Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Új budapesti lakások közül...

Új budapesti lakások közül 70-80 millióért még mindig csak 1 terű vagy 1 bazi nagy nappali + hálófülkés lakásokat találok?

Figyelt kérdés

2007-ben vettem a jelenlegi garzonlakásomat, akkor nagyon jó elrendezésű lakások voltak a társasházban, de akkor meg nem volt pénzem jobbra.

Most értékesíteni szeretném a jelenlegi garzonlakásomat és nagyobb 2 szobás lakásba költözni, de gyakorlatilag ugyanazt látom, mint a mostani garzonomat, csak 20 nm-rel nagyobb kivitelben.

A jelenlegi lakásom is egy pici hálófülke plusz amerikai konyha, nappali.

De abban a társasházban nagyon jó 2-3 szobás lakások voltak anno, de eladó most nincs a házban egy sem.

Nem hiszem el, hogy minden embernek erre volna igénye, hogy gyakorlatilag ha vendégeket szállásol el a lakásban, akár család akár barát szinten akkor 80 millió Ft-ért csak a nappaliba lehessen lefektetni őket a kanapéra, mert ennyi pénzért nem fért bele még egy félszobának a kivitelezése.

Tényleg ez a jó irány ennyi pénzért? Nem lehetne jobban kihasznált terű lakásokat építeni?

A 20-30 nm-es teraszokról nem is beszélve, amiről télen ha esne hó akkor lehet lapátolni lefelé a hót, holott a lakás egyik előnye (sok hátránya mellett) hogy megkíméljük magunkat a ház körüli munkáktól, cserébe el kell viselni a közvetlen szomszédokat.

Miért nem építenek, kiviteleznek Budapesten normálisabb lakásokat? Szidjuk a panellakásokat de ezeknek anno. sokkal családbarátabb kialakítása volt. 60 nm-en 2+1 szobák, most meg 60-70 nm-be nem fér bele 1 félszoba se lassan a nappali mellett. Mivel kevesebb a belső fal (nyilván a kivitelezőnek pénzspórolás) így a hangszigetelés is jóval rosszabb, valamint az akusztika is torzul.

2023. okt. 30. 10:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

10: Jaj, elnézést, hogy csak 5 percig keresgéltem neked...

Így is találtam olyat, amit te ezekszerint többéves munkával nem.

De nehogy betedd ám a találati halmazodat, hogy ki lehessen javítani, inkább várjód el idegenektől, hogy gyűjtsék ki neked az összes 350, leírásodnak megfelelő ingatlant a 100 000-re kínálatból.

Eszemmegáll...

2023. okt. 30. 11:37
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

"Ez nem lenézés, de ennyi pénzért nem veszek egy betonkockát."

Te láttál már építkezést?

Az újépítésű lakások kivétel nélkül mind betonkockák.

2023. okt. 30. 12:37
 13/14 anonim ***** válasza:
2023. okt. 30. 17:44
 14/14 anonim ***** válasza:
Kérdező nekem amit először belinkeltél hogy neked nem megfelelő nagyon tetszik. (tudom nem ez volt a kérdés, de az egy nagyon szuper lakás a képeken)
2023. okt. 31. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!