30-as házaspár dilemmája. Mindkettőnknek van egy saját kétszobás lakása. Szeretnénk családot ezért úgy látjuk hogy kellene fog egy 3 szobás, esetleg egy 3+fél szobás. Ti mit csinálnátok a helyünkben? Kérlek írjátok le.
27-es Mindent meg lehet támadni bíróságon, csak vannak értelmetlen k. dolgok. A bank meg nem értelmetlen. Házaspároknak csak akkor folyósít hitelt ha mindkét fél aláírta a hitelfelvételt, egyik kölcsönt felvevő kötelezett másik adóstárs. A jog szerint közös vagyonszerzők, közös a kötelezettség is. KIVÉVE ha azt nyilatkozzák és be is mutatják, hogy van házassági vagyonjogi szerződésük, amit (ügyvéd vagy közjegyző szerkesztett), ami tartalmazza azt a nyilatkozatot, hogy házasság alatt nem keletkezik közös vagyonuk, maradnak egyéni vagyonszerzők a házassági kötelék ellenére is. Ilyen esetben még házasok esetében sem lesz a másik adóstárs, és ha bedől a hitel sem lehet követelni semmit a házastárson a banknak. Igaz a hitelfelvételnél a hitelbírálat alapja is csak az igénylő jövedelme és nem a két jövedelem összege lesz, a bank a kockázatot is így határozza meg a hitelbírálatnál.
B
Ha a banknak arról nyilatkozik az igénylő (aki nem házas) hogy önálló vagyonszerző, attól lehet attól olyan személy akivel közös háztartásban él. Annyi a különbség hogy házastársaknál arról a házassági szerződést mellékelni kell, ami azt tartalmazza hogy házasság alatt nem keletkezik közös vagyonuk. Élettársak esetében elég a nyilatkozat erről. Onnantól az akivel közös háztartásban élsz (hiába van szexuális kapcsolat, közös gyerek, közös étkezés, közös nyaralás stb.)jogi szempontból nem az élettársad hanem tulajdonképpen a lakótársad. Az hogy 10 rokon és 20 szomszéd úgy tudja hogy közösen vásároltok a boltban és közösen mentek nyaralni semmit nem számít egy polgárjogi szerződés szempontjából, és a bedőlt hitel esetleges behajtása szempontjából sem. A hitel visszafizetésének fedezet a felvevő jövedelme vagy a jelzálog.
Nem igazán kell utánanéznem, mert ismerem a Ptk idevágó rendelkezéseit.
Amikor ilyeneket leírnak mint Te, akkor úgy csodálkozom hogy józan ésszel írod le, hogy egy másik ember által (még akkor is ha közös az ágyunk és az asztalink)vállat kötelezettséget be lehet hajtani attól hogy valakivel közös az ágyad.
32-es Vicces hogy ügyvéd a férjem én meg közigazgatási joggal foglalkozom, igaz én csak közigazgatás MSC-t végeztem, de napi szinten joggal foglalkozom.
Borzalmas lenne megtudnom így sok közigazgatásban ledolgozott év után, hogy eddig semmit sem tudtam a polgárjogi felelősség kérdésköréről. Ezek szerint a lefolytatott eljárások tömegében hibáztam, és rossz tanácsot adtam, csak a feletteseim eddig nem vették észre.:)
Mindenki maga által vállat kötelezettségért felelős. Az hogy valakivel szexelek és együtt ébredünk még nem azt jelenti hogy felelős vagyok a döntéseiért anyagi értelemben ha tetszik ha nem, egy kis értelem könyörgök.
De elgondolkozok rajta, hogy veszek egy 70 milliós autót hitelre, amit a férjemen fognak behajtani. :) Hú távlatokat nyitottál meg. Remélem érted a viccet.
"Vicces hogy ügyvéd a férjem én meg közigazgatási joggal foglalkozom, igaz én csak közigazgatás MSC-t végeztem, de napi szinten joggal foglalkozom"
Az #incel hashtag a kerdes alatt meg viccesebb.
39F incel
21 n.m. területű a szobám, ez lakásban nagyobb szoba vagy nappali. Sokáig egyedül voltam, de beköltözött párom és még kezdeti időszakunkban például vasárnapról hétfőre nálam maradva a home office-om alatt nem zavart. Kreatívan ki van alakítva egy irodasarok.
Egyébként már csak a jövőre nézve sem adnám el a lakásokat, mert akkor legalább lenne gyereknek vagy gyerekeknek. Addig ki lehet adni.
35/F
36-os de a családalapításkor mindenképp szeretnénk 3 különálló szobát, és mivel otthonról dolgozunk ezért fontos hogy legyen külön gyerekszoba, nappali/iroda, és hálószoba/iroda.
Egyiket adjunk fel és vegyünk fel mellé hitelt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!