Hogyan lehet egyedülállóként legálisan saját lakáshoz jutni, ha nincs örökségem?
38.
Én értem, és elhiszem, hogy van oka, de pofázás helyett, miért nem ír korrekt válaszokat? Pl. arra, hogy miért nem jó neki a külföldi meló, vagy a sereg?
Szerinted nem kifogásokat gyártasz, szerintem viszont igen. Össze kellene pattintanod egy jó szakmára a pénzt, összeszorítanod a fogaidat, megcsinálni munka mellett, betanulni, majd dolgozni dolgozni és dolgozni. Most befektetett néhány száz ezer forint néhány év múlva 2 hónap alatt (se) megtérül.
Azt kéne megérteni, hogy a sápítozás, az elkeseredés és a sebnyalogatás nem megoldás semmire, sőt... csak még mélyebbre lök abban a maszlagban, amibe belesüllyedtél. Nem azt kell nézni, hogy gazdagéknak miből lett, vagy minimálbéreseknek miből nem lesz. Arra kell koncentrálni, hogy NEKED hogyan lehet, hogy tudsz úgy helyezkedni, hogy összejöjjön. Ennél többet nem lehet segíteni tekintettel arra, hogy semmi olyan infót nem mondtál el az élethelyzetedről, amiből értelmes dolgot ki lehetne hámozni.
Tessék!
TEHERJOGSI.
NEM VICC!
Na ezzel mi a gond? Ja, a lóvé? Cégek is fizetik, csak írj alá X évre.
Akinek nincs pénze annyit is ér.
Teljesen komolyan.
Ha a kevés pénzzel rendelkezők fele annyi energiát fektetnének arra, hogy jobb legyen az önsajnálat és mások hibáztatása helyett akkor sokkal előrébb lennének.
44.
És azok, akik verik a nyálukat, hogy ők DIPLOMÁS ÉRTELMISÉGIEK, havi 300-as fizuval, és szellemi nyomoréknak nézik a szakmunkást, aki 600-at keres?
Valaki azt írja már le nekem, hogy miért is kell SAJÁT ház/lakás?
Komolyan! Van értelme erre gyűjtögetni, nem lenne jobb és hasznosabb ÉLNI abból a pénzből? Utazás, minőségi óra, korszerűsíteni a szülők házát...amit ugye jó esetben te örökölsz majd, megcsináltatni a rothadó fogsorod,...
TUDOM! Te a 32 diplomapapíroddal havi 19,3M-et keresel, és MINDENRE IS telik neked. Most nem rólad van szó.
Bármit is írok, jön rá ugyanaz a hüŁyeség, mintha nem írtam volna. Pl. a 23-as válaszomba leírtam, hogy miért nem jó odaköltözni máshoz, de csak megy ez a büfögmény továbbra is, hogy költözzek oda máshoz. Ezzel szemben nem tudtam meg, miért is jutok saját lakáshoz, ha megházasodok. Ja hogy olyannal házasodjak, akinek van lakása. De ez is a 23-as válaszom után jött. Aztán ezek a leszólások, mert valaki nem ott tart mint ő, és nekik áll feljebb ha ezt megemlítem.
Ilyenkor értem meg miért szitok szó a magyar a világban.
"Valaki azt írja már le nekem, hogy miért is kell SAJÁT ház/lakás?"
Generációs vagyonépítés?
Biztonság, hogy ha nem tudod fizetni a lakbért, akkor sem raknak ki az otthonodból?
Mert a lakástörlesztő általában olcsóbb havonta, mint a lakásbérlet ÉS a lakástörlesztő egyszer véget ér?
Mert a saját lakásodért fizetsz, ami egyszer a tiéd lesz és nem máséért, ami sosem?
Az egyetelen lépcső, amit ehhez meg kell ugrani, az önrész.
"Van értelme erre gyűjtögetni, nem lenne jobb és hasznosabb ÉLNI abból a pénzből?"
Saját ingatlanban nem lehet hasznosan élni?
"Utazás, minőségi óra"
Elutazni lehet saját ingatlanból is, a "minőségi órával" meg szerintem magad sem tudod, mire gondoltál.
"korszerűsíteni a szülők házát...amit ugye jó esetben te örökölsz majd"
Ami a megye/ország másik végén van és három órát ingáznál onnan munkába, meg esetleg egyébként is a(z) 1/2/3 testvéreddel közösen örökölöd. Várhatóan/remélhetően akkor, amikor már bőven középkorú vagy és ha voltak is gyerekeid (de inkább nem, mert bérelt lakásba nem mertél vállalni), akiket 20 évig nem tudtál hol nevelni, már önállósodtak. És ha már a szüleidnek sem volt saját ingatlanja, mert eladták és idősek otthonába mentek az árán?
A saját ingatlan egy elég komoly szociális védőháló és generációs szinten a családod is profitál belőle.
(Én még nem válaszoltam.)
Kérdező!
Nem várhatod el senkitől, hogy olyan áron adja a dolgokat (házat, áramot, gázt, ételt stb.), ami az alacson keresetű / átlagemberre van szabva. Kegyetlen világban élünk, ahol olyan drágán kell eladni mindent, amennyiért csak lehet. Kit lehetne mégis feljelenteni azért, hogy nem a túlnyomó többség pénztárcájához szabják az árakat? A kormányt? Nem fogsz ebben nyerni, ez 100,00%. Azt, akié a lakás/ház? Ebben is szintén 100,00%, hogy nem fogsz nyerni, hanem még a feljelentésnél elmagyarázzák neked, hogy miben is élünk. Igen, az átlagember gyenge, tehetetlen. Alkalmazkodni kell ehhez a kemény, rideg, önző és kegyetlen élethez.
A kormány NEM fog kedvezni az átlagembereknek azért, hogy "mindenkinek jó legyen". Van befolyása a dologban, de pert ebben nyerni TELJESEN BIZTOSAN NEM FOGSZ. Tehát hiába ezen fáradozni és gondolkozni is. El kell fogadni, hogy ilyenek meg olyanok a vezetők, és most nem jellemzem őket (sem nem a kereskedőket), de kérlek láss a dolog mélyire, és lásd meg azt, hogy így ahogy csinálják, működik a világ és ők büntetlenül megússzák. Nem igazságos világban élünk, hanem mint írtam: "kemény, rideg, önző és kegyetlen" világban. Nem fogja a kormány megszánni az alacsony keresettel rendelkező embert, a ház/lakás tulajdonosa sem fogja azt mondani, hogy "Ezt a lakást 35 millió forintért adom, de neked mivel alacsony bérrel rendelkezel, oda adom 10 millióért és nem is várom el tőled, hogy egyben fizesd ki, hanem a te pénztárcádhoz szabom: legye mondjuk havi 50 ezer a törlesztő részlet. Már csak azért is adom neked ilyen olcsón, hogy ne jelents fel, ne haragudj rám, ne haragudj a világra, és hogy legyen jó neked, és hogy örvendezz és ne őrlődj." Tehát az a valóság, hogy ebben a világban élünk, ahol alkalmazkodni kell a túléléshez. Ha emiatt sokakat hibáztatsz, akár jogosan – például a kormányt –, az előbbre fog-e vinni téged? Olyan tekintetben előbbre vihet, hogy elkezded látni a valóságot és elfogadod azt úgy, ahogyan van. Például az a valóság van Magyarországon, hogy gyilkosokat – Igen, akik Tudatosan embert Ölnek – nem zárnak börtönbe, mert papírjuk van róla, hogy ők ilyen meg olyan elmebajjal rendelkeznek és, hogy ezért ők – ők állítják [teljesen jogtalanul] – nem felelősek érte. Tehát volt bírósági tárgyalás és szabadjára engedik, mert a jogok... Tehát Nem igazság, hanem JOGszolgáltatás történik Magyarországon (és más országokban is). Alkalmazkodni kell. Nem szabad egy ilyen embernek az ellensége lenni – ehhez MINDENT MEG KELL TENNED –, mert az az életedre fog törni, mert úgyse zárják be. Ugyanez a helyzet a korrupcióval. Nem várhatod el a kereskedőktől sem, hogy az alacsony keresettel rendelkező emberek pénztárcájához szabják az árakat.
Amit ezt 100%-osan elfogadtad, olvasd úrja a válaszok úgy felét.
Igen, a képzés pénzbe kerül, és rövid távon tényleg távolabb visz a saját lakástól, de ha számokban gondolkozunk és, ha a valóság talaján járunk, akkor bizony a számoknak lesz igazuk abban, hogy megtérül.
Igen, az embert sokat dolgoztatják, kötelező túlóra stb. El kell fogadni és alkalmazkodni kell. Annyit és olyat kell elvállalni, amit MINDENESETÜL elbírsz. De, ha nem feszíted meg magad, akkor nem lépsz előre, hanem ugyanolyan átlagos életvitelt fogsz folytatni, mint az emberek többsége. És, igen... vannak tényezők, amik tényleg hátráltatják az embert, ami ellen nem tud tenni. Erre is az a válasz, hogy alkalmazkodni kell. Valamit valamiért. És igen, előfordulhat, hogy az átlagosnál súlyosabbak a tényezők és ezáltal ellehetetlenül. Megtapasztaltam és jelenleg is!!!tapasztalatom. De szemléletmód váltás szükséges azért, hogy kitörj ebből. Én nem önsajnálatnak nevezem, hanem valószínűleg egyszerűen nagyobb nyomás nehezedik rád, mint amit elbírsz. Ez ellen tenni kell. El kell hagyni az aktuálisan megbolondító környezetet, mert a toxikus környezet – akármilyen tekintetben értve! – fel fog emészteni. És, ha senkivel sem beszéled – FIZIKAILAG BESZÉLNIT ÉRTEK EZALATT!! FIZIKAIT!!! – a problémáidat, akkor – Ezt saját tapasztalatból írom! – rendkívül megnehezül a gondolkodása az embernek olyannyira, hogy nem tud reálisan gondolkozni és nem fogadja el a valóságot, mint tényezőt, hanem hibáztat sokakat – ami részben vagy egészben igaz is lehet, de e körül fog forgolódni mindvégig, míg benne van a helyzetben. Figyelem!!! Ez lehet akár élet végéig tartó folyamat is!!!
Tehát ezen dolgokat tedd meg, és utána olvasd vissza a válaszok körülbelül felét, mert azokban vannak lehetőségek, hogy hogyan lehet alkalmazni ehhez "a kemény, rideg, önző és kegyetlen élethez".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!