a kapcsolatokat, az tartja össze! A középszerűség, az talán, lehet. Ahol általánosságban elmondható, hogy van úgymond "jóllét" (nem kimondottan jóllét, hanem a középosztály túl nagy), ott nagyobb az esélye annak, hogy a kapcsolatok tiszavirág életűek! Ez pont fordítva működik és nem kell ehhez különösebben kutatni ezt a témát, ezért maradtak együtt szüleink, dédszüleink, nagyszüleink, mert nyomor volt, nem holmi erkölcsi akadálya volt ennek! Ülj le a mamával, kérdezd meg, hogy tízes skálán mennyire nehéz eset öregapád, fog mesélni, ugyanígy fordítva is! Kérdezd meg, miért maradtak együtt a másfél szobás lakásban vagy komfort nélküli parasztházban!!! Régen is megfigyelhető volt, hogy azon kevesek körében, akik többet kerestek, ott nagyobb eséllyel volt válás!
A 70-80-as években jelentősen bővölt az a kör, ahol több pénz volt, a válások száma megnövekedett, azóta is fokozatosan nő.
Nincs kétségem afelől, hogy sz-r helyzetben vagytok, nem akarom ezt vitatni, mert nem is lehet, azt sem vitatom, hogy ne volnának rajtad kívülálló okai annak, hogy ilyen sz-r a helyzeted. De vedd már észre magadat, hogy ingyen pénzt követelsz! Ilyen nincs! Épp elég ingyen pénz a 25 éven aluliak adómentessége! Mielőtt belekezdenél... hogy te abból nem látsz semmit, attól még az kiesés!!! Mindig, mindenért fizetni kell! A CSOK-ért is fizetni kell! Mindennek ára van! Annak is ára van, hogy egyedül vagy! Hogy nem akarsz egyedül lenni...? szerintem meg akarsz! Aki nem akar, az nincs egyedül, a lehető legocsmányabb a lehető legbutább embernek is van párja, a szellemi fogyatékkal élők többségének is van párja, a testi fogyatékossággal élők egy részének is van párja, az utolsó csóró, putriban élő, szerencsétlen romának is van párja. Két embernek nincs párja, az egyik az, aki nem is keresi (mert nem akar, így döntött) a másik az, aki nem tudja magáról, hogy kicsoda! Melyik vagy a kettő közül?
A nőgyűlöletet meg hanyagoljad, mert az alpári!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!