Melyik lakást vennétek meg ebben a helyzetben? Nappali + 2 szobás vagy nappali + 3 szobás?
Jelenleg 1 gyerekünk van, 1 éves. 2 éven belül szeretnénk a másodikat. 2 gyerekes CSOK-kal veszünk most új építésű lakást, tehát 10 évig abban a lakásban kell lakni. Az sincs kizárva, hogy harmadik gyereket is szeretnénk majd, de ezt a második után döntjük el.
1. opció: nappali + 2 hálószobás lakás. A jelenlegi lakásunk eladásából és a megtakarításunkból + CSOK-ból meg tudjuk oldani, tehát nem kell hitelt felvennünk.De elképzelhető, hogy innen tovább kell költözni - főleg, ha 3 gyerek lesz.
2.opció:nappali + 3 hálószobás lakás. Ehhez fel kellene vennünk még hitelt is (6-7 millió). Ez valószínűleg már egy életre elég lesz, akkor is ha 2, akkor is ha 3 gyerekünk lesz.
Én tuti a kettest.
6 millió nem pénz érte a mai világban.
2-at venném én is
6-7 millió hitel nem olyan durva
A három gyerekhez mindenképpen a 4 szobás a jobb, de ismerve az ingatlanok változatos négyzetmétereit és átalakíthatóságát szerintem nem nem a puszta szobaszám a lényeg. Ha kaptok 3 szobásat a 4 helyett de könnyen leválasztható az egyik két gyerekszobára akkor az a jobb. Itt sok minden játszik benne, környék, állapot, szobaszám és külön a négyzetméter, ár. Csak a legfontosabbakat említve. Én úgy nézném hogy kell a nappali/háló egyszer nektek és a 3 gyerekszoba ami lehet vagy eleve 3 szoba vagy egy kicsi egy nagy ami kettéosztható. Ha volna leválasztós jelölt egyből lehetne ajánlatot kérni a kettéosztásról. Ha padlószőnyeg van akkor a legegyszerűbb, járólap a második és utolsó a laminált padlós (mert ott fel kell szedni sérülésmentesen majd levágni és visszatenni. De belekombinálhatjátok ha ti úgyis saját lamináltat tennétek akkor ez is egyszerűbb.
Azt kell nézni a ketté falazásnál, hogy feltétlenül külön bejáratúakká lehessen alakítani. Egymásból nyíló szobák gázosak, egyedül a nappaliból beljebb nyíló háló okés. Kettéosztásnál az ajtó helyzetét nézzétek, ne legyen középen hanem az egyik oldalon és a másikra mehet az új ajtó, de megbontható fal legyen.
Másik hogy mindenhol legyen ablak.
Ahol 2 nagyszobát és egy kicsit láttok azok biztatóak.
Ha ezzel nem szeretnétek foglalkozni akkor 1 nagyszoba + 3 kicsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!