Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Kettő szoba + nappali étkezős...

Kettő szoba + nappali étkezős ház?

Figyelt kérdés

Kicsi a konyha, kevés még egy étkezőnek is az alapterülete, ezért a vele szemben lévő szobát kellene nappali + étkezőnek kialakítani.

Marad kettő szoba hálónak, de ha két gyereket is vállal a pár, akkor hogy oldja meg hogy idővel külön szobája legyen mindenkinek? Csak nem lehet az étkezőben aludni... Azért nagyon sokan még kádár-kocka házban élnek, és ott a kettő hatalmas vagy három kötepes méretű szoba volt a gyakori, egy kicsi konyhával, ahol max. két fő ha elfér és nem túl kényelmesen enni.

Tudom fogok olyan választ is kapni hogy a panelban egy szobában nőtt fel három gyerek és hasonlók, de én családi házra gondolok.

2019. aug. 13. 08:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Változóak az igények.

Nálunk első naptól külön szobája van a fiunknak (kertes házban). sógornőmék nappali+1 szobás 4. emeleti lakásban laknak 3 gyerekkel.8-5-1 évesek...

Nem terveznek egyenlőre költözni. Kb ugyanolyan anyagi lehetőségekkel rendelkezünk.

Szóval kinek mi az igénye.

Ha nektek 2 gyerekre kicsi az a ház, akkor vegyetek nagyobbat.

Ha csak a 2 gyereknek kell a külön szoba, aludjatok a nappaliban.

2019. aug. 13. 08:38
 2/8 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem kár az alapján házat választani, hogy majd egyszer lehet, hogy talán szeretnék több gyereket.... Majd ha nem elég nagy a ház, akkor költözik a család, mi van ebben? :D Eszembe nem jutna azért nagy palotát venni, hogy majd hátha lesz x gyerek... :D
2019. aug. 13. 08:44
 3/8 anonim ***** válasza:
59%
A családi házat jobban lehet alakítani mint a lakast. Van olyan ismerősöm, aki +2 szobát is hozzáépített a házhoz, ahpgy nőttek/szaporodtak a gyerekek. Anyósomék az évek alatt egy teljes melléképületet hozzáépítettek a házhoz, mert így változtak az igényeik,szükségleteik. (Lett egy plusz szoba, spájz, szerszámoskamra, plusz wc) Családi házat lehet az igényeidhez "faragni". Lakásból költözni lehet, ha már nem alkalmad a család létszámához, életmódjához.
2019. aug. 13. 08:53
 4/8 anonim ***** válasza:
70%

3 nagy tévedésben élsz. Nem minden házat lehet alakítani, azaz bővíteni. Ezek engedélyköteles tevékenységek, horror összegekbe kerülnek, és nem is mindig megvalósítható. (tudom, mert akartunk bővíteni)

Már nem lehet családi kalákában építkezni, mint 30 évvel ezelőtt. És nemcsak a szabályok szigorúak, hanem az ellenőrzések is, és a büntetés meg milliós tétel+elbontás...

Sokkal egyszerűbb költözni.

2019. aug. 13. 09:09
 5/8 anonim ***** válasza:
95%

Azért ez nem ennyiből áll, hogy toldozom-foldozom, ahogy jólesik..... a terveztetésnél, engedélyeztetésnél, építkezésnél meg már sokkal-sokkal egyszerűbb másikba költözni.

2019. aug. 13. 09:12
 6/8 A kérdező kommentje:
Amit néztem ház, az ugyan három szobás, de szuterénes, tehát kialakítható plusz egy szoba, ami lehet háló is akár, csak hülyén van elrendezve mert ház alatti garázson keresztül érhető el...
2019. aug. 13. 09:16
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha az igényeiket a ház már nem elégíti ki és nem lehet megoldani belső falak mozgatásával több szoba kialakítását, akkor költözni kell.

Mi pl. amikor megvettük a saját lakásunkat, akkor tudtuk, hogy olyat keresünk, ahova 1 gyerek még elfér. Még 2 pici is, ha összehúzzuk magunkat, de amikor a második érkezik, már el kell kezdenünk nézelődni és amint lehetőség adódik, úgy költözünk. Tudtuk, hogy nem itt tervezzük leélni az életünket, csak átmeneti állomás a pici családunkkal. Általában ezt mérlegelve dönt az ember. Én pl. már most tudom, hogyha költözünk hány szobás házat fogunk keresni, amibe mindannyian el fogunk férni és milyenbe nem költözünk biztosan. Nem veszünk ugyanakkora házat, mint amekkora lakásban most élünk, mert annak az ég világon semmi értelme nem lenne, ez érezhető.

2019. aug. 13. 09:17
 8/8 anonim ***** válasza:
35%

De nem értem, miért nem jó igény szerint költözni?

Én egy egyszobás panelbe születtem. :) Kisbabaként még elfértem anyáék szobájában. Aztán mikor 1 éves körül voltam, akkor költöztünk egy 2 szobás panelbe, ott már lett saját szobám. Pár évig jó volt, aztán kezdtük kinőni, költöztünk olyan lakásba, ahol a 2 hálószoba mellett már egy külön nappalink is volt. Az a lakás igazából tök jó volt, de felmerült az igény a kertes házra, így elköltöztünk egy kertesbe. És akkor még az hagyján.....

Páromék is egy pici 30 nm körüli házból indultak, aztán mikor 2 gyerek lett, vettek egy jó nagy házat, hogy elférjenek. De tényleg, 3 hálószoba, 2 fürdő, 2 nappali, stb. A párom tesója már jó régen elköltözött, egy éve mi is elköltöztünk a párommal. Anyósomék azóta vakaróznak, hogy mi a jó eget csináljanak ketten egy akkora házzal, 90%-át nem is használják, de fűteni meg takarítani azért csak kell....

Szerintem nem annyira jó ötlet "bebetonozódni" egy lakóhelyre. Az embereknek folyton változik az élethelyzetük, változnak az igényeik, szerintem természetes, hogy a lakhely is ezzel együtt változik.

2019. aug. 13. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!