Hogyan lehet egyedülállóként legálisan saját lakáshoz jutni, ha nincs örökségem?
Kérdező!
Jó dolog meglátni azt, hogy nem mindenki olyan, amilyen benyomás van a gondolataidban azokról, akik saját lakással/házzal rendelkeznek. Igen, bizonyára van alapja ennek a gondolatnak, csakhogy ez teljes egészében NEM ÁLLJA MEG A HELYÉT. Ezért kell emberismeretre és valóságismeretre szert tenni. Meg a fő kérdésedre is ugyanez a válasz, amit 50-es hozzászólásban az imént leírtam.
Magyar ember létrán jár.
Eszerint lehet.
Sehogy. A CSOK és a babaváró gondoskodott róla, hogy egyedülállóként Magyarországon dolgozva ne tudj venni. Ha nagyon jó fizud lenne is csak hitellel.
Nekünk is az volt a szerencsénk, hogy pont ezek előtt vettük meg a házat apróért a mai árakhoz viszonyítva.
Én 2 kezi munkás ként vettem 1,5 szobás lakást tavaly! Bár a fele munkát magam csináltam felújítást: burkolás, ablak, ajtó csere, festés stb...Gázt vizet villanyt más! Igaz otthon is laktam 33 éves koromig ami frusztrált is...
De legalább elmondhatom hogy saját lakásom van!
Azzal meg nem mentem volna sokra ha 20évesen elmegyek albérletbe mert még most is ott lennék!
Szerintem a legegyszerűbb, ha megteheted, hogy elmész egy-két évet tényleg vagy kamionozni vagy tengerjáró hajóra vagy külföldre.
Sajnos ezek mindegyike olyan, hogy beleszakadsz, de én azt látom, hogy mi a férjemmel, családi hátszéllel, támogatásokkal és jó diplomával is csak óriási hitellel tudnánk egy jó helyen lévő agglomeráció beli(!) 4 szobás családi házat venni, talán nem is tudnánk vagy fogunk tudni 15 év munka után. Meglátjuk.
Szóval csak azt akartam ezzel mondani, hogy amíg nincsenek gyerekek, addig érdemes több melót vállalni, kicsit megtolni a munkát, kilépni a komfortzónádból (minden normális ember komfortzónájából), mert olyan vagyont kell összeraknod, ami csak keveseknek sikerül.
Ausztriában, ha tudsz dolgozni egy évet, akkor mondjuk 1200 euróval számolva - ha kapsz szállást és 13. havi bért, akkor 15.600 euród lesz. Ha ezt két évig meg tudod tartani, akkor van önerőd egy kicsi garzonhoz valahol a város szélén, még akkor is, ha Budapestről beszélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!