Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan lehet egyedülállóként...

Hogyan lehet egyedülállóként legálisan saját lakáshoz jutni, ha nincs örökségem?

Figyelt kérdés
A vállaljak 8 plusz munkát, legyek gázszerelő, politikus, vagy nősüljek be politikus családba, és hasonló trollkodásokat nem kérem. Köszi.
2023. nov. 5. 17:48
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 A kérdező kommentje:

"Semekkorát, de sehol a világon nem fogsz minimálbéres fizetésből lakást venni. Főleg, ha mellette albérletben laksz."

Hát ezaz. Pedig a minimálbérések is adó és számlafizető kötelesek ám, a lakásárak pedig majdhogynem a gazdagokra vannak igazítva. Tehát itt valami azért úgy nincs rendben. A képzésekkel meg elmondtam korábban hogy mi a helyzet. Az van, hogy nem olvassátok el, de engem leszóltok, hogy leírtatok mindent, de egy centit nem mozgok. Ti sem veszitek figyelembe az érveimet, ennek pedig nem arról kéne szólnia, hogy kinek az igaza nyomja le a másik igazát, mert ez kérdés volt, nem véleményütközet topic.

2023. nov. 5. 19:16
 22/68 anonim ***** válasza:
94%
Költözz oda valakihez, és nem kell albit fizetni!
2023. nov. 5. 19:18
 23/68 A kérdező kommentje:
Ahhoz túl sok a sértett, önző, egoista, nárcisztikus, és az első vita után megkapom, hogy "ez itt az én házam, te vendég vagy, ha nem tetszik csomagolj, menj vissza albiba", majd egyre gyerekesebb visszaélésekből is elhangzik a mondat, végén már átcsap határsértésbe, és már kb. majdhogynem önkéntes rabszolgatartás van.
2023. nov. 5. 19:20
 24/68 anonim ***** válasza:
94%
12. kérdésre reagálj már a besértődés helyett!
2023. nov. 5. 19:28
 25/68 anonim ***** válasza:
87%
Persze, reálisan látod a helyzetet, valóban óriási szakadék van a magyar átlagbér és az ingatlanárak között. Ezért aki nem olyan szerencsés, hogy örököl, annak keményen meg kell dolgoznia, hogy egyről a kettőre jusson. Az alacsony keresők jelentős százalékának nem sikerül, mert egész egyszerűen a keresetükből nem tudnak annyit félretenni, ami a megélhetésen felül maradna. Ezért emberek tömegei tengődnek albérletben, vagy mamahotelben, vagy rokonnál, stb. Te nem ezt akarod? Akkor bizony ki kell lépned a komfortzónából. Vagy megszoksz, vagy megszöksz (a helyzetből). Be kell látnod, hogy ha semmit nem változtatsz a jelenlegi életeden, nem fogsz lakáshoz jutni soha. Mert senki (sem az élet, sem a politika, nem gazdag amerikai nagybácsi) nem fog segíteni, ha te nem keresed a lehetőségeket. Miben vagy jó, mik az erősségeid? Ha a képzettséged nem jó, tehát keveset keresel vele, muszáj átképezni magad, még ha ez eleinte pénzbe is kerül. De jegyezd meg: a tanulásba fektetett pénz mindig megtérül. Vagy dobbantasz külföldre. Más lehetőség nem nagyon van. Ne várd, hogy valaki majd megosztja veled a bölcsek kövét, mert olyan nincs.
2023. nov. 5. 19:30
 26/68 A kérdező kommentje:

24! Pontozásban reagáltam, legyen az elég neked! Ne legyél elszállva a trollkodásodtól! Nem olyan jó az, hogy itt hisztizhess, mert válasz nélkül maradt és marad. Küzdj meg eme kudarccal és ne hisztizz!

25! Ha a bölcsek kövét nem is, de gondoltam hátha van valami. Sajnos ezek így vannak. A tanulásba fektetett pénz sem olyan egyszerű, mert minden drága, sok OKJ megszünt, és sok munkahely úgy agyon hajtja az alkalmazottait (hogy emiatt vagy nem, az mindegy is), hogy nem hogy tanulni nem lesz már agykapacítása, hanem még plusz munkát vállalni sem, nem hogy többet is. És ezek nem kifogások, hanem valóságok sajnos, amit általában ha kimondanak, akkor jönnek az ilyen dumák, attól, akivel ellenkezik a vélemény, hogy "túl negatív vagy", "sok a kifogás", "engem ne győzködj" stb, pedig ezek közül ez egyik sem ám. De a lényeg ami a lényeg, hogy a válasz megvan, ügyesen, mert ez nem számít olyan hátrányos helyzetnek (hanem magánügynek) hogy bármi különleges módszer létezzen rá, vagy valami kihasználatlan lehetőség.

2023. nov. 5. 19:41
 27/68 A kérdező kommentje:
Ja és a kilátástalan helyzet nem konfortzóna. Nem tudom melyik Brian Tracy hülyesége ez.
2023. nov. 5. 19:42
 28/68 anonim ***** válasza:
71%
12. vagyok. Ez sima trollkodás, vagy csak kiereszted a gőzt? Mert amiket irkálsz, azok alapján nem úgy tűnik, hogy elfogadsz segítséget, hiszen nekem sem válaszolsz.
2023. nov. 5. 20:07
 29/68 A kérdező kommentje:
Egyik sem. Ha elolvasod rendesen amiket írtam, akkor meg lesz a kérdésedre a válasz. Tudom hogy hosszan írtam, de le van írva.
2023. nov. 5. 20:10
 30/68 anonim ***** válasza:
75%
29. Olvastam a válaszokat. De nem értem...hol írtad, hogy miért nem jó neked a sereg? Vagy miért nem jó a házasság, vagy az eltartási?
2023. nov. 5. 20:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!